QUOTE(pepilota @ 2010 02 11, 00:18)
Merginos, uzstrigau ant tokio kasdienio dalyko kaip jautiena. Simta metu sios mesos nevalgiau ir susigundziau nusipirkt, bet negaliu patiket, kad kcal taip stipriai gali skirtis

Nuo 120 vienuose saltiniuose iki 290 kituose. ka manot jus? As duociau kokius 200kcal, liesai, gamintai ant garu mesytei

Ar labai nenusigrybauju?
Viskas labai priklauso nuo riebumo, būna jautienos riebesnės, būna liesesnės. Kartais augintojas parašo riebumą ant etiketės, bet čia daugiau išimtis, negu taisyklė. Taip pat svarbu, ar mėsos gabalas iš kumpio, menties ar šiaip faršas iš atliekų (t.y. kitų dalių).
Liesiausia jautiena gali būti 130 kcal /100g, o riebiausia 300 kcal /100g. Tad labai svarbu kas ten per jautiena, kokia kūno dalis. Paprastai, kuo kokybiškesnis gabalas, tuo liesesnis, dažnai mažiau nei 200 kcal /100g. Faršas paprastai būna riebiausias, nes ten sumala bala žin ką: nuo 200 kcal /100g ir daugiau.
O šiaip kiek reikia kalorijų per dieną galit paskaičiuot pačios
pagal šią skaičiuoklę.