Įkraunama...
Įkraunama...

Paimk mane, drauge, už rankos (54 tema)

Taip mes jaučiamės pirmą kartą išgirdę diagnozę

user posted image
o šito linkiu kiekvienam-įveikti.
user posted image

info iš senesnės temos:
Jei gali gulėti, stenkis sėdėti.
Jei gali sėdėti, stenkis atsistoti.
Jei gali atsistoti, stenkis vaikščioti.
Jei gali vaikščioti, stenkis bėgioti.
Jei gali bėgioti, lėk, mėgaukis ir nesigręžiok atgal.

Radau Mylinčiuose gyvenimą (gal nesupyks?)


INFO apie ligą

Švitinimas

Negalima kaitinti operuotų ar spinduliuotų vietų. Todėl geriau maudyti po dušu, o jei vonia, tai nelabai karšta ir geriau tegu vanduo nesiekia probleminės vietos. Tas pats ir su saule. Nedirginti, neerzinti, nelįsti, slėpti nuo tiesioginių saulės spindulių;

Po švitinimo jeigu skauda vietą lyg degintų: Gurkšnoti šaltalankių aliejų, linų sėklų aliejų ir bet kokį kitą aliejų. Daug gerti vandens. Gydyti kaip gydytumėte nudegimo vietą. Maistas švelnus ir skystas - jogurtai, grietinė ir pan.
Jau pradedant švitinimą gerai būtų tą vietą tepti medetkų tepalu ar vazelinu. Tuomet pavyks išvengti pūslių arba bent jau jos bus minimalios.

Ką valgyti ir gerti švitinimo metu

Įdomu, kad patariama valgyti kuo daugiau proteino: mėsa, žuvis, kiaušiniai, sūriai. Pataria, jei nėra apetito, valgyti dažnai ir po truputį, ir pereiti prie daug riebalų turinčios mitybos, kad būtų gaunamas pakankamas kiekis kalorijų. Žodžiu, valgyti riebiai. Esame kalbėję, kad labai tinka sūdyti lašiniai su bemiele duona ir česnakais ar svogūnais. Labai gerai juodosios alyvos, jos ir apetitą skatina ir su radiacija kovoja, kaip ir sūdyti lašiniai. Tinka raudonas sausas vynas arba valgomasis šaukštas konjako. Gerti daug vandens.

Apie burnos išopėjimą

1) Ligoninėje skiria 0,02% chlorheksidino tirpalą. Negalima jokių skaliklių turinčių etilo alkoholio, t. y. spirito. Šis tirpalas skalavimui naudojamas keletą 6–8 kartų per dieną, skalauti po valgio, išskalavus bent pusę valandos nieko negerti ir nevalgyti. Šiukštu nenuryti. Gaminamas Kauno universitetinės klinikos vaistinėje, Sukilėlių pr. 51. Sekti galiojimo laiką, galioja tik 1 mėn. tikrai efektyvus tirpalas.
2) Vartoti pailginto atpalaidavimo vitaminą C, tai reiškia, kad skrandyje vitaminas C išsiskiria per ilgesnį laiką 4–6 val. , pamažu ir pilniau įsisavinamas. Įprastinis vitaminas iškart patenka į kraują, perteklius pašalinamas per inkstus. Labai neblogas YourLife C 500 mg, natūralus vitaminas su erškėčių vaisiais. Vitaminas C nuo seno naudojamas stomatitams ir burnos žaizdelėms gydyti.
3) Skalauti soda + valgomoji druska: 1arbat. š. sodos ir 1 arbat. š. valgomosios druskos 1 stiklinei virinto vandens. Kelis karts per dieną.
4 ) Skalauti ramunėlių, šalavijų arba medetkų arbatomis. Galima tepti skiestu šaltalankių aliejumi.
5) Labai tinka Sidabražolės šakniastiebiai, Švenčionėlių vaistinė, taip pat J. Balvočiūtės Sidabražolė. J. Balvočiūtės dvigubai brangesni, nes gražesnės šaknys ir, sakoma, iš ekologiškų augalų paruošti. Sidabražolė turi sutraukiamųjų savybių, tik šiek tiek ruduoja dantys (nudažo), po kiek laiko praeina. dėl sutraukiančių savybių praeina skausmas. Ąžuolo žievė per stipru ir dar labiau nurudina dantis.
6) Nuo dantų skausmo ir gėlimo labai padeda dantų jautrumą mažinanti pasta Sensodyne. Tikrai liuks dalykas, naudoti minkštą Sensodyne Pronamel dantų šepetuką, man labai patinka. Kiti per aštrūs uždegimo apimtoms dantenoms. Susitvarkys kraujas, praeis ir opos.
7)Vaikinai labai gyrė gelį Daktarin, daugeliui jis padėjo atsikratyti burnos opų.
8) Geros, bet brangios Essence of Yunzhi kapsules.
9) Dar prie viso šio traktato pridėkite šalavijų nuovirą. Juo skalauti burną kelis kartus per dieną. jei nurysite, nieko baisaus, tik reikia nepamiršti, kad vaistažolė ir nepiktnaudžiauti geriant arbatą. Jei išopėjimai ne kritiški, turėtų pagelbėti.
10) Gelclair - koncentruotas burnos gelis, išopėjusiai burnai nuo chemoterapijos. Pagal aprašymą, jis uždeda plėvelę ir sumažina skausmą valgant, sumažina uždegimą.
11) Gerai skalauti Eludril.


