Pradėjau ieškoti savo dukrytei darželio. Ieškojau ir sprendžiau daug ir ilgai. Mūsų šeima labai mėgsta iškylauti, keliauti, būti gamtoje tad norėjosi, kad ir man išėjus į darbą dukrytė praleistų daug laiko lauke, bei neatprastų nuo noro tyrinėti, žaisti ir domėtis ją supančiu pasauliu. Užsienyje jau daug metų yra paplitę darželiai, kuriuose vaikai daugiau ar mažiau būna lauke, mokosi, žaidžia, miega. Jų tiek daug, kad susidarė įspūdis, kad viskas labai priklauso nuo vietovės ir ten dirbančių žmonių. Pati koncepcija nuostabi! Vaikų ugdymas - holistinis. Apimantis visus žmogaus pojūčius. Vaikai mokosi mylėti gamtą, kad užaugę ir tapę vadovais, verslininkais, menininkais, mokslininkais ir t.t. gerbtų aplinką, kurioje gyvena ir kurtų, dirbtų ir gyventų tausodami ją. Džiugu, kad pas mus irgi atsiranda darželiai ir priežiūros grupės, kur vaikai ir gamta eina išvien.

Labai įdomios būtų patirtys tų žmonių, kurie su savo vaikais eina į lauką bet kokiu oru ir ką ten veikia. Iš kur semiasi idėjų veikloms. Kaip rengiatės.

Netyčia ieškodama informacijos apie aprangą radau vieną smagų lietuvišką filmuką:
https://www.youtube....h?v=uEOJMyq5RBg

Po filmuku, buvo nuoroda į darželį, kur radau daug įdomių idėjų, ką galima veikti su vaikais lauke. Vis dar sprendžiu, kur vesiu savo mažylę, bet bent jau mano laikas su ja lauke tapo dar smagesnis man pačiai! Labai lauksiu idėjų ir pasisakymų smile.gif