Norejau paklausti kas zino kaip reikia padaryti tesla gelytem, kuriomis puosia tortus.Lauksiu jusu pasiulymu
Aš mėgstu puošti šokoladu. Labai gerai gaunasi toks variantas:
kepimo popieriaus gabalėlis
šokoladas
šokoladą tirpinam karšto vandens vonelėje (t.y. indą su šokoladu įstatom į kitą indą su karštu vandeniu). Kai ištirpsta, su šaukštuku ant popieriaus paišom lapelius, širdeles, ar dar kas šaus į galvą. Kai pripaišom, tą popierių lygiai įdedam į šaldymo kamerą kokioms 10 minučių. Po to šaltais pirštais nuimam papuošimus ir dedam ant tortų (jie labai lengvai nusiima).
tiesa šokoladas gali būti tiek baltas, tiek rudas, todėl galima prisigalvoti įvairių grožybių.
kepimo popieriaus gabalėlis
šokoladas
šokoladą tirpinam karšto vandens vonelėje (t.y. indą su šokoladu įstatom į kitą indą su karštu vandeniu). Kai ištirpsta, su šaukštuku ant popieriaus paišom lapelius, širdeles, ar dar kas šaus į galvą. Kai pripaišom, tą popierių lygiai įdedam į šaldymo kamerą kokioms 10 minučių. Po to šaltais pirštais nuimam papuošimus ir dedam ant tortų (jie labai lengvai nusiima).
tiesa šokoladas gali būti tiek baltas, tiek rudas, todėl galima prisigalvoti įvairių grožybių.
Esu tortu puosimo fane... Receptas namie, jeigu pakentesi iki rytojaus ryto, galesiu parasyti. Tesla cukraus pudros pagrindu. Tiks?
QUOTE (drakosha @ 2004 08 16, 15:14) |
Esu tortu puosimo fane... Receptas namie, jeigu pakentesi iki rytojaus ryto, galesiu parasyti. Tesla cukraus pudros pagrindu. Tiks? |
lauksiu oi kaip lauksiu gal ir daugiau variantu turi
Dar žinau, kad šokoladu galima aptepti rožių žalius lapelius, paskui atšaldyti ir nuimti.
QUOTE (nouvelle @ 2004 08 17, 17:44) |
Dar žinau, kad šokoladu galima aptepti rožių žalius lapelius, paskui atšaldyti ir nuimti. |
kaip nelabai supratau.Ar imerkti i sokolada ir atsaldyti?
Oi, QUATE, ziople as nelaiminga, recepta tai pamirsau Turiu pateisinama priezasti - is pacio ryto su Kristupu i poliklinika lekiau, tai suzinojau, kad reikes i ligonine gult ir polipus operuot Blioviau po to puse ryto, i darba visa apsizliumbus atejau - operacija per mano islauktas ir suplanuotas savaites laiko atostogas ispuola (labai labai as laukiau tos vieninteles savaites atostogu...) Nu va, pasiguodziau.
Zodziu, viska atsimenu, iskyrus tikslius kiekius!
Reikia:
500 g. cukraus pudros
130 g. (negarantuota) kukuruzu krakmolo
20 g. zelatinos
1/3 st. vandens
Cukraus pudra ir kukuruzu krakmola issijojam per sieteli i bliuda. Zelatina uzpilam vandeniu, palaukiam kelias min. kad isbrinktu, istirpinam (neperkaitin!) ir supilam i ta bliuda su cukraus pudra ir krakmolu. Is pradziu maisom saukstu, po to galim minkyti. As visada si darba patikiu mikseriui su teslos minkymo antgaliu. Gaunasi tokia minksta tesla. Kokiai valandai uzdengus slapiu skuduru palaikyti, po to i sandaru inda ir i saldytuva. Geriausia naudoti kita diena - ji per tiek laiko subresta. Kai jau noresis lipdyti ka nors, isimti is saldytuvo. Ji atrodys labai kieta, bet gana greitai susyla minkant rankomis - imti po nedideli kieki, siek tiek paminkyti rankose ir suminkyti dar su nedideliu kiekiu cukraus pudros. Siek tiek padirbejus pajausi, kada jau gana. Tinkamai paruosta tesla tada, kai tempiant nuo jos gabaliuka (tipo nori atsignybti) girdisi toks duslus pokstelejimas. Ji gana smagi lipdymui ir galima iskocioti labai plonai. Dirbant su ja svarbiausia nepamirsti uzdengti likusio gabaliuko slapiu skudureliu, nes ji laba labai greitai dziusta ir kieteja. Kad neliptu prie ranku, geriausiai pasitepti jas trupuciu riebalu. Kad neliptu prie stalo - velgi patepti siek tiek riebalais arba pabarstyti cukraus pudra. Nenaudojama ir gerai supakuota saldytuve gali isbuti kelis men., o pagamintas ir isdziovintas daiktas sausai laikomas - dar ilgiau.
Zinau, kad esu uzmarstuke, tai kad ryt isryto nepamirsciau kiekiu patikslinti - visgi patarciau palaukti - tikriausiai ant kaktos kryziu nusipiesiu
Zodziu, viska atsimenu, iskyrus tikslius kiekius!
