Įkraunama...
Įkraunama...

16-os metų paauglio maištas

mamos, turiu problema..vaikas 16metu mano maistauja..seniau tik kompas naktimis, pramiegojimai, problemos m-kloje ... siemet isejome i gimnazija..lanke pakankamai gerai, pazymiai pakilo vos ne perpus, nes seniau vis ant iskritimo ribos...o dabar ..po nauju metu, suejo 16metu ir prasidejo...naujametinis vakarelis namie..suzinau apie rukyma..o jis juk sportininkas..geriausias LT sprinteris, i Europa vaziuojantis...baiges muz. m-kla...ir staiga -maistas - toks, kad nebeuztenka ka dare lyg siol..ribas pleciasi..mat nauja kompanija..prasidejo vakariniai isejimai...kur su kuo -nesako..partizanas...cia viena diena isejo ir negrizo..pas drauga nakvojo, cia kaip suprantu nauja mada tokia tarp paaugliu yra...gi isleisciau, bet norejau suzinoti kur ir su kuo, pas ka..vat ir parode ozius, nesakysiu, nezinosi ir t.t...konfliktas rezultate...o sia savaite is vis..neina i m-kla, as is lovos neismetu jo..uzpilsi vandens..konfliktas ir rezultato jokio..uzsidarys savo kabary ir neileis..
bet diziausia problema, kad isejo i gimtadieni..su draugu, kuri pazistu, geras vaikas, bet ir pasake, akd susipykes su mama ir ka jie sumaste..dingti....3paroms....ir nesisako kur buve..esu issikyryusi ir vyrui dzin..kalta as nes issiskyriau ir pasiemiau vaikus, db auginkis is auklekis pati..nusiplauna...tevai mano, jo seneliai..kaltina mane...kaip cia tu nesusitvarkai..kaip tu cia leidi..kas cia per naktimis sedejimas..kaip cia nesusitvarkai..draugas esantis taip pat nesupranta, kaip as nepastatau vaiko ant ausu..o as juk zinau jau senai..vaikas maistauja..nenori jokio mano naujo draugo, kuris cia jam aiskintu atvykes ..ir vienintelis suvaldymas..ka as matau -policija..nes psichologai aiskina kaip reikai viska daryti su meile...tik, kad paziuriu ko tam mano vaikui truksta..pats ilipes i kompa ir neatplesi, nes namie ka veiksi, tv neidomu, ten skaipas draugai...islenda , pavalgo, kartais nusiprausia, wc ir vsio...ieini pas ji ikambari..tai ko nori isgirsti...taigi noriu patarimo..snd ryte zadinu..nesikelia ir vat neisejo i m-kla..sakau ka tu darai..o jis atsako i m-kla galima 3tevu rastelius..ir ka tu jam..mesti is lovos?gi pastums mane ir nuleksiu i kampa...io tada kas..policija ar leist dar karta, kad pastumtu? ka darytt jei vel negris? policija..ar sedet ir kentet?...o jei paklaustumet kaimynu ar mokytoju..sakytu labai geras vaikas...mandagus, pasisveikins, praleis..o namie -despotas...aisku tas anksti issiskyriau..jam tebuvo 3 metukai, labai skaudu jam buvo..bet vaikas jis iki 6klases buvo geras , nemaistavo..o toliau vis astrejo jo norai ir valdzios grobimasis...po jo skyrybu turejau antra vyra..bet butent sis ir buvo despotas, blogai elgesis u mano vaikasi , is pirmos santuokos 2, dukra db jai tuoj 18 (kaip ir normalus vaikas, negaliu skustis nei as, nei kiti), sunus, su kuriuo db kariauju...issikyriau, kai sunui buvo 14m, neliko jam priespaudos, nuo antrojo vyro...ir pradejo man kersyti..uz skyrybas, patevi...turiu su antru vyru dar dukryte, jai 8m..tai sese seniau jis mylejo..o jkuo toliua tuo labiau pyksta ir ant jos..kad vat tavo tevas man liepdavo..o tu nedarai, tau tai leidzia..zodziu situacija mazdaug nusvieciau..pati esu issilavinusi moteris ir tikrai ne asociali...bet matyt per minksta valdingiems zmonems..PRASAU PAGALBOS...LAUKIU PSAIULYMU KAIP ELGTIS...KUR KREIPTIS..beje uz viesinima problemos - sunus tik dar labiau nekencia manes...o tai kaip man elgtis, jei jis bando diktuoti visa mano gyvenima...ir jei psichologams nepavyko jo atverti, kaip man atverti..tiesa, kai buvo luzus nosis jam ir operavo..kai jam skauda, jis palieka vaikas..po narkozes daug verke , kukciojo ir kviete visus kas jam brangus..tai juk ir parodo, dusioj geras, bet maistas jo galvoje gali gi jam sudauzyti tolimesni gyvenima...
Atsakyti
QUOTE(diannute @ 2015 02 04, 12:40)
mamos, turiu problema..vaikas 16metu mano maistauja..