Trombocitus kelia tokia arbata: graikiškų riešutų pertvaras (imi visą riešutą, perskeli, riešuto masę suvalgai, o pertvaras susirenki) virti vandenyje 10-15 min kol gausis tamsiai rudas gėrimas. Kažkur 3-4 šaukštai pertvarų 1 ltr vandens. Gerti po 0,5 stiklines kelis kart per diena Kažkas nurodo, kad receptą gavo ligoninėj, kai sirgo kraujo liga.
Gustes patarimas
Manau, kad galima sėkmingai valgyti graikiškus riešutus. Tik reikėtų juos nuplikinti prieš valgant verdančiu vandeniu, bent aš taip darau, kad nebūtų jokių bacilų. Nežinom iš kur juos veža. Kai chemoterapija geriau pasisaugoti...

Mityba esant kalio trukūmui
Gerai yra razinos, užmerkti pusę stiklinės razinų užpylus vandeniu per naktį, ryte jas suvalgyti, o skystį, kuriame mirko išgerti. Daug kalio turi braškės, bananai

Ruolios info apie mityba:
http://www.iveikliga...c...9&Itemid=39
http://www.delfi.lt/...o.d?id=62427767
http://gyvenimas.del...s.d?id=37001473
http://www.delfi.lt/...e.d?id=60747833
http://www.iveikliga...c...9&Itemid=39
http://www.herba.lt/...zas-ruolia.html

Cukraus vartojimas ligos metu:
http://www.iveikliga...c...1&Itemid=29

Apie chemoterapija (vaistu rusys, kaip veikia, mityba chemoterapijos metu)
http://www.kraujas.l...kiniu-terapija/

Psichologinė pagalba:
https://www.facebook...ikacijosCentras
https://www.facebook...ylintysgyvenima

