QUOTE(xgx @ 2015 03 06, 11:32)
Kažkada, pomidoriavimo pradžioje, auginau Ryčius, Skarius, Viltį ir kažkokius paveldo oranžinius, kibirais iš šiltnamio tempiau. Užteko, nes kitomis veislėmis nelabai domėjausi. Manau svarbu pomidorų derlius, kaip juos prižiūrėsi, o jei visokių daug prisisodini ir tik paragavimui būna... mados dalykas ta įvairovė.
Žiūrint kokiu tikslu auginami pomidorai. Jei koncervams ir vakavimams reikalingi pomidorai kibirais, tuomet derlingumas tikriausiai vienas iš svarbiausių veiksnių, kaip ir neaktualu tada skonis. Bet kaip pas mane pirmenybė teikiama šviežiam vartojimui - salotytėm, ant sumuštinuko, ar tiesiog pakramsnoti nuskynus tiesiai nuo krūmo, tai tuomet skonis man šiuo atveju eina pirmiau nei derlingumas. O jau perteklius tada "keliauja" į padažo gamybą. Vaikams šiemet čerių asortimentą praplėsiu, nes pastebėjau, kad jie mieliau valgo juos nei įprastinius. O kaip kitaip atrasti tuos pačius pačiausius kuriuos norėtum auginti kasmet -tik sėjant, auginant, ragaujant. Kai toks platus pasirinkimas, tai kodėl nepabandžius įvairovės.... su laiku, manau, atsirinksiu ir nusistovės kasmetinis veislių asortimentas.