QUOTE(dzhina @ 2009 11 13, 10:35)
man neberodo sito recepto, kepiau viena karta, labai patiko, o i worda nepersikeliau teksto
gal galit padeti

gal kas turit si recepta
Aciu labai
Atrodo, kad aš išsisaugojau, tik nuotraukos nemoku perkelti

:
Čia Forelle receptas.
Traškūs avižiniai sausainiai
Po sunkios ir įtemptos savaitės, kai nespėji ne tik ką nors pasigaminti, bet ir pavalgyti, vėl sugrįžau į virtuvę. Jau seniau buvau nusižiūrėjus šių sausainių receptą, bet tik dabar prisiruošiau išsikept. Skonis pasakiškas, kitą kartą jau kepsiu iš dvigubos porcijos. Keptus papuošiau juodu šokoladu ir apibarsčiau kokoso drožlėmis. Sausainiukus dariau 9 cm skersmens.
100 ml tirpinto sviesto; (apie 90 g)
250 ml avižinių dribsnių;
80 ml cukraus;
1 kiaušinis;
3 š. miltų;
0,5-1 a.š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos.
Sudėti visus sausus ingredientus į indą, užpilti tirpintu sviestu, gerai išmaišyti. Supilti išplaktą kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišyti. Dėti po šaukštelį tešlos ant folija ar kepimo popieriumi išklotos skardos, gražiai paskleisti ir kepti iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje 8-11 min. Išėmus palikti apie 10 min, kad atvėstų ir sukietėtų.
Patobulinimas: į tešlą įdėkite džiovintų vaisių gabaliukų, dvigubai skaniau.