Aš ir šiandien kepsiu savo meilei. Nuo vkr mąsčiau, ką čia skanaus pagaminus ir štai netyčia aptikau lazanijų temelę. Manau, romantiškai vakarienei ji tiks kuo puikiausiai.
As darau tokia lazanija. Gaunasi labai labai ir labai paprasta gaminti.
Reikes:
* makaronu lakstu (1 pakelio nesunaudoju),
* 250 g riebesnes grietineles,
* siek tiek pieno,
* gabalo liesesnio fermentinio surio,
* 0,5 kg jautienos-kiaulienos farso,
* 1 nedidelio svoguno,
* skilteles cesnako,
* 1 morkos,
* 2 zaliu pomidoru,
* 1 nedidelio indelio vakuotu pomidoru,
* 1 indelio vakuotu pupeliu (nebutina),
* 1-2 riekuciu juodos duonos,
* prieskoniu (man skaniausia "Santa Maria" graikiski ar italiski prieskoniai maltai mesai + dar idedu "Maggi" sonkauliuku skonio "Kostilija").
1. Zalius pomidorus sudedu i dubeni, uzpilu verdanciu vandeniu, palaukiu kol ims luptis luobele, tada uzpilu saltu vandeniu, kad lengvai nusiluptu. Nuluptus supjaustau nesmulkiais kubeliais.
2. Svoguna, cesnaka smulkiai supjaustau, morka sutarkuoju.
3. Farsa apkepu keptuveje (aliejaus pilu kuo maziau, kad nesigautu per riebiai) su svogunu, cesnaku, morka.
Kai darzoves suminksteja, dedu pupeles (bet nebutina), dar pakepu, pabaigoje - ir zalius ir vakuotus pomidorus, suplesyta gabaliukais juoda duona (ji suteikia toki prieskoni gera bei sugeria skyscio pertekliu), idedu prieskoniu pagal skoni.
Toliau kepu tol, kol isgaruoja atsiradusios pomidoru sultys ir visas idaras sutirsteja. Idaras baigtas.
4. Suri sutarkuoju (jo negailiu), sumaisau ji dubenyje su grietinele, ipilu truputi pieno, siek tiek prieskoniu. (Jokiu budu nededu sviesto, nes kiek dejau - visada plaukiodavo riebalai pavirsiuje).
5. I kepimo inda (as naudoju gilu, stiklini) dedu sluoksni nevirtu makaronu lakstu taip, kad uzsidengtu visi tarpeliai, jei reikia sulauzau juos. Tada sluoksni idaro tiek, kad makaronus uzdengtu pilnai ir t.t. Paskutinis sluoksnis - makaronu lakstu. Tada viska uzpilu grietineles-surio misiniu kad apsemtu ir dedu i orkaite. Kepu mazdaug 160-180 C temperaturoje apie valanda. Padazas turi susigerti i lazanija ir dingti, pagal tai ir sprendziu, ar jau iskepe. Jei virsus ima degti, o lazanija dar neiskepusi - nuleidziu i pacia apatine lentyna, sumazinu karsti. Niekada nedengiu dangciu.
Skanaus!
Reikes:
* makaronu lakstu (1 pakelio nesunaudoju),
* 250 g riebesnes grietineles,
* siek tiek pieno,
* gabalo liesesnio fermentinio surio,
* 0,5 kg jautienos-kiaulienos farso,
* 1 nedidelio svoguno,
* skilteles cesnako,
* 1 morkos,
* 2 zaliu pomidoru,
* 1 nedidelio indelio vakuotu pomidoru,
* 1 indelio vakuotu pupeliu (nebutina),
* 1-2 riekuciu juodos duonos,
* prieskoniu (man skaniausia "Santa Maria" graikiski ar italiski prieskoniai maltai mesai + dar idedu "Maggi" sonkauliuku skonio "Kostilija").