neturiu paauglio vaiko, bet beskaitant kilo mintis jog jis kaip ir visi paaugliai, as 16irgi pykausi su mama nors buvau pries tai geras vaikas blush2.gif ir is namu dingdavau ir mokyklos nelankydavau, bet mama turejo nubrezus aiskias ribas, neperzengiau, nes zinojau kad jei perzengsiu daiktus uz duru rasiu, ta baime siek tiek stabde blush2.gif o jus nebandet kad kai jis grizta po savo klajoniu surinkt daiktus ir prie duru ar bent viduri jo kambario padet, gal susimastytu g.gif sakykit arba sedam rimtam pokalbiui kaip du suauge zmones arba vaziuojam atiduosiu i socializacijos centra g.gif jis tiesiog jau jauciasi ir nebevaikas bet dar nera ir suauges blush2.gif gal jam reikia pripazinimo? blush2.gif gal pades siek tiek, nezinau nei jusu nei jusu vaiko charakterio, budo, o be to kokie santykiai buvo pries tai blush2.gif
Atsakyti
Šiaip nuo 16 metų nebėra prievolės mokytis, todėl jokie tėvų rašteliai nėra reikalingi - nenori mokytis, tegu neina į mokyklą. Nutraukiat bet kokį šelpimą pinigais - nes jei nebenori mokytis, tai tegu eina dirbti. Tėvų pareiga yra išlaikyti vaikus tik iki pilnametystės. Taigi - iki 18 metų duodat tik stogą ir maisto bei rūbų. Išmetat kompiuterį, atjungiat TV ir internetą - ir pinigų sutaupysit, ir pamatysit, kaip fainai be šitų technologijų galima gyventi - atsigręšite į šeimos narius, pamatysit vieni kitus, imsit daugiau bendrauti.

Mamytei reiktų permąstyti savo gyvenimą - dvejos skyrybos, vaikai nuo skirtingų tėvų, trečias „kadras“ .... Sūnus patyrė smurtą nuo patėvio.... Sunus, gali būti, turi savo nuomonę apie jūsų santykius. Ir jis turi teisę į tokią savo nuomonę.

Apskritai, savo vaiko aptarinėjimas forume nerodo didelio jūsų brandumo.

