Visą dėmesį skirdami nutukimo problemoms dažniausiai pamirštame apie tuos, kuriems reikia priaugti svorio. Nors jų vos keli procentai, palyginus su antsvorio turinčiais, vis dėlto šie žmonės rizikuoja susirgti daugeliu rimtų ligų, nes jų imunitetas yra nusilpęs. Nepakankamo svorio priežasčių gali būti daugybė. Kai kurių žmonių medžiagų apykaita labai greita, kitus kamuoja anoreksija, bulimija ir kt. Tiems, kas nori sulieknėti - informacijos visur pilna, o ką daryti, jei reikia „pasitaisyti“?

Jei kažkas pasiskundžia, kad niekaip negali priaugti keleto kilogramų, niekas rimtai į tai nežiūri. Daugelis tokių žmonių visą gyvenimą išlieka liguistai liesi. Jei 1,60 m ūgio mergina sveria vos daugiau nei 40 kg, vadinasi jos kūno masės indeksas (KMI) yra 17,2.  Jei KMI yra mažesnis nei 18,5 – svoris yra nepakankamas. Savaip nelaimingi per liesi žmonės valgo pakankamai daug ir reguliariai, jie stengiasi dažnai užkandžiauti, o svoris vis neauga. Kai kurie net dar labiau sulieknėja, jei nustoja valgyti tiek daug maisto.

Universalios schemos, kaip priaugti svorio, nėra. Pagrindinė užduotis – suvartoti daugiau kalorijų, nei jų sunaudoji.  Kasdien suvartodami 500 kalorijų daugiau nei reikia, per 1 savaitę turėtumėte priaugti apie 500 gramų. Dietologai rekomenduoja valgyti 5-6 kartus per dieną.

Rinkitės kaloringus produktus: duonos gaminius, javus, makaronus, pieno produktus (pienas, sūriai, jogurtas...), avokadus, riešutus ir džiovintus vaisius. Nepatariama vartoti saldžių gazuotų gėrimų ir konservuotų produktų. Nes tai yra taip vadinamos „tuščios kalorijos“, iš kurių - jokios naudos.

Labai svarbu daryti fizinius pratimus, nes jie padeda auginti raumenis ir stiprinti kaulus, stimuliuoja apetitą.

Šaltinis: Medafarm.ru