Sparčiai artinantis žiemai, mažyliams reikia vis daugiau vitaminų, kad jų organizmai kuo lengviau išlaikytų ateinančio šaltojo metų laiko išbandymą. Būtent dabar yra tinkamiausias metas stiprinti vaikučių imuninę sistemą ir užtikrinti apsaugą nuo negalavimų. Ekologiškas greipfrutų sėklų ekstraktas “CitroPlus” – tam tinkamiausia priemonė. Sparčiai artinantis žiemai, mažyliams reikia vis daugiau vitaminų, kad jų organizmai kuo lengviau išlaikytų ateinančio šaltojo metų laiko išbandymą. Būtent dabar yra tinkamiausias metas stiprinti vaikučių imuninę sistemą ir užtikrinti apsaugą nuo negalavimų. Ekologiškas greipfrutų sėklų ekstraktas “CitroPlus” – tam tinkamiausia priemonė.

Pavojai tykantys darželyje

Šiemet Lietuvoje gripo virusas gerokai aktyvesnis nei praėjusiais metais, todėl ir susirgimų yra fiksuojama kur kas daugiau. Vaikų darželiai dažniausiai tampa šių virusų židiniais. Tam yra kelios priežastys.

Pirmiausia, vaikų darželiai, kaip ir kitos masinio susibūrimo vietos, yra puiki terpė infekcijoms, virusams ir ligoms plisti. Užtenka kam nors nusičiaudėti ir bakterijos pasklinda visoje patalpoje, o jei dar ji nėra tinkamai vėdinama, tada susidaro „šiltnamio“ sąlygos virusams daugintis ir toliau.

Taip pat reikia atkreipti dėmesį į tai, kad mažyliai, pradėję lankyti darželius, dar neturi tvirtos imuninės sistemos, o ji tik pradeda formuotis, todėl vaikai dar nėra atsparūs daugeliui virusų ir infekcijų. Visgi, nustatyta, kad vaikai, kurie nelankė darželio, mokyklose serga daug dažniau už tuos, kurie jį lankė. Galiausiai, darželiuose persergamos ligos tampa vienu iš imuniteto formavimosi etapų.

Dar vienas labai svarbus aspektas yra tas, kad pradedančių sirgti vaikų tėveliai dažniausiai neturi kur jų palikti ir vis tiek nuveda į darželius. Žinoma, šie ligoniukai dažniausiai apkrečia ir daugumą kitų esančių grupėje.

Kaip sustiprėti prieš žiemą?

Mokslininkai jau seniai yra pripažinę, kad žmonės, kurie gyvena prasčiau ir valgo nepilnavertį maistą, yra mažiau atsparūs infekcijoms ir ligoms. Taip yra todėl, kad didžioji dalis vitaminų į žmogaus organizmą patenka per maistą.

Taigi, šaltuoju periodu svarbu valgyti pilnavertį maistą: ne tik mėsą, žuvį, bet ir daug daržovių, kuriose gausu vitaminų. Galima išskirti brokolius, šparagus, česnaką, morkas, įvairias uogas, greipfrutus, obuolius ir pomidorus. Svarbu atsižvelgti ne tik į produkto kainą, bet ir regioną, iš kurio jis atvežtas. Kartais, pavyzdžiui, lietuviškos daržovės gali būti brangesnės, tačiau šviežesnės, todėl reikėtų įvertinti visus aspektus.

Medicinos specialistai vieningai tvirtina, jog aktyvi veikla, sportas, organizmo grūdinimas, padeda palaikyti stiprų imunitetą. Vis dėlto mažiesiems, kurių organizmas dar neįpratęs prie daugybės aplinkoje siaučiančių virusų ir bakterijų, patariama naudoti ir natūralias imunitetą stiprinančias priemones.

Tokiais atvejais specialistai rekomenduoja vartoti maisto papildus ir vitaminus, kurie stiprina organizmą. Ypač svarbūs yra A, C ir E vitaminai, kurie neutralizuoja laisvuosius radikalus ir taip palengvina imuninės sistemos darbą.

Citroplus – imunintetą stiprinantis greipfrutų sėklų ekstraktas

Kaip vieną efektyviausiai imunitetą stiprinančių priemonių galima išskirti ekologišką greipfrutų sėklų ekstraktą „Citroplus“. Tai - vitamino C bei bioflavonoidų šaltinis, užtikrinantis imuniteto apsaugą. Ypač naudingas nusilpus mažylio organizmui, esant peršalimui ar aplinkui siaučiant virusams. „Citroplus“ yra puikus antioksidantas ir tinkama priemonė esant burnos ar ryklės infekcijoms. Jame esantys vitaminas C bei bioflavonoidai greipfrutų sėklų ekstraktą paverčia vienu iš stipriausių antioksidantų gamtoje.

Skysto pavidalo, todėl tinkamas ne tik patiems mažiausiems darželinukams nuo 1 metų amžiaus, bet ir kitiems šeimos nariams. Greipfrutų sėklų ekstraktas gali būti vartojamas kasdien tam, kad palaikytų sveiką organizmą ir užtikrintų nenutrūkstamą organizmo apsaugą.

Maisto papildas yra gaminamas Vokietijoje, sertifikuotoje gamykloje, turinčioje gilias greipfrutų sėklų ekstrakto gamybos tradicijas.