Stiprybės, mamyte, paauglystė yra toks laikas, kai tėvams lieka tik laikytis karsta.gif
Atsakyti
Vaikas iki 6klases buvo geras, gal kiek uzslepes pykti pateviui, kai sis ji aukledavo, bet visi gi pykstame net ant savo tikruju tevu, jei jie ko neleidzia...bet po skyrybu pasijuto jis namuose vieninteliu vyru ir pradejo reikstis..kaip sake psichologe, jautesi gaidziu tarp 3vistu ir elgtis pradejo "vyriskai", kopijavo eks...o isejimai is namu..tai cia viskas menesio laikotarpyje...pries naujus metus, radau butelius kelis isgertus is baro, buvyusius dezutese, nes as niekad ju netikrinau..nebuvo minciu, kad jis geria..o tai padare tuo metu,m kai as vaziuodavau pas drauga savaitgaliuir ji palikau namuose, nes jis kaip sake bus tik namuose..iki tol kvailysciu nekretes..o vat eme ir iskrete...o juk kiek ir su draugu teko bartis, kad nevaziuoju pas ji, juk vaikai dieli, palieki maisto ir viskas..o vat rezultatas...manau cia prisidejes protestas, kad vaikai nori ne tik laisves, nes draugai leidziami, pas mus jie nakvodavo, zaisdavo kompiuteriais per naktis...gal todel ju draugams as geriausia mama..o maniskiui as vis bloga..kodel..jis nekalba..tik zinau, kad netinka mano draugas ir man rodos joks jiems netiks..nes bet koks zmogus atejes gyventi, jei jo moteri sunus ignoruoja, kai sakoma reik miegot, nes vidurnaktis, o ryt i pamokas neatsikelsi ir taip po kelis kartus negirdejimo, jis nueina ir pasako, vaike, ar tu girdi mama ka sako, neklausysiu elekra atjungsiu..ir jis ta padaro, o ne gasdina..po kokiu 15 min isjungia..tai mano vaikui jam neapykanta, kad ne tik turiu is mamos valdzia issiplest, kad buciau dievu, bet dar kazkoks diedas aiskina..ir kas kalta..amama , nes leidzia atejunui ta daryt..leidzia , kd ka kas apgintu..vadinasi ji tikrai silpna..
labai dekui uz ta patarima kalbetis ir daiktu sudejima...butent ir turiu galvoje gkad sekanti karta taip ir darysiu..o kaip del mokyklos? teisinti jo pakomas..ar kelti i viesuma ir pasakyti teisybe..kai pabandziau iki 8kl kur mokesi pasakyti tiesa..susalukiau vel tik neapykantos..tai ka darwe jo aukletoja..teisino ji pati..tai aukletoja sunui auksine likusi mintyse..o as bloga...
Papildyta:
QUOTE(suvi @ 2015 02 04, 14:10)
Šiaip nuo 16 metų nebėra prievolės mokytis, todėl jokie tėvų rašteliai nėra reikalingi - nenori mokytis, tegu neina į mokyklą. Nutraukiat bet kokį šelpimą pinigais - nes jei nebenori mokytis, tai tegu eina dirbti. Tėvų pareiga yra išlaikyti vaikus tik iki pilnametystės. Taigi - iki 18 metų duodat tik stogą ir maisto bei rūbų. Išmetat kompiuterį, atjungiat TV ir internetą - ir pinigų sutaupysit, ir pamatysit, kaip fainai be šitų technologijų galima gyventi - atsigręšite į šeimos narius, pamatysit vieni kitus, imsit daugiau bendrauti.

Mamytei reiktų permąstyti savo gyvenimą - dvejos skyrybos, vaikai nuo skirtingų tėvų, trečias „kadras“ .... Sūnus patyrė smurtą nuo patėvio.... Sunus, gali būti, turi savo nuomonę apie jūsų santykius. Ir jis turi teisę į tokią savo nuomonę.

Apskritai, savo vaiko aptarinėjimas forume nerodo didelio jūsų brandumo.

Stiprybės, mamyte, paauglystė yra toks laikas, kai tėvams lieka tik laikytis  karsta.gif


ACIU SUVI...nebrandi as..nebrandi...
netureciau teisintis jums, bet turiu klausima, kas apsaugotas nuo skyrybu? issiskyriau jauna ir nebeturejau teises i savo gyvenima? Na,o kad vyras antras turejo problemu suzinojau gerokai veliau,kai verslas zlugo..ir kas i sikna vaikui nesuduodat, jei isterijas rodo? tada cia LT smurtautoju n +k...ir manau as gerai padariau, kad netesiau antros santuokos iki gyvenimo pabaigos, o ja nutraukiau...bet zinai..po 5 metu gal turiu teise vel gristi i gyvenima, juk as ne tik mama, as dar ir darbuotoja, as ir moteris..
Atsakyti
QUOTE(diannute @ 2015 02 04, 14:20)
Vaikas iki 6klases buvo geras, gal kiek uzslepes pykti pateviui, kai sis ji aukledavo, bet visi gi pykstame net ant savo tikruju tevu, jei jie ko neleidzia..


