Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos UK

Laba,
labai ačiū werde, Jūs šaunuolė, taip aiškiai viską surašėt, nes tiek perskaičių forumų, niekur aiškiau neradau bigsmile.gif
oho, kokie mokslų šuoliai pas juos,tai vaikučiai turėtų būti labai išsimokslinę smile.gif
apstulbau, kad maniškė eis į 3kl blink.gif jau jie bus daug pažengę, daug išmokę g.gif
ar pavyksta lietuvių vaikučiams pasivyti? lb bijau dėl savo mergytės, reiks papildomai pamokyti, kol išvyksim unsure.gif
Atsakyti
Na taip, iš trečiokiukų jau pakankamai daug reikalaujama. Prieš metus keitėsi mokymo programa ir viskas buvo dar pasunkinta.

Kaip greit vaikas pasivys ir prisitaikys labai priklauso nuo pačio vaiko gabumų IR tėvų pastangų. Labai dažnai (bent jau iš to, ką girdžiu) tėvai tiesiog įmeta vaikus į tą anglišką aplinką ir tikisi, kad vaikai išmoks. Dar yra toks įsivaizdavimas, kad mokykla vos ne privalo paskirti asistentą tokiam vaikui, kad jis greičiau tą kalbą išmoktų. Realiai, mokyklos tikrai neišgali tiek asistentų prisamdyti, gerai jei vienas toks vaikas, o man pvz. teko dirbti vienoj klasėj, kurioje iš trisdešimt vaikų apie dešimt visiškai nekalbėjo angliškai. smile.gif

Tokiam vaikui yra nepaprastai svarbus tėvų ir mokyklos bendradarbiavimas, nebijokit vaiko mokytojo/s, kalbėkit, kaip galit padėti namuose, būtinai eikit į visus parents evenings. Padėkit daryt namų darbus (jų čia tikrai yra nedaug), skaitykit su vaiku. Kuo daugiau padėsit, tuo lengviau vaikas prsitaikys.

Šiaip galit duot žiūrėt visokias angliškas daineles youtubėj, tegu ausys apsipranta su anglų kalbos skmbesiu. Sėkmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2015 11 16, 00:05)


KaipGyvenu, man asmeniškai tokie bauginimaisi dėl lankomumo ir ligų kelia juoką. Mokymas namuose yra geras dalykas, bet tai tikrai ne kiekvienai šeimai, tikrai nėra taip paprasta, kaip atrodo. Pažįstu mamų, kurios moko savo vaikus ir žinau, kad tai yra sunkus darbas.

man kolkas nekelia juoko, nors vaikui tik metai. Nzn gal pasikeis nuomuone paskui. Puikiai baigiau mokykla, bet lankomumas nebuvo pavyzdingas, su skaudancia gerkle pvz nu niekaip negaledavau issidet 7 pamoku unsure.gif O ir mokytis man patikdavo vienai su knyga smile.gif
Zinau, kad ne kiekvienam ir isivaizduoju, kad nera lengva, bet turiu slapta vilti, kad pavyks smile.gif reik tik issiaiskint formalumus visokios ar bet kada galima apsigalvot ir tt. Gal gali i zinute parasyt, kas ten konkreciai sunku?
Atsakyti
Oi, tik nesuprask neteisingai, aš tikrai nesu prieš mokymą namuose. smile.gif Tai tikrai yra įmanoma ir jei tikrai esi pasiryžus ir manai, kad taip tavo vaikui bus geriau, tuomet, žinoma, pirmyn. Formalumų, kiek žinau, praktiškai nedaug - tereikia prisiduoti savivaldybėj, kad vaikas yra mokomas namuose ir tiek. Jei apsigalvosit, mokykloj vietą gausit, bet tai bus ta mokykla, kurioj tuo metu bus vietų, nebūtinai ta, kuri jums labiausiai patiks.

