Autorius:robiuke (Visos nuotraukos)
Nuotrauka:320x278, 46277 baitļæ½
Atnaujinimo data:06-12-2009, 18:38
Peržiūrų:681
Už nuotrauką balsavo:1
Reitingas:0.19

Noriu jums pasiūlyti labai skanaus naminio torto receptą. Naminis ne tik todėl, kad nepirktinis, o todėl, kad naudojau naminę grietinę, sviestą ir kiaušinius. Beabejo galima gaminti ir iš pirktinių produktų. Kadangi artėja šventės tai nusprendžiau, kad jis puikiausiai tiks.

Naminis tortas

Reikės: Biskvitui šviesiam:
 2 stiklinės miltų;
 2 stiklinės grietinės;
 2 stiklinė cukraus;
 Pusė stiklinės cukraus;
 4 kiaušiniai;
 Pusė šaukštelio sodos.
Rudam biskvitui:
 Visko tiek pat, kiek ir į šviesų tik įdedama kakava.

Pertepimui:
 3 stiklinės grietinės;
 2 šaukštai želatinos;
 2 stiklinės cukraus;
 Citrinos rūgšties ant galo šaukštelio;
 Uogų (šaldytų ar šviežių, trintų) ar uogienės, džemo. Aš naudojau šaldytas braškes.
Viršui:
 400g sviesto ;
 Kakavos;
 Citrinos rūgšties ant galo šaukštelio;
 2 stiklinės cukraus.
Glazūra papuošimui:
 Cukraus pudros;
 Vieno kiaušinio baltymas;
 Žali maistiniai dažai.
Kita:
 Riebalai skardai ištepti;
 Margarinas.

P.S.Čia pateiktos dvigubos normos, nes kepiau du tortus, vieną sveteliam, kitą namiškiam.

Eiga: biskvitai:
Į du skirtingus dubenis įmušami kiaušiniai ir išsukami su cukrum, kol jis ištirps. Tuomet sudedami visi kiti biskvitams skirti ingridientai. Labai gerai išmaišoma. Tada į išteptą riebalais skardą supilama ir kepama orkaitėj, kol paruduos ir iškils. Išimami iš orkaitės ir atvėsinami(nes jei tepama ant dar šiltų – leidžiasi pertepimas). Kai atvėsta abu biskvitai perpjaunami horizantaliai per pusę.

Pertepimas:
Visi ingridientai supilami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies kol ištirps želatina, neleidžiant užvirti. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje(arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų ir truputį apstingtų, kad batepant nebėgtų.

Viršus:
Į puodą sudedamas sviestas, tirpinamas ant silpnos ugnies. Dedama kakava ir citrinos rūgštis. Kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė – nukeliame.

Glazūra papuošimui:
Cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu.


Kai viskas paruošta, manau visos suprantate ką reikia daryti. Dedame biskvitą – pertepimas, biskvitas – pertepimas ir t.t.

Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant nelygumus torto šonus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago(man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais. Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.), bei su spec.švirkštu apipurškiame glazūra aplink visą torto viršų. Bet kaip puošti – kiekvienos fantazijos vaisius.

Kadangi ėmiau dvigubą kiekį ingridientų tai išėjo du tortai – apvalus ir keturkampis(puo6iau trupiniais).


Skanaus !



Balsavimas uždarytas 13-12-2009.