O Jūs nemanot, kad jis pyksta ant Jūsų? Ir to pykčio yra prisikaupę daug per ne vienus metus. Ir ne dėl to, kad neleidžiat. O dėl to, kad neapgynėt jo interesų tada, kai jis pats jų apgint negalėjo. Ir ne dėl to, kad jūs silpna santykiuose su juo, vaiku, o dėl to, kad silpna santykiuose su trečiaisiais asmenimis? Ir ne patėviui pyktis užslėptas, o Jums. Nes nebuvote tokia mama, kokios jam reikėjo.

Aš Jūsų nekaltinu. Šiaip svarstau. Visko gyvenime būna, nė vienas mūsų nuo klaidų neapsaugotas. Klaidų pripažinimas - stipraus žmogaus poelgis, o bandymas jas pateisinti sukelia tik pyktį tuose, kurių gyvenimą tos klaidos paveikė.

Gal nustokit reikalaut, o susėskit tartis. Kaip su suaugusiu. Gal jam reikia, kad Jūs pripažintumėt savo klaidas, kad atsiprašytumėt. Gal reikia kad abu kartu nuspręstumėt, kokie tarpusavio santykiai jus tenkins, kokios elgesio ribos Jūsų namuose toleruotinos ir kas nutiks, jei jų nesilaikysit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 04 vasario 2015 - 13:42
QUOTE(Hmmm... @ 2015 02 04, 11:36)
O Jūs nemanot, kad jis pyksta ant Jūsų?