Reikia:
500 g. cukraus pudros
130 g. (negarantuota) kukuruzu krakmolo
20 g. zelatinos
1/3 st. vandens
Cukraus pudra ir kukuruzu krakmola issijojam per sieteli i bliuda. Zelatina uzpilam vandeniu, palaukiam kelias min. kad isbrinktu, istirpinam (neperkaitin!) ir supilam i ta bliuda su cukraus pudra ir krakmolu. Is pradziu maisom saukstu, po to galim minkyti. As visada si darba patikiu mikseriui su teslos minkymo antgaliu. Gaunasi tokia minksta tesla. Kokiai valandai uzdengus slapiu skuduru palaikyti, po to i sandaru inda ir i saldytuva. Geriausia naudoti kita diena - ji per tiek laiko subresta. Kai jau noresis lipdyti ka nors, isimti is saldytuvo. Ji atrodys labai kieta, bet gana greitai susyla minkant rankomis - imti po nedideli kieki, siek tiek paminkyti rankose ir suminkyti dar su nedideliu kiekiu cukraus pudros. Siek tiek padirbejus pajausi, kada jau gana. Tinkamai paruosta tesla tada, kai tempiant nuo jos gabaliuka (tipo nori atsignybti) girdisi toks duslus pokstelejimas. Ji gana smagi lipdymui ir galima iskocioti labai plonai. Dirbant su ja svarbiausia nepamirsti uzdengti likusio gabaliuko slapiu skudureliu, nes ji laba labai greitai dziusta ir kieteja. Kad neliptu prie ranku, geriausiai pasitepti jas trupuciu riebalu. Kad neliptu prie stalo - velgi patepti siek tiek riebalais arba pabarstyti cukraus pudra. Nenaudojama ir gerai supakuota saldytuve gali isbuti kelis men., o pagamintas ir isdziovintas daiktas sausai laikomas - dar ilgiau.
Zinau, kad esu uzmarstuke, tai kad ryt isryto nepamirsciau kiekiu patikslinti - visgi patarciau palaukti - tikriausiai ant kaktos kryziu nusipiesiu
QUOTE (nanukas @ 2004 08 17, 22:27) |
kaip nelabai supratau.Ar imerkti i sokolada ir atsaldyti? |
Na jei įmerksi tai abi pusės pasidengs, sunku bus nuimt. Geriau vieną pusę aptept šokoladu. Kad ir su šaukšteliu
QUOTE (nanukas @ 2004 08 17, 21:27) |
kaip nelabai supratau.Ar imerkti i sokolada ir atsaldyti? |
Patepti blogąją lapelio pusę ir atvėsinus lapelį nuo šokolado atskirti. Vienam baliuj mačiau tikrom rožėm papuoštas tortas, tos rožės dar pacukrauspudrintos ir šokoladiniai rožių lapai iš po žiedų kyšojo.
QUOTE (drakosha @ 2004 08 18, 11:01) |
Reikia: 500 g. cukraus pudros 130 g. (negarantuota) kukuruzu krakmolo 20 g. zelatinos 1/3 st. vandens Cukraus pudra ir kukuruzu krakmola issijojam per sieteli i bliuda. Zelatina uzpilam vandeniu, palaukiam kelias min. kad isbrinktu, istirpinam (neperkaitin!) ir supilam i ta bliuda su cukraus pudra ir krakmolu. Is pradziu maisom saukstu, po to galim minkyti. As visada si darba patikiu mikseriui su teslos minkymo antgaliu. Gaunasi tokia minksta tesla. Kokiai valandai uzdengus slapiu skuduru palaikyti, po to i sandaru inda ir i saldytuva. Geriausia naudoti kita diena - ji per tiek laiko subresta. Kai jau noresis lipdyti ka nors, isimti is saldytuvo. Ji atrodys labai kieta, bet gana greitai susyla minkant rankomis - imti po nedideli kieki, siek tiek paminkyti rankose ir suminkyti dar su nedideliu kiekiu cukraus pudros. Siek tiek padirbejus pajausi, kada jau gana. Tinkamai paruosta tesla tada, kai tempiant nuo jos gabaliuka (tipo nori atsignybti) girdisi toks duslus pokstelejimas. Ji gana smagi lipdymui ir galima iskocioti labai plonai. Dirbant su ja svarbiausia nepamirsti uzdengti likusio gabaliuko slapiu skudureliu, nes ji laba labai greitai dziusta ir kieteja. Kad neliptu prie ranku, geriausiai pasitepti jas trupuciu riebalu. Kad neliptu prie stalo - velgi patepti siek tiek riebalais arba pabarstyti cukraus pudra. Nenaudojama ir gerai supakuota saldytuve gali isbuti kelis men., o pagamintas ir isdziovintas daiktas sausai laikomas - dar ilgiau. |
Tai va, patikslinu, jeigu dar poreikis yra:
500g. cukraus pudros
130 g. kukuruzu krakmolo
110 ml vandens
1 1/2 valg. sauksto zelatinos (pokelis ir iseina)
1 arbat. saukstelis citrinos rugsties (buvau pamirsus)
Viska daryti, kaip rasiau anksciau. Tik citrinos rugsti ideti tirpinant zelatina.
Sekmes!
QUOTE (drakosha @ 2004 08 18, 11:01) |
Oi, QUATE, ziople as nelaiminga, recepta tai pamirsau |
Nu tikrai man vakar protelis pasisukes buvo, i NANUKA gi kreipiausi
Aciu uz receptukus tai jau eisiu bandyti
kaip nepasiseke su tom bedom, nepavydziu, bet geriau daba negu niekad Sekmes ir stiprybes gi viskas bus gerai
kaip nepasiseke su tom bedom, nepavydziu, bet geriau daba negu niekad Sekmes ir stiprybes gi viskas bus gerai