1. Zalius pomidorus sudedu i dubeni, uzpilu verdanciu vandeniu, palaukiu kol ims luptis luobele, tada uzpilu saltu vandeniu, kad lengvai nusiluptu. Nuluptus supjaustau nesmulkiais kubeliais.
2. Svoguna, cesnaka smulkiai supjaustau, morka sutarkuoju.
3. Farsa apkepu keptuveje (aliejaus pilu kuo maziau, kad nesigautu per riebiai) su svogunu, cesnaku, morka.
Kai darzoves suminksteja, dedu pupeles (bet nebutina), dar pakepu, pabaigoje - ir zalius ir vakuotus pomidorus, suplesyta gabaliukais juoda duona (ji suteikia toki prieskoni gera bei sugeria skyscio pertekliu), idedu prieskoniu pagal skoni.
Toliau kepu tol, kol isgaruoja atsiradusios pomidoru sultys ir visas idaras sutirsteja. Idaras baigtas.
4. Suri sutarkuoju (jo negailiu), sumaisau ji dubenyje su grietinele, ipilu truputi pieno, siek tiek prieskoniu. (Jokiu budu nededu sviesto, nes kiek dejau - visada plaukiodavo riebalai pavirsiuje).
5. I kepimo inda (as naudoju gilu, stiklini) dedu sluoksni nevirtu makaronu lakstu taip, kad uzsidengtu visi tarpeliai, jei reikia sulauzau juos. Tada sluoksni idaro tiek, kad makaronus uzdengtu pilnai ir t.t. Paskutinis sluoksnis - makaronu lakstu. Tada viska uzpilu grietineles-surio misiniu kad apsemtu ir dedu i orkaite. Kepu mazdaug 160-180 C temperaturoje apie valanda. Padazas turi susigerti i lazanija ir dingti, pagal tai ir sprendziu, ar jau iskepe. Jei virsus ima degti, o lazanija dar neiskepusi - nuleidziu i pacia apatine lentyna, sumazinu karsti. Niekada nedengiu dangciu.
Skanaus!
Siandien kepiau pagal Sonatina lazanija su varske
Labai labai visiems patiko
Labai labai visiems patiko
QUOTE(kristaly @ 2004 01 08, 14:13)
Chmm, skanu lazanija , kai ne per daznai .
Mano receptas:
Reikia -
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.),
300 g. Parmezano sūrio;
Bolonese padažui:
1 didesnis svogūnas, (as dedu kokius 2)
1 didelė morka, (as cielas 3 sukraunu:D )
skiltelė česnako,
300 g. faršo (galima 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos),
15 g. džiovintų grybų arba 200 g. pievagrybių,
0.5 stiklinės balto vyno,
0.5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų pastos,
75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui:
50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo
puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę
morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas,
susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti
vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į
stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir
sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis
supilamas į puodą su
daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais,
druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens
pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes.
Padažas turi būti tirštas.
Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami
miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas
pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių
pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po
vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad
tilps lazanijos lakštai.
Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese
padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po
5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas
Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą
gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C
įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių
pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
As lazanijos lakstus verdu tik po kokius 5, apie 3min, nes jeigu sudesu visa pakeli iskart man jie sulimpa. O istraukus dedu atskirtai, kol pagaminu visus padazus lazanijos lakstai jau buna isvirti.
Skanaus
Taigi, parasiau ir pasiziurejau, kad mano receptas toc toc kaip Bea .
Mano receptas:
Reikia -
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.),
300 g. Parmezano sūrio;
Bolonese padažui:
1 didesnis svogūnas, (as dedu kokius 2)
1 didelė morka, (as cielas 3 sukraunu:D )
skiltelė česnako,
300 g. faršo (galima 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos),
15 g. džiovintų grybų arba 200 g. pievagrybių,
0.5 stiklinės balto vyno,
0.5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų pastos,
75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui:
50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo
puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę
morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas,
susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti
vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į
stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir
sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis
supilamas į puodą su
daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais,
druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens
pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes.
