tegu jį biesas, įdedu savo, su autore paskui išsiaiškinsiu, išsipirksiu kaip nors

Negi kankinsiu jus
Pomidorų padažas su džiovintais abrikosais
Sudėtinės dalys:
5 kg pomidorų
3 paprikos
1 kg svogūnų galvučių
250 g džiovintų abrikosų
0,5 kg cukraus
3 šaukštai druskos (be kaupo)
1 nubrauktas šaukštelis maltų čili pipirų
1 galva česnako
200 ml 6% acto
Gaminimo eiga
Recepte nurodytas jau nuvalytų pomidorų bei svogūnų kiekis.
Pomidorus sublenderiuojam neluptus, paprikas supjaustom stambesniais gabalėliais, svogūnus - kubeliais, abrikosus - per pusę.
Viską sudedam į pomidorų masę, supilam cukrų, druską, čili miltelius ir verdam apie 1 valandą, kol sutirštės. Jei pomidorai buvo sultingi, galima įpilti pektino uogienėms, kad gautųsi norima padažo konsistencija.
Susmulkinam česnakus, sudedam į sutirštėjusį padažą, supilam actą, paverdam ~10 minučių, išpilstom į paruoštus stiklainius, užsukam dezinfekuotais dangteliais ir apverčiam.
Išeiga 4,6 l