QUOTE(gaily @ 2016 01 21, 15:55)
Norėčiau recepto
Rasau recepto originala, koki turiu, o po to savo pakeitimus.
Cheese cake'as su avieciu putesiais
Apacia:
160 gr sausainiu (javiniu, pilno grudo arba aviziniu)
30 gr islydyto sviesto
Sausainius susmulkinti kombaine, sumaisyti su sviestu, kol mase taps panasi i slapia smeli.
Kepimo formos dugna (23 cm) istiesti kep. popieriumi. Supilti sausainius, islyginti. Kepti ikatintoje iki 175 C orkaiteje apie 12 min. arba kol lengvai paruduos. Isimti, lengvai atvesinti, kol bus paruosta varskes mase.
Varskes mase:
500 gr varskes, sumalti arba naudoti trinta "is kibirelio"
250 ml grietineles
3 dideli kiausiniai
3/4 st. cukraus
1 a.s. vaniles pastos arba 2 a.s. vaniles ekstrakto
3 v.s. miltu
Visi produktai turi buti kamb. temperaturos.
Visus produktus sudeti i dubeni. Ismaisyti plakimo sluotele, neplakti per ilgai, nereikia mases be reikalo "iorinti", nes surio pyragas kepant stipriai iskils, o po to sukris. Iskepes pyragas turi buti lygus kaip stalas.
Surio mase supilti ant sausainio pado ir kepti 150 C, +-45 min.
Isimti is orkaites ir atvesinti.
Avieciu putesiai:
300 ml saltos grietineles
500 gr avieciu (svieziu arba saldytu)
1 v.s. citrinos sulciu
100 gr cukraus
14 gr zelatinos (3,5 a.s.)
Avietes (saldytas - atsildyti nereikia), citrinos sultis ir cukru sudeti i nedideli prikaistuvi. Kaitinti, kol cukrus istirps, nukaisti. Pertrinti per sieteli, uogu seklytes ismesti - nebus reikalingos.
Zelatina uzpilti vandeniu ir palitki brinkti 10 min. Zelatina istirpinti, tik negalima jos uzvirinti; supilti i siltas uogas. Atvesinti, bet negalima leisti sustingti.
Isplakti salta grietinele. Prideti avieciu tyre. Atsargiai ir svelniai ismaisyti.
Avieciu putesius supilti ant atvesinto surio pyrago. Padeti i saldytuva keliom valandom, o dar geriau nakciai.
Pries patiekiant papuosti avieciu uogomis ir metu lapelias.
Mano pastabos:
1. Mano kepimo forma buvo 24 cm.
2. Naudojau paprastus sausainius, tokius kaip "Selga", "Gaidelis".
3. I varskes mase idejau 1 pak. vanilinio cukraus.
4. Avieciu putesiams naudojau braskes. Turejau saldiklyje saldytas, kurios jau buvo trintos su cukrumi. Tad i mase cukraus papildomai jau nedejau.
P.S. nuotrauku dar neturiu, nes pyragiukas dar stingsta/sala.