Ruošdamiesi lazerinei regėjimo korekcijai žmonės gydytojams užduota vis tuos pačius klausimus. Norėdami pagelbėti tiek pacientams, tiek gydytojams, nusprendėme šiame straipsnyje į juos atsakyti, kad ši informacija pasiektų plačią skaitytojų auditoriją. Svarbiausius lazerinės regėjimo korekcijos niuansus aptarėme su akių klinikos „Novoye zreniye” Vilniuje direktoriumi Olegu Kovriguine. Kokia reikšmę turi lazeris regėjimo korekcijos rezultatui

Ruošdamiesi lazerinei regėjimo korekcijai žmonės gydytojams užduota vis tuos pačius klausimus. Norėdami pagelbėti tiek pacientams, tiek gydytojams, nusprendėme šiame straipsnyje į juos atsakyti, kad ši informacija pasiektų plačią skaitytojų auditoriją. Svarbiausius lazerinės regėjimo korekcijos niuansus aptarėme su akių klinikos „Novoye zreniye” Vilniuje direktoriumi Olegu Kovriguine.

-Sakykite, pone Olegai, kokią reikšmę turi lazeris, kad regėjimo korekcija būtų atlikta sklandžiai, o rezultatas nenuviltų?


-Skaitydamas komentarus medicinos temų forumuose internete dažnai pastebiu nieko apie medicinos įrangą neišmanančių žmonių pasisakymus apie tai, koks lazeris yra pats geriausias. Dažnai jie tiesiog remiasi pažįstamų gydytojų nuomone. Tačiau reikia suprasti, kad vietinės Baltijos šalių oftalmologijos klinikos – tai vieno gydytojo klinikos. Jų galimybės įsigyti tam tikrą įrangą yra pakankamai ribotos, todėl paprastai dirbama su vienu eksimeriniu lazeriu. Taigi vyksta taip vadinamas „įrangos karas”, t. y. kiekvienas gydytojas giria būtent tą lazerį, su kuriuo pats dirba. Toks neobjektyvumas labai klaidina pacientus ir iškraipo realų situacijos vaizdą.

„Novoye zreniye” yra tinklas, apimantis šešias akių klinikas. Tai yra jų esminis skirtumas nuo kitų klinikų, veikiančių Pabaltijo šalyse. Skirtingų gamintojų lazerių naudojimas leidžia realiai įvertinti situaciją ir remtis tikrais faktais.

Kiekvienas medicinos įrangos gamintojas siekia sukurti tokį prietaisą, kad darbo juo rezultatai būtų puikūs. Mūsų klinikų tinkle „Novoye zreniye” per daugiau kaip 15 darbo metų išbandėme skirtingų gamintojų įrangą: japonų, amerikiečių vokiečių. Esminių skirtumų nepastebėjome. Visi eksimeriniai lazerinės regėjimo korekcijos lazeriai veikia pagal vieną bendrą principą. Jų veikimo pagrindas yra spindulys, kuris koreguoja rageną. Pacientui svarbu viena – po lazerinės regėjimo korekcijos puikiai matyti. O kokio gamintojo eksimerinis lazeris bus naudojamas – patikėkite, nėra taip svarbu. Siekdami objektyvumo mes sąmoningai nereklamuojame konkrečių prekių ženklų.

-Tai į ką tuomet reikia atkreipti dėmesį, planuojant lazerinę regėjimo korekciją?


-Didžiulę įtaką lazerinės regėjimo korekcijos rezultatui turi profesinė operuojančiojo gydytojo oftalmologo patirtis. Kuo daugiau lazerinių korekcijų per savo praktiką chirurgas yra atlikęs, tuo daugiau patirties jis yra sukaupęs ir gali pasiekti tik puikių rezultatų.

-Ne paslaptis, kad lazerinė regėjimo korekcija Vakarų Europos šalyse kainuoja tikrai brangiai. Kodėl Jūsų siūloma kaina yra tokia netikėtai maža?


-Vidutinė lazerinės regėjimo korekcijos kaina Vakarų Europoje – 2000 eurų. Lankydamiesi kai kuriose universitetinėse klinikose Vokietijoje matėme, kad ten atliekama vos 10 lazerinių korekcijų per savaitę. Akių klinikų tinkle „Novoye zreniye” atliekama daugiau kaip 300 operacijų per savaitę ir rezultatai tik puikūs. Tai įmanoma tik dėl to, kad pas mus lazerinės regėjimo korekcijos kaina yra reali. Naudodami tą pačią šiuolaikišką medicinos įrangą, kaip ir Vakarų Europos klinikose, mes dirbame intensyviau ir suprantame, kad Baltijos šalių pacientai negali sau leisti už korekciją mokėti 2000 eurų.

Pirkdami didelius reikalingų medžiagų kiekius, iš gamintojų gauname specialias nuolaidas, leidžiančias pacientams pasiūlyti gerokai mažesnę abiejų akių lazerinės regėjimo korekcijos kainą – 580 eurų.

Taigi susiklosto paradoksali situacija, kai pas mus atvyksta daug pacientų iš Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Prancūzijos.

-Dar vienas mūsų pacientus jaudinantis klausimas – nėštumas ir lazerinė regėjimo korekcija. Ar galima atlikti lazerinę korekciją iki nėštumo? Kokią įtaką atlikta regėjimo korekcija turės gimdymo eigai?

-Mielos moterys, viskas labai paprasta. Lazerinė regėjimo korekcija neturi jokios įtakos būsimam gimdymui. Lazerinę korekciją galima ir reikia atlikti, nes ji ženkliai pagerina gyvenimo kokybę. Tik būtina prisiminti vieną BET. Nėštumo ir kūdikio maitinimo metu (per laktaciją) moters organizme vyksta galingi atkuriamieji procesai. Šiuo periodu atliekant lazerinę regėjimo korekciją, dalis pašalintų dioptrijų gali vėl sugrįžti. Dėl šios priežasties lazerinę regėjimo korekciją geriau atlikti iki pastojimo arba jau pasibaigus laktacijos periodui. Norime atkreipti Jūsų dėmesį į tai, kad, nepriklausomai nuo to, ar Jums buvo atlikta lazerinė korekcija, ar ne, nėštumo metu būtina apsilankyti pas oftalmologą, kuris atidžiai ištirs Jūsų akių dugną ir suteiks būtinas rekomendacijas.

Apibendrinant būtina akcentuoti, kad lazerinė regėjimo korekcija jau nėra operacija, o tik procedūra. Gydytojai visame pasaulyje ją atlieka jau daugiau kaip 40 metų. Sukaupta didžiulė patirtis garantuoja saugumą ir puikų rezultatą. Rinkitės kliniką, kuria pasitikite. Jeigu kreipsitės pas mus, mes garantuojame Jums tik gerą rezultatą.

Su pagarba Jūsų „Novoye zreniye”
Savičiaus g. 3A, Vilnius
Tel. +370 5 264 4444
+370 5 219 4334
+370 618 30 550

www.eyes.lt