Įdedu keletą foto darytų patiekalų
Kimštos bulvės
Išskobiam bulves ir jas paprieskoniuojam,as naudojau bulvių prieskonius
Tada prikišam faršo,aš ruošiu, kaip kotletams,mėsa,kiaušinis,prieskoniai,truputis vandens ir įtarkuoju žalią bulvę
Uždengiu folga ir kepu įkaitintoje orkaitėje apie pusė valandos
tada atidengus dar apie 30-45 min.
Papildyta:
"ale čili" sriuba
Pakepinu svogūną kol pagels,ir tada įdedu faršo
Truputį apkepus sudedu į puodą su mažu kiekiu vandens
Pavirus 15 min. sudedu supjaustytą porą ir papriką
Kelias minutes pavirus ,supilu pomidorų sultis (ačiū vienai mamytei už idėją,aš dabar visur vietoje pomidorų padažo naudoju troškiniams sultis)
Likusi šeimos dalis pageidavo dar rūkytų dešrelių ir agurkėlių,tai paprasčiausiai jiems įpjausčiau į lėkštes
Papildyta:
Bulvinės "rožytės".Kažkurios mamos idėja,net nebepamenu kurios,už recepto orginalumą irgi negarantuoju,nes tvarkė kompą ir pradangino,bet iš atminties bandžiau
Paruošiam faršą ,kaip kotletams
Sumalam virtas bulves(aš iš 8 vnt dariau),įmušam kiaušinį,šaukštelį kepimo milteliu,prieskonių,miltų ir padarom tešlą (kiekiai iš akies ),tešla kaip žemaičiam ,tik gal dėjau daugiau miltų,tokią kietesnę dariau,kad kočioti būtų galima.Tada kočiojam kaip didelį koldūną,gal skaniau mažesniais,bet patingėjau žaisti
turėtų atrodyti kažkas panašaus
gaila iškepto rezultato nebeliko
Kimštos bulvės
Išskobiam bulves ir jas paprieskoniuojam,as naudojau bulvių prieskonius
Tada prikišam faršo,aš ruošiu, kaip kotletams,mėsa,kiaušinis,prieskoniai,truputis vandens ir įtarkuoju žalią bulvę
Uždengiu folga ir kepu įkaitintoje orkaitėje apie pusė valandos
tada atidengus dar apie 30-45 min.
Papildyta:
"ale čili" sriuba
Pakepinu svogūną kol pagels,ir tada įdedu faršo
Truputį apkepus sudedu į puodą su mažu kiekiu vandens
Pavirus 15 min. sudedu supjaustytą porą ir papriką
Kelias minutes pavirus ,supilu pomidorų sultis (ačiū vienai mamytei už idėją,aš dabar visur vietoje pomidorų padažo naudoju troškiniams sultis)
Likusi šeimos dalis pageidavo dar rūkytų dešrelių ir agurkėlių,tai paprasčiausiai jiems įpjausčiau į lėkštes
Papildyta:
Bulvinės "rožytės".Kažkurios mamos idėja,net nebepamenu kurios,už recepto orginalumą irgi negarantuoju,nes tvarkė kompą ir pradangino,bet iš atminties bandžiau
Paruošiam faršą ,kaip kotletams
Sumalam virtas bulves(aš iš 8 vnt dariau),įmušam kiaušinį,šaukštelį kepimo milteliu,prieskonių,miltų ir padarom tešlą (kiekiai iš akies ),tešla kaip žemaičiam ,tik gal dėjau daugiau miltų,tokią kietesnę dariau,kad kočioti būtų galima.Tada kočiojam kaip didelį koldūną,gal skaniau mažesniais,bet patingėjau žaisti
turėtų atrodyti kažkas panašaus
gaila iškepto rezultato nebeliko
privarciau vel patiekalu, taip uzsimaniau kazko ir vel pasitaike bulves taigi naktypieciam bulvyniu tarkainiu blynai
bulves, 3 kiausiniai, druska, pipirai:
bulves, 3 kiausiniai, druska, pipirai:
QUOTE(DOMINUKE @ 2008 10 05, 13:25)
Sveikos mamytes.Atleiskit,kad isibroviau be receptuko,bet dar neturiu ka parodyti Man reikia Jusu pagalbos.Kazkuri buvot i deje kazkurioj temoj saltienos recepta su nuotrauka,va siandien issiviriau mesa saltienai ir nezinau kaip toliau ka daryti.Tai prasau mamyciu kurios zino,parasykit kap ka daryti
Ziurint, kokia t.y., nuo kokios vietos mesyte tavo isvirta?Jei tai koks kumpis, ar petukas, aisku reiks zelatinos, taciau man skaniausia saltiena be jokios zelatinos, kada kartu su mesa issiverdi kokia karka, kiaules koja,ausi, visitenos gabala.Viska supjaustai, isemus kauliukus, sultini, kur vire mesa, gerai butu perkosti, i ji sumeti visa sita geri, ipjaustai svoguna, pipiru meti, kai kam patinka morkos, dar deda(bet greitai genda su jomis ir keicia skoni) nu ir dar paverdi koki 10 min., kad svogunas atiduotu savo aromata ir suminkstetu ir tada supilstai i turima tara, pastatai saltai sustingti.Su zelatinu as darau dazniausiai iv, uzpiltines, kai mesa ar zuvis buna neklijinga.
