Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 92 laida

user posted image

https://s-media-cach...4b20743a8cd.jpg

Mūsų svetainė:
http://smknyguklubas.net/

Mūsų foto albumai:
http://public.fotki....itytoju-klubas/
http://public.fotki....tytoju-klubas2/
http://public.fotki....tytoju-klubas3/
http://public.fotki....tytoju-klubas4/
http://public.fotki....tytoju-klubas5/
http://public.fotki....tytoju-klubas6/
http://public.fotki....tytoju-klubas7/
http://public.fotki....tytoju-klubas8/
http://public.fotki....tytoju-klubas9/

Mūsų naujausias foto albumas:

http://s774.photobuc...itytoju-klubas/

Ankstesnė tema:
http://www.supermama...howtopic=994685

Knyginė akių ganykla:
http://www.pinterest...n-wolstenholme/

Atsakyti
Nu ka, niekas nieko nerasot g.gif neskaitot biggrin.gif
Atsakyti
Pratęsiu kalbą apie serialus prie fontano. biggrin.gif Jaučiuosi labai patenkinta, kad mano rekomenduota serija patiko draugei. Gaila, kad tik 3 iš tos serijos yra lietuviškai. Rusų kalba yra 16. mirksiukas.gif Įsiminė, kad pagrindinis herojus labai žavus, ir malonu, kad ne man vienai. Nemanykit, kad tai koks nors superherojus :
" Mailzo (Forkosigano) uniformą teko siūti pagal užsakymą, kad bent kažkiek užmaskuotų tuos jo išorės trūkumus, kurių per ilgus metus medikai taip ir neįstengė ištaisyti. Ir vis dėlto galima sakyti, kad jie padarė stebuklą. Visų gydytojų pastangų dėka Mailzas buvo pusantro metro ūgio, kuprotas, su laikikliais ant kojos ir jo nereikėjo nešioti kibire. Jis galėjo stovėti, vaikščioti ir netgi - esant būtinybei - bėgioti.".
Labai noriu perskaityti visą Lois McMaster Bujold seriją iš eilės, nes lietuviškos kelios knygos kažkur iš vidurio.
Pamiršau parašyti, kad tai kosminės fantastikos žanras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giluze: 31 kovo 2015 - 12:38
Aš perskaičiau pagaliau Gėlių Dievo motina .Nerekomenduoju niekam biggrin.gif Stilius patiko,poezijos iki kaklo,siurealizmo iki krūminių dantų.Bordakas siužete,bordelis herojų gyvenime ax.gif Aš irgi nemėgstu cirko,bet Naktinis cirkas visai lengvai susiskaitė.Logiškai, tada aš gėjų ir transvestitų nemėgstu dar labiau,nes šita knyga labai sunkiai man ėjosi,strigo ir vis tiek iki galo nesuvirškinta liko schmoll.gif

J.Barnes Pabaigos jausmas patiko labiau biggrin.gif Bet tikėjausi daugiau.Pažintis maloni,paprastai apie svarbius ir sudėtingus dalykus,bet kad kažkas toookio,tai nea.Bet rekomenduoju.

Galvoju apie tas pasakas g.gif Kaip jūs ten sudėtingai ir giliai kapstotės blink.gif Gyvenime nebūčiau sugalvojus,kad Pelenė -barakuda,Raudonkepuraitė-smurto auka,o Trys Paršiukai-statybų verslo pradžiamokslis pradinukams unsure.gif Man kažkaip paprasčiau viskas.

Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 03 31, 12:37)
Nu ka, niekas nieko nerasot g.gif neskaitot biggrin.gif
Nuo paskutinių atsiliepimų apie knygas perskaičiau dar keturias, bet labai tingiu rašyti. blush2.gif

Sigurd Hoel, Užburtas ratas. Nei pasaka, nei sakmė, nei... Ни рыба ни мясо. Niekas neįtikino, tik nuteikė niūriai. doh.gif

Francis Scott Fitzgerald, Šioje rojaus pusėje. Jei neskaityčiau anotacijų, būčiau smarkiai nusivylusi knyga. "Pirmas blynas", netobulos formos, bet iškart jaučiasi F.S.F. skonis. biggrin.gif Žodžiu, stiliaus, formos, ieškojimai, bet nuo pirmų puslapių "glamūras" ryškus. Verta paskaityti.

