Įkraunama...
Įkraunama...

Kaitlentės, orkaitės, viryklės - 14

QUOTE(speedy @ 2015 03 27, 10:07)
Nelabai supratau, tai Jums reikalinga viryklė ar nuolaida  g.gif
Pagal šią logiką kaitlentę reikėtų žiūrėti tą, kuriai taikoma didžiausia nuolaida. biggrin.gif

biggrin.gif ne taip supratot. bet nesigilinam. Kaitlentes noreciau iki 400 euru.
Atsakyti
QUOTE(Noja78 @ 2015 03 27, 06:51)
Mergiukai, o is siemens tiek indukcine tiek orkaite, kurie modeliai verti demesio ir kaina ne kosmine? Gaminu daug....

SIEMENS EH651FE17E+ SIEMENS HB32GB540S
http://www.siemens-h...EH651FE17E.html
http://www.siemens-h...l?source=search
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikker: 27 kovo 2015 - 09:19
QUOTE(Noja78 @ 2015 03 27, 11:15)
biggrin.gif ne taip supratot. bet nesigilinam. Kaitlentes noreciau iki 400 euru.

Už tiek pinigų galima gauti PIB651F17E.
Atsakyti
QUOTE(mor8 @ 2015 03 27, 02:34)
Taip..... as likau sokiruota tokiu aprasymu. Kazkokia nesamone. Na, bet pasidairius lietuviskose internetinese parduotuvese gali ivairiu stebuklu atrasti  bigsmile.gif
Noriu paprasyti paaiskinimo. Kaip veikia teslos kildinimas. Ar tai atskira programa, ar tiesiog turi buti orkaite, kurioje galima nustatyti zema temperatura? Ir dar- mano pazistama turi Miele orkaite, kurioje iskepta pyraga islaiko sviezia visa savaite. Ar tikrai gali buti tokia laikymo funkcija? Radau Miele angliskam aprasyme ''Time storage in h: 200''. Gal cia ir yra tai?

Tešlos kildinimas tai Mielinės tešlos kildinimui prieš kepimą.Šią automatinę funkciją galite naudoti bet kokios receptūros mielinei tešlai ruošti. Dėkite tešlą į indą, ku‐ris būtų pakankamai didelis kildinimui ir uždenkite jį drėgnu rankšluostėliu arba plastikine plėvele.
Įkiškite groteles pirmame lygyje ir padėkite ant jų(iš aprašymo)
Nelabai suprantu apie Miele.....ar norisi iškeptą pyragą laikyti visą savaitę g.gif
Atsakyti
http://www.vup.lt/Bu...-1256-1573.html puslapyje Electrolux EOC5851AOX orkaitės aprašymas yra išsamus ir teisingas.
Š orkaitė tikrai džiovina, konservuoja, tešlą kildina ir t.t., bei visą tai daro puikiai.
Jei kas nors pastebėjo aprašyme klaidų, apart to, kad kaina litais nurodyta eurais ir paskui dar padauginta iš 3,4528, tai parašykite, bus įdomu paskaityti.

Kas be ko, "gerbiamos" konsultantės teiginys kad - "ši orkaitė net šalia MIELE ar Gaggenau niekada nestovėjo" yra visiškai absurdiškas.
Tai tas pats, kas ateiti į SUBARU automobilių saloną ir pradėti aiškinti, kad nepirksi SUBARU, nes Ferrari yra greitesnis.

Dar vienas absurdiškas "gerbiamos" konsultantės teiginys, kad "ši orkaitė tik žmonėms turintiems daugiau ambicijų, nei proto".
Tai tas pats, kas pasakyti, jog kompiuterius perka tik labai daug ambicijų turintys žmonės, nes šiais laikais ir išmanaus telefono pakanka.

Akivaizdu, kad daugumas žmonių ne kiekvieną dieną ką nors džiovina, konservuoja, daro jogurtą, tešlą kildina ar pan., tačiau teigti, kad niekas to nedaro, ar daro tik daug ambicijų turintys žmonės, būtų tikrai neprotinga.
Pardavėjams žinoma naudingiau, kad žmonės prisipirktu daug atskirų prietaisų, pabrėžiant jog specialiai tam skirtas prietaisas viską padarys geriau, tačiau didelis klausimas, ar verta užgriozdinti virtuvę dešimtimis atskirų prietaisų, kuriuos naudosite kelis kartus per metus.
Atsakyti
QUOTE(JisVisadaŠaliaMūsų @ 2015 03 26, 17:52)
O gal turite žinių dėl to dvigubos liepsnos degiklio (kaitvietės)? Ar ypatingas kuom nors dar apart to, kad maistas kepa/verda tolygiai, o ne vien šonai?
Tas didelis degiklis nuotraukoje.
Gal dar kokių komentarų apie Ariston virykles ir jų degiklius?
Video tai labai gražus - https://www.youtube....h?v=BLz2NrH2phM
Šiaip nesureikšminu lenkiški ar ne. Lenkijoje ~40 mln gyventojų ir jie nesiskundžia niekuo... Čia manyčiau, kaip koks post sovietinis sindromas su ta Lenkija mums užsilikęs.
o Bosch esančioje Lietuvoje kur surenkamos? Iš kur atvežamos?
Atsiprašau už daug klausimų biggrin.gif
Jei gerai atmenu, tai parduotuvėje pardavė rodė būtent šį Jūsų Bosch modelį šalia Indesit i6tmh6ag.

