Niekas taip nesuvienija moterų ir vyrų, kaip valgymas kartu. Šio švento, pataikaujančio kūnui, ritualo metu partnerių skrandžiai, ir žinoma sielos, susilieja… Sako, kad žmogus myli akimis ir ausimis, tačiau iš tiesų partnerių tarpusavio santykiams labai svarbūs skonio receptoriai bei skrandžių turinys. Bet apie kokias aistras galima kalbėti, jei ant šeimyninio stalo – vis tie patys kotletai ir mirtinai įgrisę makaronai?

Vyrų požiūris į maistą kiek skiriasi nuo moterų. Pasilikę akis į akį su kalnu produktų, jie būtinai išsirinks pačius kaloringiausius ir greičiausiai paruošiamus. Procesas juos domina tik iš dalies, svarbiausia – rezultatas. Pietaudamas vyras siekia “švento tikslo” – prisikirsti iki pat viršutinės sotumo kartelės. O dar smagiau jei apėmus lengvam snauduliui, dar yra laiko pasnūduriuoti prie televizoriaus. Tai savotiškas vaistas nuo įgimtos agresijos. Ar kada matėte piktą pasisotinusį vyrą? Vargu, nes tai būtų biologinė nesąmonė.

Moterims viskas truputį kitaip. Joms svarbiausia – saviraiška. Už pietų stalo moteris sėda ne tam, kad prisikirstų ligi soties (tai antrinis tikslas), o kad paverstų šį procesą teatralizuotu efektingu veiksmu. Ji stengiasi sužibėti savo manieromis, judesių plastiškumu ir grožiu. Ji kruopščiai kramto mikroskopinius mėsos gabalėlius, vos vos užgerdama vynu, stengdamasi neištepti taurės lūpdažiais. O jos nugara tokia tiesi, kad vyrui norisi prieiti ir ją pamasažuoti, kad atsipalaiduotų.

Apskritai, moterys taip pat mėgsta pavalgyti. Nors kartais ir sudaro įspūdį, jog minta tik oru bei vyrų komplimentais, periodiškai laikydamasi įvairiausių dietų. Visų moterims skirtų dietų potekstė viena: „Aš kankinuosi ir badauju dėl tavęs, brangusis! Juk tau malonu, kad esu puikios formos?“ Tačiau tai yra didžiausias melas per visą žmonijos istoriją.  Iš tiesų moteris badauja ne dėl vyro, priešingai.  Dėl kažkokių nepaaiškinamų priežasčių ji stengiasi maksimaliai apnuodyti gyvenimą savo vyrui.  Jau geriau atsidurti viename narve su plėšrūnu, nei viename kambaryje su alkana moterimi! Taikiai kotletus kramtantis vyriškis ima nervintis, kąsnis gerklėje stringa. Organizmas tokiomis ekstremaliomis sąlygomis nesugeba įsisavinti nė vienos kalorijos, todėl valgyti badaujančios moteriškės akivaizdoje yra pavojinga.

O kaip  moterys mėgsta pakalbėti apie badavimo kančias! Tačiau vyrai – pati nedėkingiausia publika. Jiems dieta – savanoriškas pasirinkimas. O jei nori pavalgyti – eik ir valgyk. Todėl moterys taip mėgsta susiburti į bendraminčių grupes.  Po griežtų fizinių kankinimųsi aerobikos salėse, jos susiburia tam, kad paplepėtų apie... maistą. Tie pokalbiai primena kulinarių suvažiavimą. 

O kol jo moteris laikosi dietų, sulysęs vyras mėgina įminti keletą mįslių:

Kodėl  moteris taip kankina save nevalgydama visą savaitę, o po to vieno šventinio vakarėlio metu prisikerta už penkis?

Kodėl visą iškrovos dieną gėrusi tik kefyrą, staiga pašoka trečią valandą nakties ir šturmuoja šaldytuvą, sunaikindama pusė jo turinio?

Kodėl dietos besilaikanti moteris, nugvelbusi gardžiausius kąsnelius iš vyro lėkštės, piktinasi: „Ir kodėl aš kaip šiukšliadėžė, turiu surinkti visus jūsų likučius, ir kaip čia sulieknėsi?“