Aldous Huxley, Neregys Gazoje. thumbup.gif Teko susikaupti ir vietomis gerokai pamąstyti egzistencinėmis, etinėmis temomis. Apie šią knygą galima parašyti dar vieną knygą. Bet tingiu. blush2.gif
LLLLL pagal D.P.

John Banville, Jūra. Beveik mano mintys išsakytos čia, tai ir nesiplėsiu. blush2.gif "Parodymų knyga" ir "Begalybės" patiko labiau.

... ką skaityti?.. g.gif Einu panardyti toje versmėje. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 03 31, 12:26)
Pratęsiu kalbą apie serialus prie fontano.  biggrin.gif  Jaučiuosi labai patenkinta, kad mano rekomenduota serija patiko draugei.


ėėė, o pavadinimas? g.gif

QUOTE(adija5 @ 2015 03 31, 12:53)
Aš perskaičiau pagaliau Gėlių Dievo motina .Nerekomenduoju niekam  biggrin.gif Stilius patiko,poezijos iki kaklo,siurealizmo iki krūminių dantų.Bordakas siužete,bordelis herojų gyvenime ax.gif


kokia miela anotacija lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 31 kovo 2015 - 13:44
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 03 31, 14:34)
ėėė, o pavadinimas?

L. M. Bujold lietuviškai yra : Kario mokinys (3); Forų žaidimai (4); Cetaganda (5); Ginklo broliai (7). Išleistos Pasaulinės Fantastikos Aukso Fondo serijoje. Skaičiau tik Cetagandą ir Ginklo brolius. ax.gif
Apie L. M. Bujold vikipedijoj rusų kalba .
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 03 31, 14:34)
kokia miela anotacija lotuliukas.gif
Gaila, nepavyks pasinaudoti rekomendacija. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 03 30, 20:37)


Vaiva Grainytė "Pekino dienoraščiai" - galvojau, jog skaitysiu ilgai ir nuobodžiai (pati nesu ypatinga mėgėja keliauti, tad ta tematika labai ir 'nekabina' ir šiaip platusis pasaulis su visa savo geografija nebuvo mėgstamiausia mano pamoka), bet didžiai mano nuostabai knygą ryte surijau. Lengvai, greitai ir maloniai. Dabar nebe taip baidysiuos tokios tematikos knygų, nes tikrai buvo įdomu.





Man irgi labai patiko, taip gyvai parašyta, norėjosi, kad nesibaigtų, skaičiau skanaudama keliaudama vasarą. Tikrai moka rašyti, buvo įdomiau skaityti nei kokį neblogą romaną.
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2015 03 30, 15:57)
Man tai pelene tokia barakudine pasaka.

Vadinasi, barakudų būta visada g.gif O kadangi pasakose atsispindi išmintis, tai tos barakudos ne taip ir blogai...
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2015 03 31, 22:10)
Vadinasi, barakudų būta visada  g.gif  O kadangi pasakose atsispindi išmintis, tai tos barakudos  ne taip ir blogai...

Man jau darosi aišku,kad jei moteris ištekėjusi - ji barakuda biggrin.gif A jei dar ir gražiai apsirengus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 31 kovo 2015 - 22:29
Klopedija, 4u.gif už temą

Paspaudžiau Gilužės nuorodą apie Lois McMaster Bujold ir, tiesą sakant, nustebau, nes vis įsivaizdavau, kad tai - vyras. Prisiminiau pas rusus skaitytą pokalbį apie tai, kad ten dažniausiai Erich Maria Remarque laikomas moterimi (Maria gi biggrin.gif), dar minėtas Zola, Wilkie Collins, Sidney Sheldon (šį aš irgi moterimi laikiau blush2.gif). Dar anksčiau galvojau, kad "Nežudyk strazdo giesmininko" parašė vyras. (Paskaityti diskusiją galima čia).
O jums buvo, kad autorių laikėt vyru/moterimi, o vėliau sužinojot, kad jis/ji ne toks/tokia biggrin.gif?

Atsakyti