Moterų figūros skiriasi pagal sudėjimo tipą. Jei visi riebaliukai kaupiasi apie taliją, jūsų figūra vadinama „obuoliu“. O jei nereikalingi riebalai kaupiasi tiesiog ant šlaunų ir sėdmenų – jūs „kriaušė“. Na, o visos sulysusios moterys, nuolat svajojančios apie gundančius figūros išlinkimus ir apvalumus, turi „banano“ figūrą.


Moteris „obuolys“

Šio tipo moters figūroje taliją įžiūrėti sunku, bet pilvukas stipriai atsikišęs. „Obuolio“ figūros savininkėms gresia širdies kraujagyslių ligos. Joms būtina kasdienį mitybos racioną papildyti ląstelienos turinčiais produktais (bent 30 gramų). Pavyzdžiui, 1 kivi vaisius jos turi 4 gramus, o pusė stiklinės pupelių – 2 gramus. Naudinga valgyti sojos produktus, žuvį, graikinius riešutus.

Moteris – „obuolys“ privalo pradėti dieną nuo košės ir šviežių vaisių. Turi sumažinti gyvulinių riebalų, ypač esančių kepiniuose, vartojimą.

Jei prieš naktį „obuoliui“ tenka svečiuotis ir vaišintis, tai nereiškia, kad ji turi praleisti pusryčius kitą rytą! Tai sukeltų atvirkščią efektą – persivalgymą. Jei atsidūrėte prie vaišėmis gausiai nukrauto stalo, rinkitės daržovių ir vaisių patiekalus.

Talija

Kad moteris „obuolys“ turėtų taliją, ji privalo laikytis sveikos mitybos principų. Į organizmą turi patekti vienodas kiekis vandens ir balastinės medžiagos. Dalis dienos skysčių turėtų būti žolelių arba vaisinė arbata. Arbata pašalina šlakus.

Pilvo preso raumenų treniruotė stimuliuoja riebalų deginimą talijos srityje. Atsigulkite ant nugaros, sulenkite kojas, rankas – ant sprando, alkūnės - į šalis. Lėtai kelkite viršutinę liemens dalį ir vėl nuleiskite, bet nesigulkite. Pakartokite 15 kartų.

Figūros trūkumus paslėps tinkamai pasirinkti drabužių modeliai bei elastinis apatinis trikotažas.

Moteris „kriaušė“

Šis figūros tipas pasitaiko labai dažnai. „Kriaušės“ linkę greit priaugti svorio, todėl joms reikia vengti kaloringų patiekalų, ypač tokių, kuriuose daug krakmolo. Nepulkite į kraštutinumus – vartodama tik neriebų maistą, galite patektį į „spąstus“: daugelis produktų be riebalų būna labai maistingi dėl juose esančio kiekio baltymų ir angliavandenių.

„Kriaušėms“ nerekomenduojama pernelyg žavėtis sultimis. Jos nesuteikia sotumo jausmo, tačiau turi daug cukraus. Geriau keisti sultis šviežiais vaisiais.
Apgaukite savo skrandį, valgydama mažo kaloringumo sriubas. Jei imsite pernelyg save riboti, liksite alkana ir nelaiminga. Tegu jūsų racioną sudaro mažiau kaloringi produktai, bet porcija turi būti normali.

Prieš eidama į svečius, suvalgykite šiek tiek vaisių. Vietoje baltos duonos valgykite juodą, bet nedaug. Jei prieš jus – didžiulis švediškas stalas, galite pasirinkti tik 3 patiekalus, nes jei pamėginsite išragauti visko po truputį, būtinai padauginsite.

Šlaunys

Daugiausia problemų kelianti kūno sritis – šlaunys. Reguliarūs pratimai padės atsikratyti nereikalingų riebalų, o masažas suaktyvins kraujo ir limfos cirkuliaciją – visa tai teigiamai veikia medžiagų apykaitos procesą.

Pratimas kojoms ir sėdmenims: atsistokite „ant keturių“, remdamasi į žemę sulenktomis per alūnes rankomis. Liemuo ir galva turi būti tiesūs. Sulenktą per kelį koją pakelkite atmesdama atgal ir vėl nuleiskite (15 kartų), tačiau nelieskite ja žemės. Kartokite pratimą su kita koja. Ir vėl nuo pradžių.

Atgaivinkite šlaunų odą pomidorų kauke. Pomidoruose esančios biologiškai aktyvios medžiagos padeda regeneruoti odą.

Moteris „bananas“


Neretai moterys „obuoliai“ ir „kriaušės“ pavydi lieknosioms. Juk šios gali leisti sau valgyti praktiškai viską ir nesirūpinti figūra. Bet priaugti svorio – kad nors kiek išryškėtų moteriškumas – joms labai sunku. Svarbiausia - turėti realių tikslų.


Nereikia pulti prie bet kokių riebalų, geriau vartoti sveikesnius augalinius aliejus. Nešiokitės rankinėje pakutį riešutų. Valgykite įvairių rūšių sūrius. Drąsiai gardinkite sriubas grietine.

Jei labai greitai pajuntate pasisotinimo jausmą, valgykite mažai, bet dažnai. Jūsų užkandžiai - džiovinti vaisiai ir šokolado batonėliai.

Troškulį numalšinkite 100% natūraliomis sultimis. Labai naudingi plakti jogurto bei vaisių/uogų kokteiliai, pagardinti medumi ar sirupu. Patiekalus gardinkite įvairiais padažais.

Neatsisakykite deserto.

Rankos ir krūtinė

Jei treniruotumėte krūtinės raumenis, jie neleistų jūsų biustui suglebti. Atsistokite tiesiai, krūtinės aukštyje suglauskite delnus ir spauskite juos vienas į kitą kuo stipriau, palaikydama 5 sekundes. Kartokite 15 kartų.

Vėsus dušas suteikia odai daugiau elastingumo, o kontrastinis - labai naudingas kraujagyslėms. Sukamaisiais judesiais masažuokite krūtinę kontrastinio dušo srove. Procedūrą baikite šaltu vandeniu. Po to patepkite krūtinę drėkinamaja priemone.

Optiškai padidinti krūtinės apimtis padės specialios liemenėlės.

Gležnas ir liesas rankas sustiprins atsispaudimai nuo žemės. Atsispauskite taip, kad rankos viisškai išsitiesų. Lėtai kelkite ir vėl nuleiskite liemenį. Kartokite 15 kartų.


Manoma, kad vyrams lieknėti trukdo per silpna motyvacija, o moterims žymiai lengviau prisiversti tobulinti kūno linijas, kad atrodytų dailiau. Linkime lieknėti į sveikatą, juoktis, džiaugtis ir gerai išsimiegoti.