Įkraunama...
Įkraunama...

Ar galiu būti nėščia?

QUOTE(Mergiona @ 2016 03 18, 22:04)
Kas gali ramiai laukt- tai aisku ner ko tyrimus daryt testus gadint, bet kas nerimauja?! koks tikslas to laukimo?

Matyt mano nervų sistema vis tik stipresnė nei pati galvojau. biggrin.gif Manęs asmeniškai nervų priepolis neištiktų jei nesužinočiau "čia ir dabar". Nes jei yra, tai yra - sužinosi kiek palaukus. Daug dalykų žmogus gyvenime nesužino "čia ir dabar", bet tą laiką gali išgyventi kaip gražų laukimo laiką. Nėra - planuosi vis tiek tik kitą ciklą, iki mmm likus keliom dienom vis tiek nieko nebeprisiplanuosi.
Ir testus gadint pigiau. smile.gif
Nekalbu apie tuos atvejus, kai tam yra daugiau racijos (med. priežastys, ilgalaikis bandymas pastoti ir t.t.) nei elemetaraus kantrumo neturėjimas. Arba kai norima kuo anksčiau sužinoti tam, kad "jei ką" - kuo skubiau atsikratytum...
Iš principo nesumenkinu aš to "kraujo". Tiesiog pasidalinu savo pačios laikysena. Nei dariaus, nei daryčiaus. Kažkokiais "ne ribiniais" atvejais man visai turi žavesio tas paspėliojimas taip ar ne, kai pati sau tampi paslaptim, ne kaži kiek jis ir teužtrunka. Bet čia man taip, kitam neprivalo taip būti, žinoma. Toje konkrečioje srityje. Aš ir vaikų susilaukiau nesmalsaudama dėl lyties. Tai nereiškia, kad nebuvo smalsu ar kad nebuvo galimybių. Bet palikau tai atitinkam laikui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 20 kovo 2016 - 17:43
Hi, as suprantu ka jus kalbat apie buti paslaptim paciai sau, bet as kitoks zmogus. As visada renkuosi zinoti prie nezinoti. Nesvarbu ka. Man nesuvokiama kaip galima musu laikais genetiniu nesidaryt. Ir atsakymas "as visvien gimdysiu bet koki" man tik stupora ivaro blink.gif Gerai, gimdysi, bet gi jei vaikas turi bedu gimdymui reikia ruostis, kitaip toliau "gimdyti" ir nepajudet gali, kitas taskas jau gali buti "palaidoti". Jei zinai kad vaikas su beda ateina tai ir ligonine rinksies, ir gimdymo buda, ir gydytojai bus pasirenge, nebus gaistomos brangios sekundes, nereiks uz kokiu 300km vezt ta vos-vos siame pasaulyje besilaikanti naujagimi. Lygiai tas pats ir su nestumu, nei viena negali pasakyt "nera medicininiu parodymu". Jei paskaityt neisnesiotuku istorijas vos ne visos prasideda "jauciausi puikiai, nestumas buvo lengvas, bet staiga...". Cia mano asmenine nuomone, niekam nepersu, bet mano akim nesinaudot ginekologijos-nestumo prieziuros moksliniais pasiekimas tas pats kaip dantis pas kaimo bobule uzkalbinet vietoj gydymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 20 kovo 2016 - 23:36
Labas smile.gif Kadangi nei mamai, nei draugėms dar bijau atsiskleisti, labai noriu pasidalinti savo džiaugsmu čia! Jau du nėštumo testai ir pusdienis, praleistas apsikabinus wc parodė, kad laukiuosi! Aš tookiaa laiminga!!! Manau, gal būti apie 3 sav. Nežinau, ar ne per anksti, kitą savaitę užsirašiau pas gydytoją. Na, ir nusipirkau knygą, nes tai mūsų pirmagimis, bandau šviestis bigsmile.gif
Atsakyti
aš vėl grižau su savo klausimais. smile.gif Šį mėnesį mm vėluoja jau 6 dienas (mm mano reguliarios ir būna kaip laikrodis), trečią vėlavimo dieną dariau testą, bet jis buvo neigiamas. Simptomų kažkokių labai jau nejaučiu, išskyrus kartas nuo karto pasikartojantį jausmą pilvo apačioj lyg tuoj susirgčiau, krūtinė tarpais atrodo jautri, bet ne itin, tarpais - nejautri. Dar pastebėjau, kad naktim pasitaiko tai karščio tai šalčio bangos, ir paskutinę savaitę kiekvieną naktį sapnuoju košmarus, visokias nesąmones (toli nuo realybės). Beje, pastaruoju metu nepatyriau jokio streso ir net stengiausi negalvoti apie pastojimą ir pan., vienu žodžiu nebuvo kažkokių pergyvenimų, kas galėtų sukelti mm vėlavimą. Taip pat pabandžiau matuotu BT rytais, tai kol kas laikosi apie 37,2 (mažiau 37 nebuvo kol kas). Tiesa, nežinau ar tai susiję, po paskutinių mm (kurios net nebuvo panašios į mm) kelias savaites jaučiau maudimą pilvo apačioj dešinėj pusėj. Po ovoliacijos jis baigėsi, tačiau kartas nuo karto jaučiu kaip skauda nugaros apačią, lyg temptų (nežinau, kaip tai apibūdinti). ir toks jausmas dažniausiai būna vakarais arba kai aktyviau kažką paveikiu (anksčiau to nebuvo, fiziškai taip pat nieko tokio nedirbu nuo ko galėtų skaudėti). Kaip manote, ar galėčiau būti pastojus? Kada geriausia eiti pas ginekologę: ar dar palaukti?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2016 03 20, 23:29)
Ir atsakymas "as visvien gimdysiu bet koki" man tik stupora ivaro  blink.gif  Gerai, gimdysi, bet gi jei vaikas turi bedu gimdymui reikia ruostis, kitaip toliau "gimdyti" ir nepajudet gali, kitas taskas jau gali buti "palaidoti".

