Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(Rinesa @ 2015 01 13, 14:47)
Merginos, gal kas darot maskaroponės tortą su piršteliais (lady fingers)?  g.gif Tortinėj formoj. Biskvitas nusibodo, norisi kažką kita pabandyt. Dugnas aišku, o kaip šonus "apklijuot" tais piršteliais?  unsure.gif

Nupjaunat pirsteliu galiuka pagal tortines auksti ir nupjauta puse sustatot tvorele. Patogiau is pradziu i apacia sudeti sausainius, kad soniniai geriau laikytusi ir nekristu.
Atsakyti
Superkepejeles, turbut jus viska zinote biggrin.gif !!!
Ar galima uzsaldyt grietinele? tai,kad ja uzsaldyt galima tai as suprantu smile.gif ,bet ar galima ja paskui butu naudoti kremo gamybai?O tai daug turiu ir galiojimas baigiasi , galvoju ka dabar su ja daryt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2015 01 13, 14:07)
Nupjaunat pirsteliu galiuka pagal tortines auksti ir nupjauta puse sustatot tvorele. Patogiau is pradziu i apacia sudeti sausainius, kad soniniai geriau laikytusi ir nekristu.


O kaži eis nuimt nuimt skardą normaliai nesuardant? g.gif Kuo geriau sulaistyt? Kava, likeriu ar pan.?
Atsakyti
QUOTE(akula2000 @ 2015 01 13, 14:29)
Superkepejeles, turbut jus viska zinote  biggrin.gif !!!
Ar galima uzsaldyt grietinele? tai,kad ja uzsaldyt galima tai as suprantu  smile.gif ,bet ar galima ja paskui butu naudoti kremo gamybai?O tai daug turiu ir galiojimas baigiasi , galvoju ka dabar su ja daryt  biggrin.gif

Kazkada ir as norejau saldyt, bet internete radau info, kad grietineles saldyt negalima, nes nuo salcio skyla riebalai ir po to lyg tais ja "guzais" gali sumesti, ar kazkas pan.
Radau, manau tas pats liecia ir grietinele:
"negalite užšaldyti šviežio pieno, nes skystis atsiskiria nuo riebalų ir šių elementų vėl nesujungsite. Taip pat nešaldykite fermentinio sūrio, nes atšildytas jis sutrupa bei kietai virtų kiaušinių, nes jie tampa panašūs į kempinę. O jogurtas, grietinė ir majonezas sutirštėja bei sukreka."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 13 sausio 2015 - 19:52
QUOTE(akula2000 @ 2015 01 13, 15:29)
Superkepejeles, turbut jus viska zinote  biggrin.gif !!!
Ar galima uzsaldyt grietinele? tai,kad ja uzsaldyt galima tai as suprantu  smile.gif ,bet ar galima ja paskui butu naudoti kremo gamybai?O tai daug turiu ir galiojimas baigiasi , galvoju ka dabar su ja daryt  biggrin.gif


Ledų pasidarykit, dar prasitęs galiojimo terminas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akula2000 @ 2015 01 13, 15:29)
Superkepejeles, turbut jus viska zinote  biggrin.gif !!!
Ar galima uzsaldyt grietinele? tai,kad ja uzsaldyt galima tai as suprantu  smile.gif ,bet ar galima ja paskui butu naudoti kremo gamybai?O tai daug turiu ir galiojimas baigiasi , galvoju ka dabar su ja daryt  biggrin.gif

Saldyt galima ir naudot ja paskui galima, tik tose receptose, kur jos plakti nereikia. Po uzsaldymo plaktis nelabai nori.

QUOTE(Rinesa @ 2015 01 13, 16:29)
O kaži eis nuimt nuimt skardą normaliai nesuardant? g.gif  Kuo geriau sulaistyt? Kava, likeriu ar pan.?

Prie kremo turetu prilipti ir niekur nebegti, kai formos sonus nuimsit. As tu soniniu sausainiu turbut nelaistyciau, kad geriau forma laikytu. O kuo laistyti - tik jusu skonio reikalas.
Atsakyti
Taip ir maniau,kad saldyt negalima(butent kremo plakimui) ,kaip ir grietine.O del ledu tai gera ideja,dabar tik recepto ieskot reikes,nes ledu gamybos masinos neturiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(akula2000 @ 2015 01 14, 07:18)
Taip ir maniau,kad saldyt negalima(butent kremo plakimui) ,kaip ir grietine.O del ledu tai gera ideja,dabar tik recepto ieskot reikes,nes ledu gamybos masinos neturiu  biggrin.gif


Nereik jokios mašinos, Pagal skonį suplakat grietinėlė, sutirštinta saldų pieną, gerai prinokusių bananų arba kitų mėgstamų uogų (puikiai tinka šaldytos braškės), viską sujungiat ir į kamerą, karts nuo karto nepamirštant pamaišyti kad nesikristalizuotu mirksiukas.gif
Atsakyti
Super thumbup.gif ACIU Jofky
Atsakyti
QUOTE(Cola 777 @ 2015 01 11, 00:21)
pakeisti, turbut viskas tiktu, kas patinka, bet as nesu nieko bandziusi o tik bananus blush2.gif



QUOTE(Renata123 @ 2015 01 10, 18:06)
Manau, kad tiktu bet kokie konservuoti vaisiai (kriauses, ananasai, persikai, abrikosai, vynuoges, vysnios, braskes itt.). Tie konservuoti issilaiko zymiau ilgiau nei sviezi.


Manau,kad is konservuotu vaisiu siame torte man labiausiai deretu ananasai... g.gif Taciau esu senai dariusi kazkoki pertepima su jais, tai man kremas lyg apkartes pasirode.. ax.gif .Bet tai buvo taip senai,kad aplinkybiu net nepamenu,nuo ko ten galejo apkarsti.. blush2.gif .Gal esate tureje reikalu su konservuotais ananasais kremuose,ar viskas tvarkoje buna? aciu,kas atsakys 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(umedyte @ 2015 01 16, 13:39)
Gal esate tureje reikalu su konservuotais ananasais kremuose,ar viskas tvarkoje buna? aciu,kas atsakys  4u.gif  4u.gif  4u.gif

As anksciau daznai i Meduti dedavau ananasus, kai krema is grietines darydavau. Tai jie puikiai ten tikdavo ir tikrai neapkarsdavo.
Atsakyti
Sveikos. Gal galit patarti kokį receptą išsirinkti reikia kad būtų šokoladinis šokoladinis smile.gif
Atsakyti