drinks_cheers.gif Butent. Ne kovoti su vaiko elgesiu reikia, o spresti neisprestas problemas, atsiprasyti uz jo turimas nuoskaudas, parodyti, kad ji mylite, kad ir ka bedarytu. Draudimai, pykciai, kovojimas su juo turimas problemas tik padidins. Ne jis kaltas del to, koks jis yra, ir jus ta suprantate. Ziureti reikia i problemos priezastis, o ne kovoti su simptomais. Sekmes.
Atsakyti
Aš va taip skaitau ir niekaip nesuprantu kodėl reiktų vaikui karą paskelbti. Kaip tik reikia, mano supratimu, mamai būti mam ir ieškoti kompromisų. Aš irgi taip manau, jog vaiko pyktis yra nukreiptas į mamą, ir dar yra jos elgesio modelio kartojimas. PRIVERSTI. abu vienas kitą nori priversti. Na mama tam ir yra mama, kad būtų išmintinga, protinga ir būtų aukčiau vaiko. aukščiau tai reiškia nuolaidesnė, supratingesnė, švelnesnė, mylinti. Tai nereiškia jog ji turi būti viršesnė. Jokiu būdu neleiskit svetimieme diedams įvedinėti tvarką jūsų vaikų gyvenimuose. Nesuprantu kaip jūs tai leidžiat? Pamąstykit apie tai, kad marti jums jūsų namuose nurodinėtų kada jums gult, kada keltis, kada valgyt.
Daug problemų susikaupė, grįžkit į pradžią ir pradėkit nuo pradžios- pirma kodėl su pirmu vyru išsiskyrėt ir t.t. ir visur nepamirškit iš tiesų vaiko atsiprašyti. Jam labai svarbu. Jums tai turėtų būti irgi labai svarbu.
Atsakyti
aciu uz patarmus.
Lapkritinė aušra - karu as vadinu , tai, kad as kreipiuosi i instancijas, jis tuomet pyks ir kerstaus t.y. man, sau, aplinkai...nes slepti nuo seneliu, jo tevo ir mokyklos naujos, nes jie dar nesupranta kodel is tikro veaikas neina i m-kla..masto gal serga gal dar kas.kartoju, jei atskleisiu tiesa, jis kerstaus...
Del atsiprasymo - ju atsiprasyta ir ne karta (mano motina nesuvokia, sako, kad tai nera autoriteto pozymis, tai tik rodo paauglio galva silpnuma)...o kad pykti laiko -as suprantu ir ta parasiau, siulote sestis ir kalbeti, jis nenori..nenori klausyti nei to savo tikrojo tevo, nei manes, nei seneliu tik dar mano brolio siek tiek klauso, bet kai reikai manes atsiprasyti ar pripazinti, kad tikrai negerai daro, kenkia sau ir man..mokytojus vynioja i vata..
Antra ar jus antr puse leistu, kad vaikas jus pavarytu i sona ir pasiulytu patylet? manau ir pasiulytu vaikui issiblaivyti, laikytis tvarkos ir gerbti mama.
NA, del kelimosi i m-kla..sako mokykla leidzai, ka noriu ir darau..nepadeda nei socialine, nei aukletoja, nei mes visi kartu...
turi savo kambari, kuri kada nori tik tvarkosi, tai vadinasi vos ne karta per menei, siaip tan siuksliu kalnas..rubus purvinus traukiu..o jis pyksta, kad dar bandau atskirti purvinus rubus nuo svariu, jis gi seiminikas..sako nelisk as pats, kada noresiu..
siandien randu ziurinti pornografija..nu zinokit cia as bejege..i smulkmenas nesileisiu, nes vel kas nors apkaltins nebrandumu , o ne ieskojimu patarimo...
Si savaitgali jo tevas siulo vykti i Latvija slidineti -atsisako..nusprendes vel eiti i gimtadieni (as dar to nezinau, juk niekas manes neklausia..)..kaip manote irkada gris is jo? Po 3-ju ar 4-iu paru?
aplinkiniai sako, kad cia kaltas lepinimas vaiko, nenustatymas ribu ir vadeliu atleidimas..nedarysiu ir vsio..ir likimas be pasekmiu, t.y. nuobaudos..
taigi lieku be atsakymo..salia esantys sako, islepintas ir ispaikintas..
o jus i skyrybas tik susuakcentave..kiek seimu gyvena issiskyre ir tikrai ne visi taip maistauja ir pyksta..as niekada neteisiau savo motinos ir nepykau, kad issiskyre..tik uz begaline kontrole, uz 15min velavima -menuo namu aresto..sakyciau neadekvati bausme..todel as pries nuobaudas..bet va ir turiu rezultata..pamoralizuoju ir kaip jis sako tu papyksi, papyksi ri bus gerai..ir kodel tada vaiko draugai sako, kad turi pacia geriausia mama, atnesa man sokoladus, isnesa jo draugai siuksles, tada jam geda ir jis prisijungia..
o ka jus girdeje esate apie mazuosius despotukus ir tevu sokdintojus? gal cia tiesiog toks vaikas uzaugintas..juk dukros tvarkigos ir tokiu bedu neturiu? didzioji mokyklos seime, aktyviste, baigusi muzikos m-kla ir stropi mokine? Mazoji ir meilumo isikunijimas, net per daug glaustomes, kartu visur..nejau manote, kad ji isskyriau ir kitaip auginau?
ir supraskit, visi suklystam, kazka ne taip pasako, padarom, bet cia tikrai sunkus vaikas, maistaujantis ir tiesiog paprasiau pagalbos..aciu uz patarima kalbetis, ji naudoju senai..tik tai isena, kai jis nori, ne tada kai as noriu..esu priklausoma nuo jo nuotaiku...ir vel kaip sakoma "sokdinama", nes jei as sakysiu sedam ir kalbam..nieko nepesiu...
Ar yra cia mamu, kurios turi tokiu kaip as prioblemu, kurios patartu ka jos daro tokiais atvejais?
Atsakyti
QUOTE(diannute @ 2015 02 04, 18:45)
1. turi savo kambari, kuri kada nori tik tvarkosi, tai vadinasi vos ne karta per menei, siaip tan siuksliu kalnas..rubus purvinus traukiu..o jis pyksta, kad dar bandau atskirti purvinus rubus nuo svariu, jis gi seiminikas..sako nelisk as pats, kada noresiu..

2.siandien randu ziurinti pornografija..nu zinokit cia as bejege..i smulkmenas nesileisiu, nes vel kas nors apkaltins nebrandumu , o ne ieskojimu patarimo...

3.o ka jus girdeje esate apie mazuosius despotukus ir tevu sokdintojus? gal cia tiesiog toks vaikas uzaugintas..juk dukros tvarkigos ir tokiu bedu neturiu? didzioji mokyklos seime, aktyviste, baigusi muzikos m-kla ir stropi mokine? Mazoji ir meilumo isikunijimas, net per daug glaustomes, kartu visur..nejau manote, kad ji isskyriau ir kitaip auginau?