Apie GYDOMOJI DENDRITINIŲ LĄSTELIŲ (DL) VAKCINACIJA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 31 sausio 2016 - 10:16
Sveikos moterys, aš pabaigiau šešių chemjų kursą ir parvažiavus namo laukiu geresnės savijautos. Skausmai rimsta, tačiau rimtai sustreikavo širdis. Iš po nakties nukrinta spaudimas iki 70/50, o pulsas pakyla iki 130-140. Kol nesijudinu, silpna ir truputį pykina, šiaip įmanoma gulėti, tačiau kai atsikeliu temsta akys ir baisu nualpti. Buvo kardiologė, bet vaistus vartoti problemiška, nes jie kartu muša pulsą ir spaudimą. O man reikia vieną didinti, kitą mažinti. Gal savaime pagerės, geriu daug arbatos ir kitų skysčių, gudobelės, lašų ir kitų vaistų.
Apie Velykas darys KT ir kojų rentgeną, o tada spręs ką daryti toliau, gal švitins koją, nes ten mts kauluose, žodžiu gydymas bus tęsiamas, ant to laikosi mano viltys.
Visiems ir visoms sėkmės, čia forume pamačiau kaip jaučiasi artimeji ir kokias problemas jie sprendžia, aš esu uždaras žmogus, ir man vis dar atrodo, kad liga tai tik mano problema. O iš tikrųjų pati viena nesugebėčiau pasirūpinti gydymu, turiu išmokti reikšti dėkingumą artimiesiems ir priimti jų sprendimus su pasitikėjimu
Atsakyti
Karme, kada paskutinį kartą kalius tikrinotės? Jie irgi įtakoja.
Atsakyti
Nera ačiū už namučius 4u.gif
Aš dar ligonijėje, dar kita sav. ir 1diena blush2.gif
Karme 4u.gif
Blogai žinutę išsisaugojau, tai nežinau kuri rašė, bet norėjau įkelti blush2.gif
Skaičiau Lorna Byrne knygą "Vilties žinia" ir dabar iš jos rašau maldą už Angeles vyrą ir už visas, kurios sveiksta bendraudamos šioje temoje!
"Gydančiųjų angelų malda, arkangelo Mykolo perduota nuo Dievo:
Lai gydantieji angelai ant manęs ir ant tų, kuriuos myliu, išlieja Tavo dangiškąją šviesą. Leisk pajusti Tavo Gydančiųjų angelų spindulį, Tavo Gydančiųjų Rankų prisilietimą. Tesveiksta kūnas ir siela taip, kaip duos Dievas. Amen."
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2015 03 03, 09:51)
enenes, kiek laiko praėjo po tetos chemijos? Kai darysit kraują , pasidarykit ir mikroelementus, kad nebūtų kalio bado. Polineuropatiją irgi galima palengvinti ir stipriai-angelės vyras gyvas pavyzdys mirksiukas.gif

Va jau ir mėnuo praėjo po paskutinės chemijos. Tuoj skambinsiu tetai klausti ar buvo pasitikrinti kraują

QUOTE(ingriga @ 2015 03 03, 11:50)
Gydančiųjų angelų malda, arkangelo Mykolo perduota nuo Dievo:
Lai gydantieji angelai ant manęs ir ant tų, kuriuos myliu, išlieja Tavo dangiškąją šviesą. Leisk pajusti Tavo Gydančiųjų angelų spindulį, Tavo Gydančiųjų Rankų prisilietimą. Tesveiksta kūnas ir siela taip, kaip duos Dievas. Amen."[/b]

pasimeldžiau ir aš
Atsakyti
Kalbėjau su teta, nespėjau pasakyti, kad pasidarytų elementus. Gydytoja pažiūrėjusi kraujo tyrimą sako jūsų visi rodikliai kaip ir normoje, tik leukocitų kiekis yra 300, gal sergate ar nesenai sirgote. teta sako nu kad nieko daygiau nėra, tik vis dar tie patys reiškiniai po chemijos. Tai gydytoja išrašė antibiotikų ir nieko daugiau nepasakė.
Atsakyti
Aš gerai laikausi, užsisukusi mokslų ir visokių pašalinių veiklų karuselėje. Kas liečia sveikatą - viskas puikiai, neskaitant tragiško kamuojančio nuovargio, patikrinimas tik gegužės mėnesį. Mačiau yra laisvų vietų 04.30 pas daktarytę, gal tada ir registruotis? Beveik gegužė gi. Ir taip bus jau daugiau nei 3 mėn praėję nuo paskutinio KT. Bet bijau, kad barsis. Bijau aš savo daktarės, žodžiu g.gif

Kažkaip nieko apie save nepasakoju, nes nėra ką pasakot. Visi čia apie ligas gi kalbamės, aš atitrūkus truputį nuo to jau... Žiauriai gerai taip 4u.gif Užtat ateinu vos ne kasdien pasiskaityti kokios naujienos. Laukiu gerų naujienų.

