Ne kiekviena pora ryžtasi tokiam žingsniui, tačiau vis dažniau geresnis uždarbis ar mokslai užsienyje arba kitame šalies kampelyje priverčia juos kurį laiką bendrauti per atstumą. Jei jūsų antroji pusė gyvena už šimtų kilometrų, jei pradedate galvoti, kad tolimesni santykiai nebeįmanomi, pagalvokite dar kartą. Mums dažnai peršamas stereotipas, kad „laimingos pabaigos“ santykiuose per atstumą negali būti, ir kad visi jie baigiasi skyrybomis.

Praktika rodo, kad visu 100% jie priklauso tik nuo jūsų dviejų, o vienišu žmogumi galima pasijusti ir gyvenant kartu, po vienu stogu... 
Kaip būnant toli vienas nuo kito jaustis visada kartu? Kaip galima sustiprinti santykius per atstumą?

Kurkite planus, kalbėkitės apie savo lūkesčius

Savo bendravimą planuokite kartu. Tarkitės, kada ir kiek kartų susirašysite elektroniniu paštu, susiskambinsite, kiek kartų per metus susitikinėsite. Kitaip tariant, kiekvienas iš jūsų turi aiškiai žinoti, kiek ir kokio bendravimo gali tikėtis. „Bendravimo grafikas“ padeda santykiams nenunykti.

Nevenkite išreikšti savo jausmus

Kartais net ir kartu gyvenantiems partneriams būna sunku parodyti savo jausmus, o juk gyvenant toli vienas nuo kito – dar sunkiau! Negali to išreikšti prisilietimais, gestais, veido išraiška, todėl tenka pasitelkti žodžius. Kasdien pasakokite vienas kitam apie tai, kas vyksta jūsų gyvenime, ir kalbėkite ne vien apie gerus ir malonius įvykius, bet ir sunkumus. Daugelis gerai neįvertina šitokio kasdienio bendravimo, keitimosi informacija ir rutinos smulkmenom. O juk po ilgo nesimatymo susitikę, mažai bendravę partneriai neretai jaučiasi susvetimėję, nes nežino, kaip kurį laiką gyveno vienas ir kitas, jiems tenka iš naujo pažinti partnerį.

Kad ir jums taip nenutiktų, dalinkitės viskuo, kas nutinka per dieną, kalbėkitės apie tai, kokie brangūs esate vienas kitam. Negailėkite švelnių ir šiltų žodžių. 
 
Vertinkite savo nepriklausomybę

Mylimas žmogus neturi užpildyti absoliučiai viso jūsų gyvenimo. Juk jūs dar turite draugų, įdomų užsiėmimą, darbą. Kitaip tariant, neapsiribokite ir nepaverskite šio gyvenimo periodo „laukiamąja sale“. Nesėdėkite laukdami kito susitikimo, o tobulėkite kaip asmenybė, ieškokite naujų galimybių ir horizontų. Taip laikas prabėgs nepastebimai greit, bet naudingai.

„Šildykite“ savo santykius

Periodiškai „pašildykite“ savo santykius. Reikia tik trupučio fantazijos: tai gali būti netikėta dovanėlė-siuntinukas, romantiški laiškai ar atvirukai, ilgesingas „Labanakt“ telefonu prieš miegą ir t.t.  Be kasdienio įprasto bendravimo turi būti ir kažkas netikėto.

Tikėjimas sėkme

Labai savrbu patiems tikėti sėkmingais santykiais per atstumą. Daugelis porų išsiskiria dėl to, kad nustoja tikėti, jog atstumą galima įveikti. Tikėkite tuo ir palaikykite vienas kitą. Būnant toli vienas nuo kito periodiškai užklumpa abejonės, ir tokiais momentais būtinas palaikymas – viskas bus gerai.