Nu bet tempai pas jus , nebeina visko ir isragauti, kiek skanumu
QUOTE(Owly @ 2008 10 05, 19:15)
Bet tada reikia, kad kaulų daug būtų, galvą ar kojas virti Mums riebi nepatinka O jei iš vištienos tai be želatinos tikrai nesustingsta
man kaip srovei skaniausia tikra saltiena -t.y. b zelatinu ir nebutinai ji riebi -as riebios tai nemegstu
QUOTE(Briliantas @ 2008 10 05, 19:37)
klausi apie pati surmaisi?
'man mociute pasiuvo kelis...o girdejau, kad mamos daro is merliuku.....perkasi trikampius merliukus...susiuva ir surmaisis
Papildyta:
as dazniausiai perku karkas...
'man mociute pasiuvo kelis...o girdejau, kad mamos daro is merliuku.....perkasi trikampius merliukus...susiuva ir surmaisis
Papildyta:
as dazniausiai perku karkas...
Labai smulkiai surio obuolinio gamyba yra aprasyta atskiroje temoje "obuoliu suris". Mes naudojam ne surmaisius, o maiselius nuo cukraus....
QUOTE(RiMami @ 2008 10 05, 00:05)
.Super atrodo
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 05, 13:46)
Oooo .
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 05, 15:55)
Pridariau zemaiciu blynu (ale pas mane siandien vien blynai)
Noriu blynų
QUOTE(Jaskolka @ 2008 10 05, 17:41)
Nu labai įdomus receptas
QUOTE(mammka @ 2008 10 05, 21:31)
bus daugiau pabandyk, tikrai verta
QUOTE(JulieTa @ 2008 10 05, 20:40)
privarciau vel patiekalu, taip uzsimaniau kazko ir vel pasitaike bulves taigi naktypieciam bulvyniu tarkainiu blynai
bulves, 3 kiausiniai, druska, pipirai:
bulves, 3 kiausiniai, druska, pipirai:
Labai faini tokie blyneliai, kartą kepiau tokius tik su įdaru (gaila tada nenufotkinau) pagal šį receptą, nu nerealiai skaaaanūs gavosi.
Beje, tų blynelių autorės Išos laaaaabai geri receptai (net garsusis Sonatinos varškinio tinginio receptas yra iš ten paimtas ). Aš pati esu daug ką išbandžius iš jos receptų . Atsiverskit, pavyzdžiui šį puslapį, aš vien nuo pašteto nuotraukos (tiesa, pati dar neišbandžiau). Suktinukai irgi superpaprasti ir skanutėliai, kepiau gaila, tuomet dar nebuvau įpratusi patiekalų fotkint.
Na, gal ir jūs ką nors sau įdomaus atrasit. Beje, ta Iša yra iš Lietuvos, tik gaila, kad rusiškam forume rašo
Nu jau patiekalu gausumas tai ojojoj tam puslapiuki, tik diiidele beda rusiskai ne bum bum, aisku as cia ne i tema bet gal nete yra koks psl kad verstu is rusu i LT kalba? Va tada tai jau but bum bum
QUOTE(Dolli_ @ 2008 10 05, 22:54)
Nu jau patiekalu gausumas tai ojojoj tam puslapiuki, tik diiidele beda rusiskai ne bum bum, aisku as cia ne i tema bet gal nete yra koks psl kad verstu is rusu i LT kalba? Va tada tai jau but bum bum
Vat pas mane ta pati beda rusiskai tik kai kalba gaudausi, o skaityt As bent jau nzn tokio psl... bet ir lietuvisku psl galima geru patiekalu rast
http://forum.skanus....o-eiga-f14.html cia kaip pavyzdys... reikia google tik paieskot