Karme, sveikinu chemiją pabaigus. Tikiuosi, kad bus geri KT rezultatai ir sutvarkys kojytę taip pat.
enenes, gal tikrai teta dar silpna po chemoterapijos. Skaitinėjausi užsienio forumus aš su jaunais žmonėmis, išgyvenusius vėžį - jie sako, kad tas nuovargis, išsekimas po chemoterapijos labai negreit praeina...

Visoms sveikatytės, laukiam pavasario smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2015 03 03, 08:51)
Kur gydotės, pas kokį gydytoją, koks gydymo planas ir t.t.?  Prie progos parašykit savo simptomatika, kas sukėlė nerimą ir privertė pasitikrinti, nes čia ateina daug nerimaujančių dėl savęs ar artimųjų.


Na iš tiesų aš dar laukiu, po gyd. konsiliumo pasakys išvadas. Turbūt tas laukimas ir baisiausias. Pasakiau vyrui, pasakiau, kad negaliu važiuoti klausyti išvadų viena. Važiuosim dviese.
Kas kėlė nerimą g.gif . Net nebegaliu tiksliai prisiminti. Turbūt prasidėjo nuo to, kad man kiekvienais metais tikrinantis sveikatą vienas gyd. pasakė, kad kraujo rezultatai yra blogi, per mažai leukocitų dėl to gali būti tas, tas ir t.t. Tai buvo daugiau nei pries 5 metus, tikrai. Tuo metu besijaučianti puikiai, aš buvau pritrenkta gavus tokį sprigtą į kaktą. Daugelis pasišypsojo, nuramino, kad šis gyd. be reikalo kelią paniką. Bet aš to nepamiršau ir vėliau kiekvieną kartą pasitikrinus, klausdavau kaip leukociitai, kaip kiti parametrai, kas gali būti. Bet rezultatų nebuvo jokių. Padarydavo dar kelis tyrimus, echoskopiją ir viskas tuo pasibaigdavo iki kitų metų. Tik esmė tame, kad kiekvienais metais pasidarius kraujo tyrimą vis būdavo blogas, ne tas tai tas niekada nebuvo idealus. Galiausiai prasidėjo anemija, kalio trūkumai, vnž. užkniso. Aš kaip visada, savo iniciatyva, šeimos gyd. klausdavau ir prašydavau, kad siųstų pas ką nors, noriu pažiūrėti kas blogai ir pan. Prašydavau kolonoskopijos, kuri ir rekomenduojama esant tokiems tyrimams, bet aišku niekas nesiuntė. Tik padarė slapto kraujo tyrimą ir nieko nerado. Praėjusį pavasarį po eilinio patikrinimo nuėjau pas gastroenterologą (ar kaip jie tiksliai vadinasi). Prirašė krūvą biocheminių tyrimų, visi buvo norma, išskyrus pankreatininę amilazę ji buvo šiek tiek virš normos. Gyd. nuramino, kad nieko nereiškia ir vėl aš laisva, na, pakartok tyrimą po 1-2 mėn. Pakartojau, buvo norma. Ir nepamenu ar ji sake ar ne, bet aš lapkričio mėn. vėl nuėjau pasikartot tyrimo. Amilazė vėl buvo pakilusi ir gyd. pasvarsčiusi ką gi su manim daryt nusiuntė darytis MRT. Po to KT patikslinimui ir štai aš čia.
Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad visa savo gyvenimą (40 su virš) turėjau problemų su virškinimu, tai kieti viduriai, tai skauda skrandį, tai nevirškina, tai pykina, todėl pirminis gydytojo pareiškimas dėl leukocitų ir su tuom susijusiomis ligomis taip ir krestelėjo.
Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2015 03 03, 10:50)
Nera ačiū už namučius  4u.gif
Aš dar ligonijėje, dar kita sav. ir 1diena  blush2.gif
Karme  4u.gif
Blogai žinutę išsisaugojau, tai nežinau kuri rašė, bet norėjau įkelti  blush2.gif
Skaičiau Lorna Byrne knygą "Vilties žinia" ir dabar iš jos rašau maldą už Angeles vyrą ir už visas, kurios sveiksta bendraudamos šioje temoje!
"Gydančiųjų angelų malda, arkangelo Mykolo perduota nuo Dievo:
Lai gydantieji angelai ant manęs ir ant tų, kuriuos myliu, išlieja Tavo dangiškąją šviesą. Leisk pajusti Tavo Gydančiųjų angelų spindulį, Tavo Gydančiųjų Rankų prisilietimą. Tesveiksta kūnas ir siela taip, kaip duos Dievas. Amen."