Ne dėl to, kad nesiruošti tie žmonės taip renkas (gi ir ruoštis apskritai visada reikia). O dėl to, kad nekelti vaikeliui papildomos rizikos. Na yra gi rizika pvz. imant vaisiaus vandenis persileisti.
Beje, mano dukterėčia neišnešiotukė. Ir jokių priežasčių kodėl prasidėjo priešlaikinis gimdymas nerasta. Va ir "negali pasakyti"... Nei infekcijos, nei genetinių, nei mamos žalingų įpročių, nei jokių. Tai ką ten tas genetinis tyrimas prieš būtų pakeitęs, apart to, kad sukėlęs dar ankstyvesnio gimdymo riziką.
Bet suprantu kai daroma kažkokia intervencija (kad ir chirurginė) tam, kad tam vaikeliui padėti dar iki gimimo. Kai galima naudos tikimybė didesnė, nei galima žala. Pvz. bičiulė operavos dėl dvynių transfuzijos sindromo. Tam, kad tie vaikeliai turėtų galimybę vystytis ir apskritai gimti. Nors tai ne genetinio tyrimo metu sužinoma. Apskritai tas genetinis tyrimas ne vienintelis informacijos apie vaikučio būklę šaltinis.
Ir dar - genetinius tyrimus galima darytis prieš pastojant. Apie tikimybę susilaukti vaikelio su genetine liga.
Nors šiaip - utopija tas noras viską iš anksto žinoti ir viską sukontroliuoti. Ruoškis nesiruošęs...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 28 kovo 2016 - 11:09
Esu naujokė, tai jeigu kokių" kliurkų" pridarysiu ne ten kažka paspausiu, nepykit lotuliukas.gif

Vėluoja mmm 3 dienas, NT rodo neigiama, bet skauda pilvo apacia,maudžia,kartais tempia, būna sudiegia per visa pilvą, jaučiuosi kažkokia išsipūtus, vakar temperatūra paliko iki 37, nors peršalusi nesu, visad būdavo ilgai naktinėju neužmiegu,dabar pavargus jaučiuosi užmiegu be jokių probelmų greitai. Kaip manot galiu būti nėščia? 4u.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(vartotojaa @ 2016 03 30, 13:54)
Esu naujokė, tai jeigu kokių" kliurkų" pridarysiu ne ten kažka paspausiu, nepykit  lotuliukas.gif 

Vėluoja mmm 3 dienas, NT rodo neigiama, bet skauda pilvo apacia,maudžia,kartais tempia, būna sudiegia per visa pilvą, jaučiuosi kažkokia išsipūtus, vakar temperatūra paliko iki 37, nors peršalusi nesu, visad būdavo ilgai naktinėju neužmiegu,dabar pavargus jaučiuosi užmiegu be jokių probelmų greitai. Kaip manot galiu būti nėščia? 4u.gif  nestuke.gif

