Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmoji Komunija

Jei vienas seimoj labiau tikintis ,tai ir moko vaika tikejimo tiesu, kame bedos?

Keiskite baznycia,jei kunigas nepatinka, nes kuniga tai kazin ar pakeisit.

Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 06 07, 19:18)
<p>Jei vienas seimoj labiau tikintis ,tai ir moko vaika tikejimo tiesu, kame bedos?</p><p>Keiskite baznycia,jei kunigas nepatinka, nes kuniga tai kazin ar pakeisit.</p>

Gyvenantys kaimely ar miestely gali neturėt galimybės kiekv. sekm. vykt į kitą bažnyčią už n km.

Nors bet kokiu atveju, juk į bažnyčią einama į Dievo namus garbinti Dievo, Jam dėkoti, atsiprašyti, paprašyti. Eucharistijos šventimas netampa menkiesniu dėl nedoro kunigo, jei jis tikrai toks.
Atsakyti
Dėl katechetų išsilavinimo - šiais laikais savamokslių katechetų nebūna. Visi yra baigę mokslus, kurie tikrai nėra lengvi, ir paruošti darbui su vaikais. Sakyčiau, katechezės pamokų reikia ne tik vaikams, bet ir tėvams...
Atbaidytas vaikas ar blogas kunigas, tai šalia esančių (tėvų, tikinčiųjų) vidinio aš atspindys.
Dėl monetų - asmeniškai aš tokiu atveju aukočiau rečiau, bet popieriniais - reikia atsižvelgti į kunigo norą - pagarba jam, kad garsiai pasakė. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milereta: 09 birželio 2017 - 06:14

Gyvenantys kaimely ar miestely gali neturėt galimybės kiekv. sekm. vykt į kitą bažnyčią už n km.

Nors bet kokiu atveju, juk į bažnyčią einama į Dievo namus garbinti Dievo, Jam dėkoti, atsiprašyti, paprašyti. Eucharistijos šventimas netampa menkiesniu dėl nedoro kunigo, jei jis tikrai toks.

Na, as gyvenu miestely. Mano seima nera labai religinga, bet jei jau reikia pvz.uzsakyti metines ar pan., mes tai darome kaimelyje apie 10 km nuo miesto. Tikrai netoliese galima rasti jaukiu kaimo baznyteliu. O ziurint didesnio miesto atstumais, tai vos ne kaip vietoj gaunasi :)

Kas del kunigu, na jie irgi tik zmones. Vieni is pasaukimo, kiti gero darbo perspektyvu suvilioti kunigais tapo. Eiliniai zmones kaip ir visi. Vienas bus geresnis, kitas prastesnis, trecias gal tada sergantis ar nenuotaikoj, tai ka leptelejo. Galima ji priimti koks yra arba pasieskot kito. Kaip pvz.gydytojo.

Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 06 09, 08:32)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Night13" data-cid="71665716" data-time="1496860246"><div><p>Gyvenantys kaimely ar miestely gali neturėt galimybės kiekv. sekm. vykt į kitą bažnyčią už n km.

Nors bet kokiu atveju, juk į bažnyčią einama į Dievo namus garbinti Dievo, Jam dėkoti, atsiprašyti, paprašyti. Eucharistijos šventimas netampa menkiesniu dėl nedoro kunigo, jei jis tikrai toks.</p></div></blockquote><p></p><p>Na, as gyvenu miestely. Mano seima nera labai religinga, bet jei jau reikia pvz.uzsakyti metines ar pan., mes tai darome kaimelyje apie 10 km nuo miesto. Tikrai netoliese galima rasti jaukiu kaimo baznyteliu. O ziurint didesnio miesto atstumais, tai vos ne kaip vietoj gaunasi smile.gif</p><p>Kas del kunigu, na jie irgi tik zmones. Vieni is pasaukimo, kiti gero darbo perspektyvu suvilioti kunigais tapo. Eiliniai zmones kaip ir visi. Vienas bus geresnis, kitas prastesnis, trecias gal tada sergantis ar nenuotaikoj, tai ka leptelejo. Galima ji priimti koks yra arba pasieskot kito. Kaip pvz.gydytojo.</p>