Jeigu neina pasikalbeti susedus, parasykite jam laiska ar email, isdestykite, kad ji mylite, kad jums neramu del jo elgesio ir jo pasekmiu, kad bandote atrasti kelia gerai sutarti ir pan. Nuosirdu, silta, be jokiu kaltinimu.

1. O kodel jus kisates? Na tegul gyvena bardake, vaiksto purvinais rubais, pats pamatys, kad kiti is jo juoksis, jei apsirengs nesvariai, o ateityje, kai nores panele atsivesti, suvoks tvarkos kambaryje svarba. Tikrai paauglysteje buciau laabai pykusi, jei mama butu lindus ir rusiavus mano skudurus. Panasiai su mokykla - pamatys, kad ji svarsto ismesti, tai gal susiims ir prades i ja ziureti rimtai. Jeigu ne - ok, jo pasirinkimas, nelabai ka jus galetumete pakeisti versdama, jei jo poziuris toks.

2. Kazin ar daug tokio amziaus berniuku neziuri doh.gif . Viskas cia ok, ne ok tas, kad pamatete.

3. Su tokiu poziuriu niekada situacijos nepagerinsite. O vaikai skirtingi del to, kad skirtingai reaguoja i gyvenimo issukius, vieni paveikiami lengviau, kiti sunkiau, vieni pamirsta nuoskaudas, kiti jas laiko ir jos pasireiskia ju elgesyje ateityje. Ne kalti jie del to, kokie yra.