Ši malda ir dar daugybė kitų man padėjo. Meldžiam taip pat visiems besigydantiems sveikatos ir stiprybės.

Mano sesei po magneto rezultatų laukia dar vienas išbandymas trečia operacija. Senų pjūvių vietose susidariusi cista, kaupiasi skysčiai, spaudžia. Ieškos priežaščių kodėl kaupiasi.
Daug diskutuota dėl DLV, turbūt reikėtų skambinti tiesiai Striogai. Kaip dėl mėginių tyrimams, jei tai nėra navikas, bus matyt operacijos metu. Ir prieš tai turbūt turi būti daryti tyrimai kažkokie? Mamai užsiminiau apie DLV, kaip dėl nustatymo tinkamumui, noriu pamėginti rasti galimybes pasidaryti sesei, jei įmanoma. Ir operacija tai Kaune g.gif

Kastuve, puiku, kad atitrūkus, linkiu gerų patikrinimo rezultatų. Nuovargis gal ir dėl gausios veiklos. Pailsėk 4u.gif

NERA, ačiū už temą, nuostabios foto.

Sherbet, stiprybės, vis lengviau dviese.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 03 kovo 2015 - 16:54
QUOTE(kastuvas @ 2015 03 03, 14:37)
Aš gerai laikausi, užsisukusi mokslų ir visokių pašalinių veiklų karuselėje. Kas liečia sveikatą - viskas puikiai, neskaitant tragiško kamuojančio nuovargio, patikrinimas tik gegužės mėnesį. Mačiau yra laisvų vietų 04.30 pas daktarytę, gal tada ir registruotis? Beveik gegužė gi. Ir taip bus jau daugiau nei 3 mėn praėję nuo paskutinio KT. Bet bijau, kad barsis. Bijau aš savo daktarės, žodžiu  g.gif

Kažkaip nieko apie save nepasakoju, nes nėra ką pasakot. Visi čia apie ligas gi kalbamės, aš atitrūkus truputį nuo to jau... Žiauriai gerai taip  4u.gif Užtat ateinu vos ne kasdien pasiskaityti kokios naujienos. Laukiu gerų naujienų.

Karme, sveikinu chemiją pabaigus. Tikiuosi, kad bus geri KT rezultatai ir sutvarkys kojytę taip pat.
enenes, gal tikrai teta dar silpna po chemoterapijos. Skaitinėjausi užsienio forumus aš su jaunais žmonėmis, išgyvenusius vėžį - jie sako, kad tas nuovargis, išsekimas po chemoterapijos labai negreit praeina...

Visoms sveikatytės, laukiam pavasario smile.gif


Kastuve, o kaip su vitaminu D? Nuo jo trukumo buna didelis jegu trukumas.. Kaip hemoglobinas?

Papildyta:
Nors apie mityba jau daug pridiskutuota, daug visokiu nuomiu yra, siulau bent jau paskaityti sia temute:
http://www.supermama...howtopic=996752

O gal ir parasysite kazka is savo ar aplinkiniu patirties.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Caskada @ 2015 03 03, 17:03)
Kastuve, o kaip su vitaminu D? Nuo jo trukumo buna didelis jegu trukumas.. Kaip hemoglobinas?

Papildyta:
Nors apie mityba jau daug pridiskutuota, daug visokiu nuomiu yra, siulau bent jau paskaityti sia temute:
http://www.supermama...howtopic=996752

O gal ir parasysite kazka is savo ar aplinkiniu patirties..  4u.gif


vit. D geriu kasdien, hemoglobinas 124, taip kad kažkas kito smile.gif
Atsakyti
Atejau pasiguost,kad mamai pasirodo 4 stadija. Bet perskaiciau , kastuvas, tavo nuotaika ir net asaros isriedejo. Labai apsidziaugiau del taves!
Atsakyti