Dvigubas degiklis reikalingas jei gaminate kinų virtuvės ar kitų rytų šalių patiekalus, kuriems būtina aukšta temperatūra arba mėgstate gaminti greitai
user posted image
Niekas nesako kad Lenkiški ar Turkiški produktai blogi...vartotojas renkasi kas jam bus naudingiau orkaitėje.

Atsakyti
Laba diena,

maloniai prašau ekspertų patarimo: reikalinga kaitlentė ir orkaitė.
Kaitlentė elektrinė, kadangi turiu ketaus keptuvę, kuri kaip supratau negali būti naudojama ant indukcinės kaitlentės.
Gyvenu viena, virtuvė nedidukė, todėl mano mintis būtų siauresnė kaitlentė (pvz „dvivietė“).

Dėl orkaitės: duonos nekildinu, jogurtų negaminu, pyragai man visi susmenga, tad tiesiog nustojau juos kepti, bet labai mėgstu orkaitę, nes prie puodų nereikia stovėti- kepu ten ir daržoves, ir apkepus, ir mėsą, ir žuvį.

Norėčiau kad būtų paslepiamos rankenėlės, ir gal būtų koks variantas kur kepimo laikui pasibaigus pati išsijungia, ir gal yra tokia stebuklinga orkaitė kur ir vienam žmogui maistą pasišildyti galima, ir savaitgaliais didesniam būriui kažką iškepti.
Nesu super virėja, tad labai brangių nenorėčiau, bet, žinoma, vis tiek norisi kad būtų šiuolaikiška ir malonu naudoti.
Atsakyti
QUOTE(ASZ @ 2015 03 27, 12:52)
... Kaitlentė elektrinė, kadangi turiu ketaus keptuvę, kuri kaip supratau negali būti naudojama ant indukcinės kaitlentės....

GALI. Ir dar kaip gali: bene greičiausias būdas užvirinti litrą vandens (neskaitant "britvų" į rozetę) bus ketaus puode ant indukcinės viryklės.
Atsakyti
QUOTE(ASZ @ 2015 03 27, 10:52)
Laba diena,

maloniai prašau ekspertų patarimo: reikalinga kaitlentė ir orkaitė.
Kaitlentė elektrinė, kadangi turiu ketaus keptuvę, kuri kaip supratau negali būti naudojama ant indukcinės kaitlentės.
Gyvenu viena, virtuvė nedidukė, todėl mano mintis būtų siauresnė kaitlentė (pvz „dvivietė“).

Dėl orkaitės: duonos nekildinu, jogurtų negaminu, pyragai man visi susmenga, tad tiesiog nustojau juos kepti,  bet labai mėgstu orkaitę, nes prie puodų nereikia stovėti- kepu ten ir daržoves, ir apkepus, ir mėsą, ir žuvį.

Norėčiau kad būtų paslepiamos rankenėlės, ir gal būtų koks variantas kur kepimo laikui pasibaigus pati išsijungia, ir gal yra tokia stebuklinga orkaitė kur ir vienam žmogui maistą pasišildyti galima, ir savaitgaliais didesniam būriui kažką iškepti.
Nesu super virėja, tad labai brangių nenorėčiau, bet, žinoma, vis tiek norisi kad būtų šiuolaikiška ir malonu naudoti.

