o as i saltiena jokiu zelatinu nededu
briliante, berods, tu darei obuolių sūrį. esu vaikystėj darius, taip užsimaniau. nepamenu, kaip tą sūrmaišį pasidaryt, primink, a?
ir ačiū kažkam už plovo idėją su perlinėm, ne ryžiais
ir ačiū kažkam už plovo idėją su perlinėm, ne ryžiais
Briliantas Kokia mesyte verdi saltienai? Kazkaip uzsimaniau...
QUOTE(RiMami @ 2008 10 05, 00:05)
Sveikutės, į jūsų temą rašau pirmą kartą , tiek prisižiūrėjau jūsų gražių patiekalų, net seilės bėga. Nusprendžiau ir aš pasidalinti su jumis vienu paprastu receptėliu, kurio originalą suradau čia.
BULVIŲ-MĖSOS KOTLETAI PO PADAŽU
BULVIŲ-MĖSOS KOTLETAI PO PADAŽU
labai skaniai atrodo,o sakykit,kiausinio nereik neisileis jie?
Grikių kotletai - receptas išgalvotas
Išsiverdam grikius, palaukiam, kol atšals, įdedam iš vakar nuo bandelių aptepimo likusį kiaušinio plakinį, piene išmirkytą riekelę baltos duonos skrudinimui, kelis šaukštus miltų, sutarkuotą morką ir smulkiai supjaustytą svogūną. Maišom, ir drėgnomis rankomis formuojame kotletukus, kuriuos apkepame keptuvėje ant sviesto. Pasistengiam nepamiršti prieskonių, o jeigu pamirštam, darom kaip aš - į verdantį vandenį įpilame prieskonių - provansalio žolelių, oregano, čili, pipirų, druskos, ir dar šiek tiek paverdame, aš dar įmečiau turkiškų pipirų. Apkeptus kotletukus dedame į skardą, apipilame prieskonių sultiniu ir troškiname apie dešimt minučių. Valgyti galima su morkų ir česnakų salotomis, jei ši mintis neateina po pietų
idomiai skamba.. O kaip grikiu skonis? Labai jauciasi?
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 05, 18:39)
idomiai skamba.. O kaip grikiu skonis? Labai jauciasi?
o kotletuose iš mėsos, mėsa labai jaučiasi? Aš grikius labai mėgstu, tai labai skaniai suvalgiau
QUOTE(Jaskolka @ 2008 10 05, 18:50)
o kotletuose iš mėsos, mėsa labai jaučiasi? Aš grikius labai mėgstu, tai labai skaniai suvalgiau
na ziurint kokius kotletus darai Tai vat ir klausiu ar labai jauciasi, nes buna patiekalu, kad ingridientu skonis beveik nesijaucia
QUOTE(DijaDeima @ 2008 10 05, 17:13)
labai skaniai atrodo,o sakykit,kiausinio nereik neisileis jie?
Ne, tikrai nereikia. Aš irgi iš pradžių abejojau, bet laikiausi recepto ir viskas puikiai gavosi Matyt krakmolas esantis bulvėse viską suriša. Aš dėl to ir įdėjau daugiau fotkių, kad matytųsi, kad kotletukai visai neirsta.
O jau žemaitiškų blynelių skanumėlis , ačiū už receptą - būtinai pasinaudosiu, nes vis lieka tai bulvių košės, tai virtos mėsos. Pas jus, merginos, čia labai skani tema ir kodėl aš anksčiau čia neužsukdavau , reiks dėka jūsų savo chebrai meniu paįvairinti.
QUOTE(Žibuoklė @ 2008 10 05, 16:01)
Tai gal galima kugelio receptuką su aprašymu sužinoti ?
Šiandien visgi kepiau alia kugelį Sutarkavau 6 dideles bulves, 1 svogūną, įmušiau kiaušinį, įbėriau druskytės, išmaišiau, ir kepiau keptuvėj ant sviestuko nustacius vidutine temp. Po kazkiek laiko jau pries pabaigą, pažiūriu kai būna apskrudus apačia, apverčiu. Paprastai jau būna iškepę, bet dar kokias 5 min pakepu ir išjungiu
Foto ne šiandieninės
O tikrą kugelį čia kažkada buvau įkėlus
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 05, 15:55)
Pridariau zemaiciu blynu (ale pas mane siandien vien blynai)
Mmm kokie skanučiai atrodo Nesukritę
QUOTE(bonda @ 2008 10 05, 16:03)
o as i saltiena jokiu zelatinu nededu
Bet tada reikia, kad kaulų daug būtų, galvą ar kojas virti Mums riebi nepatinka O jei iš vištienos tai be želatinos tikrai nesustingsta
P.S. ar čia tik man taip keistai žinutes rodo? vienas rodo, kitų ne, perkrovus, rodo kai kurias nerodytas, kai kurių vėl nerodo
QUOTE(yuki @ 2008 10 05, 17:11)
briliante, berods, tu darei obuolių sūrį. esu vaikystėj darius, taip užsimaniau. nepamenu, kaip tą sūrmaišį pasidaryt, primink, a?
ir ačiū kažkam už plovo idėją su perlinėm, ne ryžiais
ir ačiū kažkam už plovo idėją su perlinėm, ne ryžiais
klausi apie pati surmaisi?
'man mociute pasiuvo kelis...o girdejau, kad mamos daro is merliuku.....perkasi trikampius merliukus...susiuva ir surmaisis
Papildyta:
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 05, 17:17)
as dazniausiai perku karkas...
QUOTE(RiMami @ 2008 10 05, 00:05)
nu skarda nereali, kotletukai atrodo - nerealus reiks kada pasigamint