Ne kariauti su vaiku reikia, o bandyti uzmegzti rysi. Sunku, nes amzius tam nepalankus, bet laiko atgal neatsuksi. Nes is jusu aprasymo akivaizdu, kad jo nera.
Atsakyti
aisku, kap supratau lieka sedeti, neaiskinti, kad turi tvarkytis, kad turi m-kla lankyti , kad tik jo nepykdyciau..tiketis, kad isstates salygas, sulauks, kad as jas darysiu, o tas kurias as issakiusi esu, jis ignoruos..nes jei manuju gi laikytusi, tai susitvarkytu dazniau ir pats rubus issirusiuotu ir jaustu pareiga m-klai..ir man tikrai nereikia kasdien idealaus kambario jo ir rubeliu sulankstytu...bet dabar knygos po visa kabari jo isdrabstytos, ant neklotos lovos, palangiu, stalo, kilimo..laiko neturi, juk kompas..
taigi dabar suprantate, kad valdzia, kaip jis elgsis, tik jo..as nebegaliu nurodyti eik ten, negaliu net prasyti, nes tai neveiksminga..jo sios dienos devizas -darau ka noriu..su grasinimais is m-klos, kad ismes...jau 3metai jis balansuoja visada ant ribos, reikai susiima , pameilikauja mokytojam, kaip jie sako, bando zavesiu imti ir burimu mokytojams..ir sie tik nenoredami problemu ar kaip sake, gaila vaikeli tavo mamos..
antra su sportu ir eina, tik kai isprasau ir ne visada jau as, ta daro ir treneris, ir artimieji..tada jis susimyli, nu gerai, nueisiu, bet jus mane nuvesit, nes visuomeninis transportas jam nelygis, o ir mamos senas golfas taip pat..geda pries draugus, ju tevai juk is zusienio pinigus siuncia, duoda, o tu bloga, neduodi ir isvis buvo pasiulymas, ko nevaziuoji, parvestum pinigu...
zinoma cia daug zodziu is jo pykcio, arogancijos..jei labai ko nori moka buti meilus ir lipsnus kaip katinas...
applejuice - del pornografijos..cia tik gelytes, normalu , kad ziuri..tik laika gal pasirenga, negi jo mazai per nakti , kai nemiega , o "zaidzia" su kompu..saudo - gaudo..nemanau , kad puiku, kai laika, kuri turi buti m-kloje jis iskeicia i sedejima namie prie kompo pornografijos saitu...yra laikas mokslui vienokaim ir kitokiam..o ziureti niekas nedraudia..as jam ne zodzio sia tema nepasakiau...ar kad ko ziuri, ar, kad nelaiku..tikriausiai daugelis cia mamu nusisypsotu ir sakytu mokykis , mokykis...juk mylim vaikus, linkime gero...pravers ir tai ateityje..o ta mokykla..ai bus, nebus..
tikrai nesu kvaila, esu baigusi mokslus deja techninius, o ne soc. pedagogikos...
tik gal nuolaidi, (mama gi savigrauza uzsiima -esu negera, nuskriaudus vaika, seimos neissaugojus, patevi parvilkus..), o jis paauglys ir as suprantu, kad norisi maximum viska isbandyti.. gal del to ir uzsileidau tiek ant galvos, ..nes jo draugai man sako, musu mama neleistu daryti vakarelio namie su alkoholiu ir ramiai nestebetu..o as leidau..juk nenoriu, kad pakampiais, ar ko prisidirbtu ( ir jis ta zino, todel supykes pagrasina, kad negris, kad pakampiais , laiptinese ta darys)..tai jis vat dar nori parodyti draugams , kad gali ka nori daryti, koks jis kietas ir niekas jo nesulaikys...kad jis drasiai gali 3dienas kur nori buti, kad net policija jo neieskos..
ir as kantejau jo issisokinmus, dukra paaugle, nesupranta kiek sako tu ta broli dar lepinsi..leisi nieko nedaryt, sesuo jo gedinasi ir nors vos ne vienmeciai ji nekviecia jo i savo vakarelius..nes sako, man geda kaip jis ten durniuoja ir demesio reikalaujasi...
Esu perskaiciusi nemazai literaturos, lankiusi psichologines pedagogikos paskaitas ir isklausius kursus..
ir nemanau, kad nesidomiu vaiku, radus tiknkama minute, kai jam nuotaika, kad nepakalbeciau,bet jis kalba tik jam patinkanciomis temomis, jei paklausiu kas nepatinka, nutruks aplamai pokalbis..taigi galiu bandyti tik rasyti..
as labai tikiuosi, kad su laiku praeis jam maistas ir stosis i vieta jam nespejus kokios nesamones iskresti susijusia su nusikalstama veikla..
Kuri mama nori blogo vaikui...atitrukimas nuo bambagysles suprantas, kad siuo jo gyvenimu draugai jam autoritetas ir sajungininkai..tik labai skausmingai jis vyksta..per daug zalos jis duoda..o as matyt tikrai ne is tu saltu nervu mama, kuri neverkia, kuriai sirdis nestoja, kai vaikas taip selsta...gal todel ir prasau patarimu kaip kitos mamos vaiku paauglystes periodus praeina..nes turi ir kitiems vaikams mama buti, skirti demesio..dar sau..sugebeti eiti i darba ir sypsotis klientams, buti meili, atlikti ivairius darbus , kurie reikalauja susukaupimo ir kruopstumo, kur negali buti klaidu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diannute: 05 vasario 2015 - 13:43
QUOTE(diannute @ 2015 02 04, 13:32)
ACIU SUVI...nebrandi as..nebrandi...
netureciau teisintis jums, bet turiu klausima, kas  apsaugotas nuo skyrybu? issiskyriau jauna ir nebeturejau teises i savo gyvenima? Na,o kad vyras antras turejo problemu suzinojau gerokai veliau,kai verslas zlugo..ir kas i sikna vaikui nesuduodat, jei isterijas rodo? tada cia LT smurtautoju n +k...ir manau as gerai padariau, kad netesiau antros santuokos iki gyvenimo pabaigos, o ja nutraukiau...bet zinai..po 5 metu gal turiu teise vel gristi i gyvenima, juk as ne tik mama, as dar ir darbuotoja, as ir moteris..


Neturit prieš nieką teisintis - nei prieš mane, nei prieš kitus. Bet analizuoti ieškodama atsakymo į savo ir savo vaiko problemų sprendimą - tikrai taip! mirksiukas.gif Bet ir to daryti nieks jūsų neverčia, jei nenorit.
Atsakyti
Mano kuklia nuomone, problemos cia didesnes, nei tiesiog atejes paauglystes periodas, kuri tereikia isgyventi g.gif .
Atsakyti