Autorius:Pupeliukas (Visos nuotraukos)
Nuotrauka:640x414, 45015 baitļæ½
Atnaujinimo data:07-12-2009, 0:30
Peržiūrų:1106
Už nuotrauką balsavo:3
Reitingas:0.56

Kalėdinis pyragas

Šis pyragas yra tradicinis Kalėdų pyragas Anglijoje. Jis labai gražiai papuošiamas ir būna Kalėdų stalo puošmena, jį valgo kelias dienas ar visą Kalėdų laikotarpį, nes ilgai negenda.

925g razinų (3 skirtingų rūšių – sultana, jumbo, šviesios, tamsios, mažos ar didelės)
300g cukruotų vyšnių
150g džiovintų abrikosų, sukapotų
75g cukruotos citrinos ir apelsino žievelės
4 šaukštai brendžio, ir dar šiek tiek palaistymui
300g miltų
1 šaukštelis meduolių prieskonių mišinio (gvazdikėlių, kardamono, imbiero, cinamono)
½ šaukštelio malto muskato
300g minkšto sviesto ar margarino
300g tamsaus muscovado cukraus
5 kiaušiniai
60g migdolų, stambiai sukapotų
1 šaukštas tamsaus cukraus sirupo (ar medaus)
Tarkuota 1 citrinos žievelė
Tarkuota 1 apelsino žievelė


Sumaišykite vaisius, cukruotą žievelę dideliame dubenyje, užpilkite brendžiu ir gerai sumaišykite, uždenkite ir palikite per naktį.
Sudėkite likusias sudedamąsias dalis į didelį dubenį, gerai išmaišykite mikseriu, suberkite vaisius ir išmaišykite. Apvalią 23cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite jį sviestu, sudėkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių ir uždenkite viršų su kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 140C ir kepkite pyragą maždaug 4-5 valandas, kol pyragas tampa standus ir įbedus medinį pagaliuką, jį ištraukiate sausą. Palikite ataušti formoje. Kai pyragas atvėsta, keliose vietose subadykite su plonu mediniu pagaliuku ir pašlakstykite nedideliu kiekiu brendžio. Įvyniokite pyragą į popierių ir foliją ir palikite subręsti 1-3 mėnesius, retkarčiais atvyniodami ir pašlakstydami 1-2 šaukštais brendžio.
Puoškite pyragą su cukruotais vaisiais, marcipanų mase ar glazūra.
Nuotrauka daryta dar pyrago nepapuošus, prieš įvyniojant į popierių ilgam laikymui prieš Kalėdas.

Skanaus!

Balsavimas uždarytas 13-12-2009.