Sveika, prisijungus! Aš irgi naujokė smile.gif
Manau, tikimybė, kad laukiesi, yra. Todėl pirmyn į vaistinę nėštumo testo smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Niekada nematavau savo kūno temperatūros, tačiau netikėtai, likus savaitei iki menesinių maždaug pradėjo šiek tiek rusvai tepliot ir tai tęsėsi maždaug 3 dienas (išdžiuvus toms teplionėms, jos tarsi geltonos pasidarė). Tad nusprendėm su vaikinu pradėt matuot temperatūrą. Pirmą syk kai pamatavom, rodė 37.2 maždaug. Tada keletą dienų iš eilės rodė 37.1, o dabar dvi dienas iš eilės rodė 36.9. Prieš keletą dienų ėmė kankinti troškulys. Kitų neštumo požymių kaip ir nėra, o dar prie viso to pastarąsias kelias dienas (jau turėtų man prasidėt mėnesinės) dar ir pilvuką kaip per mėnesines pamaudžia. Ar visa tai gali būti neštumo simptomai? Ar galėjo pradėti kristi bazinė kūno temeperatūra?
Atsakyti
QUOTE(laprimavera @ 2016 03 30, 21:32)
Sveika, prisijungus! Aš irgi naujokė smile.gif
Manau, tikimybė, kad laukiesi, yra. Todėl pirmyn į vaistinę nėštumo testo smile.gif



Šiandien ryte pasidarius NT, pamačiau vaiduokliuką, vėluoja mėnesinės 4 dienas. bigsmile.gif Tikiuosi aš nestuke.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Noreciau isgirsti jusu nuomone.
Paskutini karta su draugu mylejomes sausio pradzioje (as studijuoju uzsienyje, jis studijuoja Lietuvoje) ir tiesiogine ta zodzio prasme prezervatyvas plyso i gabalus. Abu sedejome issizioje ir nesusiprate, bet greit nuvaziavome i vaistine ir isgeriau tablete. Po 7d prasidejo, mano manymu, tabletes sukeltas kraujavimas, bet tuo paciu jis sutapo ir su turejusiu buti menesiniu pradzia. Vasario menesi menesines taip pat buvo, tiesa, kiek kitokios nei visada, ne tokios gausios ir trumpesnes. Kovo menesi menesiniu taip ir nesulaukiau, savaite veliau nei jos turejo buti siek tiek rusvai patepliojo ir viskas. Ir iki siol man jos taip ir neprasidejo. Norejau paklausti ar yra tikimybe, kad esu nescia? Tiesa, taip pat pries savaite dariausi NT, rode viena juostele - neigiamas. Simptomu, kaip pykinimas ar tam tikro maisto norejimas ar jautrumas kvapams ir t.t taip pat nepastebejau. Todel kazkaip viju ta minti, kad esu nescia, nes per apytiksliai 4 menesius tikrai turejau pajusti nors kokius nors simptomus. unsure.gif
Atsakyti
manau, kad tikrai nesi nescia, tiesiog dabar stresas del to galimo nestumo.
Atsakyti
QUOTE(Krentam @ 2016 05 01, 04:09)
Sveikos merginos. Noreciau isgirsti jusu nuomone.
Paskutini karta su draugu mylejomes sausio pradzioje (as studijuoju uzsienyje, jis studijuoja Lietuvoje) ir tiesiogine ta zodzio prasme prezervatyvas plyso i gabalus. Abu sedejome issizioje ir nesusiprate, bet greit nuvaziavome i vaistine ir isgeriau tablete. Po 7d prasidejo, mano manymu, tabletes sukeltas kraujavimas, bet tuo paciu jis sutapo ir su turejusiu buti menesiniu pradzia. Vasario menesi menesines taip pat buvo, tiesa, kiek kitokios nei visada, ne tokios gausios ir trumpesnes. Kovo menesi menesiniu taip ir nesulaukiau, savaite veliau nei jos turejo buti siek tiek rusvai patepliojo ir viskas. Ir iki siol man jos taip ir neprasidejo. Norejau paklausti ar yra tikimybe, kad esu nescia? Tiesa, taip pat pries savaite dariausi NT, rode viena juostele - neigiamas. Simptomu, kaip pykinimas ar tam tikro maisto norejimas ar jautrumas kvapams ir t.t taip pat nepastebejau. Todel kazkaip viju ta minti, kad esu nescia, nes per apytiksliai 4 menesius tikrai turejau pajusti nors kokius nors simptomus. unsure.gif


Jei butum nescia, jau ir pilvas butu islindes (virs 4 men jau nestumui butu). Kai nustosi stresuoti ir menstruacijos susitvarkys.
Atsakyti