Dėl sunkumo... na tiesiog reikia būt labai organizuotam. Mačiau vienos mamos savaitinį tvarkaraštį, jis atrodė grynai kaip mokyklinis pamokų planas, ta prasme pamokos ir papildomi užsiėmimai yra organizuojami panašiai kaip mokykloj. Kažkokią programą reikia susidaryti, plius apgalvoti, kaip ir kur vaikas gaus pabendrauti su kitais vaikais ir t.t. Praktiškai tai yra full time darbas.

Aš pati asmeniškai žinau, kad vaikų mokymas namuose yra ne man. Paradokas toks, kad dirbu mokykloje, svetimus vaikus galiu mokyti, o savų niekaip. biggrin.gif Ruošiau savo dešimtmetį egzaminui, metus laiko papildomai su juo dirbau, grynas nervų tampymas - mokykloj jis nuostabus vaikas, o namuose nesusikalbam. Plius, pvz. mano vyresnėlis daug geriau mokosi šalia kitų vaikų, o jaunėlis yra individualistas, jis gali ir vienas kažką naujo mokytis. Taip kad labai dar ir nuo pačio vaiko charakterio priklauso, ar mokymas namuose tiks, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2015 11 19, 23:39)

Dėl sunkumo...

aj, cia del to smile.gif galvojau turi omeny ka kita. Pvz kaip del visokiu ziniu patikrinumu, kaip gaut visokius ten net nzn kaip vadinas ivertinimus ir tt, na kaip pvz paskui i koki koledzia stot ar kazkas pan. nelabai as dar UK sistema perpratus esu situo klausimu.
Sutinku del visko, tikiu, kad yra tokiu, kuriom tai full time rupestis smile.gif as tokia nebuvau ir neisivaizduoju kaip cia taip galima smile.gif
Bus matyt kaip cia bus, bet kad sergancio vaiko nevesiu mokyklon tai jau faktas.
Atsakyti
Nereik nusiteikt, kad vaikas mokykloj labai sirgs biggrin.gif Maniskis tiek darzely sirgo, kad jau rimtai susirupinus buvau, bet pradejes eit mokyklon max. karta metuose apserga, ir tai 2-3 dienom. Slogos ir paprasto kosulio lliga neskaitau smile.gif Be to, auginu toki vaika, kuris jokiu vaistu negeria.
Man paciai kantrybes (ir ziniu) pritruktu vaika namie mokint...
Atsakyti
QUOTE(puuupi @ 2015 11 20, 21:39)
Nereik nusiteikt, kad vaikas mokykloj labai sirgs  biggrin.gif Maniskis tiek darzely sirgo, kad jau rimtai susirupinus buvau, bet pradejes eit mokyklon max. karta metuose apserga, ir tai 2-3 dienom. Slogos ir paprasto kosulio lliga neskaitau  smile.gif Be to, auginu toki vaika, kuris jokiu vaistu negeria.
Man paciai kantrybes (ir ziniu) pritruktu vaika namie mokint...