Tai žinoma, kad niekam neaktualu, kaip nuvykti kokia proga kažkur toliau. Šventės atveju ir 100km ne atstumas, nes galima susiorganizuoti. Bet yra kaimukų - miestukų, kur viešasis transportas nevažiuoja kasdien ir savo transporto neturi. 10km iki artimiausios bažnytėlės kartais galima ir suvaikščioti, bet juk kalbame apie bent jau kassekmadieninį Eucharistijos šventimą, ne kažkokia proga, juk pirmą Komuniją tam ir priimame. Jei rinktis tokiu atveju bažnyčią, iki tolimesnės bus jau kokie 25km. [turiu minty realų pvz.]. Turbūt, gan sudėtinga tokiu atveju rinktis kitą. Mieste tai paprasta.
Atsakyti
QUOTE(audradv @ 2017 06 05, 19:28)
Klausimas ką veikia per tikybos pamokas biggrin.gif nejaugi pagrindų nemoko blink.gif

Tikybos pamokų ir rengimo sakramentams paskirtis kita. Tikėjimo žinios, tiesa, gali pasikartoti, kas yra visiškai natūralu, bet rengimas sakramentams - vaiko mokymas tuos sakramentus praktikuoti, būti gyvu konkrečios tikinčiųjų bendruomenės (parapijos) nariu. Bet suprantama, kad tiems, kurie nelabai nori ką bendro su ta praktika turėti, tai atrodo panašiai - ar ten, ar ten - žinios apie tikėjimą. Bet savo esme yra kiek kitaip - nors žinios ne kažkokios kitokios, bet jei viena yra žinios apie tikėjimą, tai kita - ne tik žinias apie tikėjimą pasikartoti, bet mokytis tuo tikėjimu gyventi. Tiesa, ne paslaptis, kad dėl tokio supratimo stokos, ne vienam vaikui sulig šventės pabaiga tai ir baigiasi. Ar dar "geriau" - kai užgimstantį vaiko tikėjimą ima menkinti tie, kurie patys tiems sakramentams ruoštis ir atveda.

Puikus senas (nes ir tokia tvarka jau ne naujiena) straipsnis - Kodėl vaikai mokyklose nerengiami Pirmajai komunijai ir kitiems sakramentams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 10 liepos 2017 - 14:33

Laba, gal kieno vaikučiai lankė PK Bernardinuose? Kokie atsiliepimai? Kokios mokytojos?

Atsakyti

:rolleyes:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zibute33: 20 rugsėjo 2017 - 12:42

Sveikos mamytes.gal kurios jau ruosiasi busimai komunijai 2018metais pavasariui? Renku informacija ir skirtingos tos baznycios vienur rinkliavos vos ne 300eu komunijos mokslu gale suma gaunasi,kitur nei cento neima net albu nomuotis nereikia,duoda tarp kitko kam aktualu tai zveryno baznycia :)

Atsakyti

Labas, susidūrėme su tokia problema. :unsure: Esame tikintys, turime krikštą, reguliariai lankomės bažnyčioje. Tačiau iš dalies dėl šeimos aplaidumo, taip ir nepriėjome pirmos komunijos. Nors seniai tam ruošėmės, visgi vis laiko pritrūkdavo... O dabar, už gerų trijų mėnesių turime tapti krikšto tėvais. Gal galite rekomenduoti kažkokią bažnyčią, kleboniją Vilniuje ar aplink jį, kur pavyktų sparčiai prieiti pirmos komunijos?  :4u:

Ačiū.

Atsakyti
Jei esat praktikuojantys turėtumėte žinoti, kad norint būti krikštatėviais vien Pirmosios Komunijos nepakanka. Jei kalbėti apie sakramentus, tai tarp reikalavimų keliamų krikštatėviams yra dar ir Sutvirtinimas. Pasiruošimas šiems sakramentams trunka apie metus. Tam yra skirtos kitos temos, todėl ties čia ir sustosiu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 20 balandžio 2018 - 12:59

Kur Vilniuje nuomojat albas? 

Nes po 20 eur moket nekyla ranka uz 1 val :unsure:​ 

Atsakyti