Įkraunama...
Įkraunama...

Paskutinis kepinys, gaminys

QUOTE(kisule @ 2016 01 19, 13:49)
koks siu seklu skonis ?  ax.gif  blush2.gif

na, kaip ir sakė. Mažai jos to savo skonio turi. Kokį pridėsit, tokį ir turėsit biggrin.gif Ale, sako, sveika ax.gif Ir įdomiai žiūrisi paserviravus stikliniuose indeliuose
Atsakyti
bananu duona
Atsakyti
Cheese cake'as su braskiu putesiais.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2016 01 21, 15:52)
Cheese cake'as su braskiu putesiais.

Norėčiau recepto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2016 01 21, 15:55)
Norėčiau recepto smile.gif


Rasau recepto originala, koki turiu, o po to savo pakeitimus. 4u.gif

Cheese cake'as su avieciu putesiais

Apacia:
160 gr sausainiu (javiniu, pilno grudo arba aviziniu)
30 gr islydyto sviesto

Sausainius susmulkinti kombaine, sumaisyti su sviestu, kol mase taps panasi i slapia smeli.
Kepimo formos dugna (23 cm) istiesti kep. popieriumi. Supilti sausainius, islyginti. Kepti ikatintoje iki 175 C orkaiteje apie 12 min. arba kol lengvai paruduos. Isimti, lengvai atvesinti, kol bus paruosta varskes mase.

Varskes mase:
500 gr varskes, sumalti arba naudoti trinta "is kibirelio"
250 ml grietineles
3 dideli kiausiniai
3/4 st. cukraus
1 a.s. vaniles pastos arba 2 a.s. vaniles ekstrakto
3 v.s. miltu

Visi produktai turi buti kamb. temperaturos.
Visus produktus sudeti i dubeni. Ismaisyti plakimo sluotele, neplakti per ilgai, nereikia mases be reikalo "iorinti", nes surio pyragas kepant stipriai iskils, o po to sukris. Iskepes pyragas turi buti lygus kaip stalas.
Surio mase supilti ant sausainio pado ir kepti 150 C, +-45 min.
Isimti is orkaites ir atvesinti.

Avieciu putesiai:
300 ml saltos grietineles
500 gr avieciu (svieziu arba saldytu)
1 v.s. citrinos sulciu
100 gr cukraus
14 gr zelatinos (3,5 a.s.)

Avietes (saldytas - atsildyti nereikia), citrinos sultis ir cukru sudeti i nedideli prikaistuvi. Kaitinti, kol cukrus istirps, nukaisti. Pertrinti per sieteli, uogu seklytes ismesti - nebus reikalingos.
Zelatina uzpilti vandeniu ir palitki brinkti 10 min. Zelatina istirpinti, tik negalima jos uzvirinti; supilti i siltas uogas. Atvesinti, bet negalima leisti sustingti.
Isplakti salta grietinele. Prideti avieciu tyre. Atsargiai ir svelniai ismaisyti.
Avieciu putesius supilti ant atvesinto surio pyrago. Padeti i saldytuva keliom valandom, o dar geriau nakciai.
Pries patiekiant papuosti avieciu uogomis ir metu lapelias.

Mano pastabos:
1. Mano kepimo forma buvo 24 cm.
2. Naudojau paprastus sausainius, tokius kaip "Selga", "Gaidelis".
3. I varskes mase idejau 1 pak. vanilinio cukraus.
4. Avieciu putesiams naudojau braskes. Turejau saldiklyje saldytas, kurios jau buvo trintos su cukrumi. Tad i mase cukraus papildomai jau nedejau.
P.S. nuotrauku dar neturiu, nes pyragiukas dar stingsta/sala. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 21 sausio 2016 - 21:52
maskarpones desertas
Atsakyti
Nekeptas sausainių pyragas pertemptas varške ir aplietas šokoladu.
Atsakyti
Tinginys
Atsakyti
Kondensuoto pieno pyragas
Receptas paimtas is : http://aguonele.blog...no-pyragas.html
Atsakyti
Tinginys. Pagalvojau, kad mėtosi visokie sausainių likučiai...
Atsakyti
Sokoladinio pudingo ir manu koses sluoksniuotas desertas taurese.
Atsakyti
Spurgytes
Atsakyti