Yra tokios orkaitės kurios turi ir mikrobangės funkcija tik jos nėra iš pigių Siemens HB84K552S manau daug bus paprasčiau nusipirkti mikrobanginę kaip atskirą prietaisą .
Reikėtu dabar tik žinoti kokio valymo norėtumėte ar pirolizės ar su ecoClean sienelėmis,ar visiškai paprastą.
Ketaus keptuvė tinka ir indukcijai todėl galima dairytis ir indukcine dviejų kaitviečiu pvz Cata I 302
Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2015 03 27, 11:03)
Yra tokios orkaitės kurios turi ir mikrobangės funkcija tik jos nėra iš pigių Siemens HB84K552S manau daug bus paprasčiau nusipirkti mikrobanginę kaip atskirą prietaisą .
Reikėtu dabar tik žinoti kokio valymo norėtumėte ar pirolizės ar su ecoClean sienelėmis,ar visiškai paprastą.
Ketaus keptuvė tinka ir indukcijai todėl galima dairytis ir indukcine dviejų kaitviečiu pvz Cata I 302


Ačiū už tokį greitą ataskymą. Mikrobanginės aplamai nenoriu smile.gif. Dėl valymo- nelabai išmanau, bet gal ecoClean. Kad kokių papildomų filtrų nereikėtų, nesmirdėtų kai ji valysis ir pan. (virtuvė be durų)
Ar tiesa, kad indukcinė neįsijungia jei puodo dugnas mažesnis nei kaitvietė? (dažniausiai naudoju mažą puodą arba kavinuką).
Atsakyti
QUOTE(ASZ @ 2015 03 27, 11:27)
Ačiū už tokį greitą ataskymą. Mikrobanginės aplamai nenoriu smile.gif. Dėl valymo- nelabai išmanau, bet gal ecoClean. Kad kokių papildomų filtrų nereikėtų, nesmirdėtų kai ji valysis ir pan. (virtuvė be durų)
Ar tiesa, kad indukcinė neįsijungia jei puodo dugnas mažesnis nei kaitvietė? (dažniausiai naudoju mažą puodą arba kavinuką).

Jei labai mažą puodą pastatysite ant didelės kaitlentės, ji nešils, nes puodo paviršius turi užimti ne mažiau kaip trečdalį kaitlentės.
Pats efektyviausias apsivalymo būdas yra Pirolizė žiūrėkite modeliuką turintį ''CleanAir“ oro kvapų filtrą(AEG BP731462NM) . EcoClean yra geriausia valymo sistema po pirolizės. Orkaitės viršutinė šoninės ir apatinė sienelės yra padengtos nauja ir labai veiksminga medžiaga su akytomis mikroskopiškai mažomis keramikos dalelėmis. Ši labai veiksminga keraminė danga pašalina riebalų dėmes panaudodama deguonį ir šilumą ,pasižiūrėkite gana nebrangų modeliuką (SIEMENS HB43GS540E)
Atsakyti
Na va, dar vienas eilinis nuotaiką pataisantis Kikker komentaras lotuliukas.gif -
"Jei labai mažą puodą pastatysite ant didelės kaitlentės, ji nešils, nes puodo paviršius turi užimti ne mažiau kaip trečdalį kaitlentės."

Skaitom klausimą - "Ar tiesa, kad indukcinė neįsijungia jei puodo dugnas mažesnis nei kaitvietė?".
Kikker rašo, kad puodas turi užimti ne mažiau kaip trečdalį kaitlentės.

Pasirodo puodo dugnas staiga pavirto puodo paviršiumi, o kaitvietė pavirto kaitlente doh.gif

Įdomu kas rašo teisingai, o kas ne.

Atsižvelgiant į tai, kad populiariausių kaitlenčių dydis yra 60x60cm=3600cm2, tai vadovaujantis Kikker patarimu, reikėtu nenaudoti puodų, kurių paviršius užima mažiau kaip 1200cm2.
Kas gi tuomet yra tas puodo paviršius?
Gal tai tas pats puodo dugnas?
Bet juk tuomet nereikėtu naudoti puodų, kurių skersmuo mažesnis kaip 37cm.
Bet juk tai nesąmonė... bigsmile.gif

Gal tuomet Kikker supainiojo kaitvietę su kaitlente?
Bet kaip gi tuomet eiliniam vartotojui paskaičiuoti koks yra puodo paviršius, o ne puodo dugnas? verysad.gif

Papildyta:
kikker,

Pataisau -

Kaitlentė tai buitinis virtuvės prietaisas (įmontuojamas ar laisvai pastatomas) ant kurio gaminamas-ruošiamas valgis.
Kaitvietė, tai kaitlentės dalis (vieta, zona) skirta puodui, keptuvei ir pan. pastatyti.
Daugumai, bet ne visoms indukcinės kaitlentėms galioja taisyklė, kad indo, kuriame gaminamas maistas, dugnas turi užimti ne mažiau 60-70% kaitvietės ploto. Jei indo dugnas užims mažesnį plotą, kaitvietė gali neįsijungti.
Atsakyti