oj ne, nenusiteikiu. Kolkas mano kudikis labai sveikas ir tikiuos toks ir bus (abi oj pacioj temoj pilvus auginom) smile.gif UK mokyklose man daugiau yra nepatinkanciu dalyku, todel ir pasvajoju, apie ta namu mokyma. Man tai butu buve svajoniu issipildymas, kai buvau vaikas smile.gif o ir mokymas dabartinis kai tiek visko internete pilna rolleyes.gif nebent vaikeliui patinks mokykloj.
Aisku viskas cia bus, jei bus galimybe dirbt is namu. Nuostabus gyvenimas - atsikeliam su kudikiu normaliai issimiegoje kokia 9.30, nereik eit per vejus ir lietus i lauka i ta grotom aptverta kosinciu vaiku buri biggrin.gif , tada pasimokinom ka nors idomaus, paskui ka nors praktisko, pasidarom kokia ekskursija i muzieju, biblioteka ar baseina mums patogiu laiku ir oru, vaziuojam atostogaut su teciu be jokiu baudu nepriklausomai nuo metu laiko ir tt ir pan. cool.gif
Po svenciu bus daugiau laisvo laiko, reikes rimciau situo pasidomet.
Atsakyti
QUOTE(KaipGyvenu @ 2015 11 22, 17:06)
oj ne, nenusiteikiu. Kolkas mano kudikis labai sveikas ir tikiuos toks ir bus (abi oj pacioj temoj pilvus auginom) smile.gif UK mokyklose man daugiau yra nepatinkanciu dalyku, todel ir pasvajoju, apie ta namu mokyma. Man tai butu buve svajoniu issipildymas, kai buvau vaikas smile.gif o ir mokymas dabartinis kai tiek visko internete pilna  rolleyes.gif nebent vaikeliui patinks mokykloj.
Aisku viskas cia bus, jei bus galimybe dirbt is namu. Nuostabus gyvenimas - atsikeliam su kudikiu normaliai issimiegoje kokia 9.30, nereik eit per vejus ir lietus i lauka i ta grotom aptverta kosinciu vaiku buri  biggrin.gif , tada pasimokinom ka nors idomaus, paskui ka nors praktisko, pasidarom kokia ekskursija i muzieju, biblioteka ar baseina mums patogiu laiku ir oru, vaziuojam atostogaut su teciu be jokiu baudu nepriklausomai nuo metu laiko ir tt ir pan.  cool.gif
Po svenciu bus daugiau laisvo laiko, reikes rimciau situo pasidomet.


Butu labai idomu isgirst pasakojima kaip seksis mokyti namie, jei vis tik apsispresit smile.gif Pati mintis man tikrai faina, tik pati niekaip to nesugebeciau padaryt. Mano vyresnelis dabar Y3 ir as jau kai kuriu uzduociu nelabai ikertu biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena, mergaitės 4u.gif
Gal rastumėte laiko ir noro patarti kaip protingiausia ieškotis geros mokyklos Londono vakarų pusėje (Feltham). Mano panelėms ten tik 1-2 metus bus belikę mokytis, bet pažymiai labai svarbu, tad norisi ir mokyklą tinkamą susirasti (abi laisvai kalba angliškai ir skirtingai nuo manęs, gerai supranta anglų "greitakalbę" biggrin.gif Kiek čia pas jus skaičiau, visur randu tik apie mažųjų startus mokykloje, o kaip su dičkiais? O ir užsirašyt į eilę sekantiems metams patarėt dabar - iki sausio vidurio? blush2.gif
Atsakyti
Sveika Sindy, surasiau visa romana apie pradines mokyklas ir tik paskui supratau, kad jus turbut apie vidurines klausiat. biggrin.gif Kiek metu jusu panelems?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo werde: 10 sausio 2016 - 01:09
QUOTE(werde @ 2015 11 16, 02:05)
Sanli,

4-5 paruošiama (reception),
5-6 pirma klasė.
6-7 antra,
7-8 trečia,
8-9 ketvirta,
9-10 penkta ir t.t.

Jūsų dukrytė eis į trečią klasę. smile.gif

KaipGyvenu, man asmeniškai tokie bauginimaisi dėl lankomumo ir ligų kelia juoką. Mokymas namuose yra geras dalykas, bet tai tikrai ne kiekvienai šeimai, tikrai nėra taip paprasta, kaip atrodo. Pažįstu mamų, kurios moko savo vaikus ir žinau, kad tai yra sunkus darbas.

Jeigu noreciu vykti i uk, tai vaikas 4 metu sulaukes liepa turetu rudeni jau i mokykla eit? Ar nera labai svarbu jos amzius kai atvyksim, svarbu tik kad atitinkamo amziaus lankytu istaiga?
Dar kilo klausimas ar 2 metu vaikiukai lengvai patenka i darzeli? Ar yra gal kokios puses dienos prieziuros centrai?
Atsakyti