Jūsų išrinktasis/išrinktoji jau turi vaikų iš pirmosios santuokos? Vaikai nenori jūsų pripažinti? Tai gali būti rimta kliūtis naujos meilės kelyje. Ir visai nesvarbu, kokia ji stipri, juk vaikai yra patys brangiausi gyvenime. Dėl vaikų daugelis tėvų pasiruošę aukotis ir daug ko atsisakyti.

Kaip elgtis su savo mylimo žmogaus vaikais? Kaip užmegzti santykius ir tapti “savu” žmogumi? Čia labai svarbus vaikų amžius, ir su kuriuo iš tėvų jie gyvena.


Kaip suaugusiems, taip ir vaikams, labai svarbus pirmasis įspūdis. Tačiau suaugęs po kurio laiko gali pakeisti savo nuomonę, o vaikas retai kada ją keičia, arba jam reikia kur kas daugiau laiko. Tad jei jums brangūs santykiai su mylimuoju, turite pasistengti padaryti jo vaikams kuo geriausią pirmą įspūdį.

Pirmiausiai, tokiam susitikimui vaikus būtina paruošti. Tai padaryti turėtų jūsų antroji pusė, pasikalbėjusi su savo atžalomis, žinoma, jei vaikas nėra visai mažas kūdikis.

Bendraujant su mažais vaikučiais, svarbiausia – atvirumas, švelnumas ir gerumas. Žymiai sudėtingiau pažindintis su paaugliais. Pirmojo susitikimo metu nereikia skubėti pirštis jiems į draugus, gilintis į asmeninio gyvenimo smulkmenas, ir jokiu būdu neafišuoti (bet kokio amžiaus vaikams) savo santykių su jų tėčiu/mama (bučiuotis ir glamonėtis jų namuose). Tai sukeltų vaikų pavydo ir neapykantos jausmus, todėl palaukite, kol liksite visiškai vieni.

Susitikę pirmą kartą, iškart pajusite vaikų nuotaikas, nes jie bus atviri ir viską, ką jaučia, demonstruos žvilgsniu ir elgesiu. Vaikas gali būti nusiteikęs agresyviai, ypač brendimo laikotarpiu. Tokiu atveju pamėginkite atvėsinti įkaitusią atmosferą bendro pobūdžio temomis, būkite geras, mandagus ir atviras pašnekovas.

Galbūt paauglį galėtų patraukti jūsų veiklos sfera ar pomėgiai. Apie vaikų pomėgius reikėtų pasidomėti iš anksto, nes tai labai padeda užmegzti kontaktą – nepakanka tiesiog palaikyti pokalbį, reikia sugebėti dalintis su vaiku mintimis ir tapti pagalbininku.

Iš pradžių, kol tarp vaiko ir jūsų neužsimezgė patikimas ryšys, stenkitės skirti jam daugiau dėmesio, ypač kai būnate trise. Taip vaikas nesijus vienišas ir nepavyduliaus. Būkite draugas ir pašnekovas, o ne priešas, atėmęs iš jo tėčio/mamos meilę.

Bendraukite kaip lygus su lygiu. Jūs vaikui esate svetimas žmogus, kuris nepretenduoja į antro tėčio/mamos vaidmenį. Todėl neskubėkite, leiskite jam priprasti, išmokti pasitikėti jumis.

Būtų šaunu, jei išvyktumėte visi trys kartu pailsėti. Kelionė ir įspūdžiai jus suartins.

Kantrybės! Jei sakote vaikui pastabą, pasistenkite tai daryti kuo taktiškiau, viską paaiškindami. Nešaukite ir nepykite nei ant vaiko, nei ant savo antrosios pusės.

Vaikas sugeba iškart pajusti veidmainystę ir nenuoširdumą. Jei jūsų jausmai iš tiesų tikri ir tvirti, vaikai jus priims. Jei norite tapti saviškiu, turite jausti, kad vaikas yra jūsų!