Autorius:Džinė (Visos nuotraukos)
Nuotrauka:640x480, 46346 baitļæ½
Atnaujinimo data:12-11-2009, 10:09
Peržiūrų:924
Už nuotrauką balsavo:8
Reitingas:1.79

Plovui pasigaminti, reikės:

2 pakiukų plikytų ryžių (pakiukai po 100g);
1 vištos šlaunelės;
1 svogūno;
1 didelės morkos;
sviesto 100g;
prieskonių apibarstymui 50gr;
švelnaus pomidorų padažo 0,5ltr;
kelių pertražolės šakelių - papuošimui.

Ryžius nuplauname šaltame vandenyje. Paliekam pabrinkti. Po 15 minučių uždedam virti. Pavirę 15-20min, išjungiam ir paliekam išbrinkti.
Atsikram puodely išverdame vištos kulšelę, ją atvėsiname. Nulupame skūrelę ir mėsytę permalame mėsmale.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame mažais kūbeliais supjaustytus svogūnus, sumaltą mėsytę, morką sutarkuotą per burokinę tarką, užbarstome prieškoniais ir kepiname. Pastoviai maišome, kad neprisviltų.
Kai apkepa, pripilam švelnaus pomidorų padažo ir vėl gerai išmaišom.
Per tą laiką, ryžius suverčiame į sietelį, perplauname po tekančiu vandeniu ir paliekame nusivarvėti.
Puode sluoksniuojam: ryžius su mėsytė su morkom, iki kol viskas susideda. Tada statom vėl ant viryklės, supilam paskutinį pomidorų padažą ir pamažu, viską mediniu šaukštu išmaišom.

Į lėkštutes formuojam savo pagamintą šedevrą :) gaunasi 4 porcijos.

o kaina - 11,50Lt.

SKANAUS!

Balsavimas uždarytas 09-12-2009.