Supermama.lt ir internetinė televizija betabu.tv pristato laidą apie dietas, jų naudą ir galimą žalą.



Dietologė Juratė Dobrovolskienė internetinės televizijos BeTabu TV laidoje „Patarimai mamoms“ sakė, kad dietų esmė – sumažintas kalorijų ir maisto kiekis, negu įprastai yra valgomas, o vienos maisto rūšies maisto dietos nėra naudingos.

„Blogiausios dietos – mono dietos, vienos rūšies dietos, kurios metu vartojamas vienas produktas nuolatos 2 savaites. Moterims tai įvaro psichologinę neapykantą, atmetimą tam produktui, kuris turėtų padėti. Moteris vėliau negali žiūrėti į grikius ar kiaušinius“, - sakė J. Dobrovolskienė.

Gydytoja taip pat teigia, kad paprastomis dienomis negalima suvartoti mažiau kaip 1200 kalorijų per dieną.

„Dietos, kaip pagalbos lieknėti – nėra. Yra tik kalorijų kiekis, kuris gali būti sumažintas ir teisingai subalansuotas ne vienos rūšies maistu. 1200 kalorijų turi būti minimali riba. Mažiau kaip 1200 kalorijų negalima naudoti, nes organizme pradeda vykti pakeitimai. Mes niekada nerekomenduojame badavimo“, - laidoje „Patarimai mamoms“ kalbės dietologė.

J. Dobrovolskienė priduria, kad iškrovos dienomis reikia suvartoti apie 800 kalorijų.

„Iškrovos dienos kartą per savaitę – sveikintinos. Tai reiškia, kad reikia suvartoti apie 800 kalorijų. Iškrovos dieną gali būti valgoma varškė, geriamas kefyras, čia būtų baltyminė iškrovos diena. Bet čia vienai dienai tai galite daryti“, - sakė dietologė.

Visas Patarimai mamoms laidas žiūrėkite supermama.lt youtube kanale arba internetinėje televizijoje Be Tabu TV.