Padažas turi būti tirštas.
Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami
miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas
pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių
pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po
vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad
tilps lazanijos lakštai.
Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese
padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po
5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas
Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą
gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C
įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių
pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
As lazanijos lakstus verdu tik po kokius 5, apie 3min, nes jeigu sudesu visa pakeli iskart man jie sulimpa. O istraukus dedu atskirtai, kol pagaminu visus padazus lazanijos lakstai jau buna isvirti.
Skanaus
Taigi, parasiau ir pasiziurejau, kad mano receptas toc toc kaip Bea .
labukas kristaly, vargome daug, pirma karta paragavome trecia nekties, nors pradejom gamint velokai, viena ka negerai padariau, tai i Bechamel padaza per daug miltu pridejau gavosi tirstesnis, bet tai skonio nepakeite, nes valgeme naktipiecius, pusrycius ir pietus ir dabar vakariene dar valgome labai skaniai, tai labai Tau aviu uz saunu receptuka, niekad nesugalvociau
QUOTE(Nepapuolu @ 2009 03 01, 21:51)
labukas kristaly, vargome daug, pirma karta paragavome trecia nekties, nors pradejom gamint velokai, viena ka negerai padariau, tai i Bechamel padaza per daug miltu pridejau gavosi tirstesnis, bet tai skonio nepakeite, nes valgeme naktipiecius, pusrycius ir pietus ir dabar vakariene dar valgome labai skaniai, tai labai Tau aviu uz saunu receptuka, niekad nesugalvociau
mes taip pat pirma karteli ilgokai uztrukome,kol pasigaminom,bet LABAI skanu buvo
AČIŪ merginoms už info, ryt darysiu LAZANIJĄ>
Mano lazanijos receptas labai lengvas ir paprastas:
700-900gr maltos kiaulienos
2 svogunai
3 skilteles cesnako
1 ind. koncervuotu pomidoru(smulkintu)
2 saukstai grietines
3 saukstai pomidoru padazo
Baltam padazui:
puse pok. sviesto
miltu
pieno, ziupsnelis juodu maltu pipiru, druskos
padazas turi gautis kaip kondenc. pienas
Farsa pakepinam, sudedam smulkintus svogunus ir cesnaka, prieskonius, baigiant kepti ideti pomidorus, pomidoru padaza, as naudoju cesnakini. Po poros min. ideti grietines, ipilti truputi vandens.
Baltam padazui istirpdyti sviesta, pakepinti jame miltus ir po truputi pilti piena, kol mase taps tokio tirstumo kaip kondenc. pienas, ideti truputi druskos ir pipiru.
I forma ipilti truputi aliejaus ir ipilti sluoksni baltojo padazo, sudeti lazanijos lakstus(nevirtus) ant lakstu vet deti baltaji padaza, ant virsaus deti farso mase, pabarstyti suriu, vel deti lakstus, balta padaza , farsa, suri ....ir taip sluosniuoti kokius keturis kartus, kad ant virsaus gautusi farsas ir butinai pabarstyti suriu. Jei jusu turima bleka yra mazesne negu lazanijos lakstai, nepergyvenkit, nes tikrai niekas neistyz as ispildau bleka tik is ilgio, o plotis lieka ne visas ispildytas.
Kepti 180 laipsniu orkaitej apie 40-60 min. tol kol lazanijos lakstai pasidaro minksti.
700-900gr maltos kiaulienos
2 svogunai
3 skilteles cesnako
1 ind. koncervuotu pomidoru(smulkintu)
2 saukstai grietines
3 saukstai pomidoru padazo
Baltam padazui:
puse pok. sviesto
miltu
pieno, ziupsnelis juodu maltu pipiru, druskos
padazas turi gautis kaip kondenc. pienas
Farsa pakepinam, sudedam smulkintus svogunus ir cesnaka, prieskonius, baigiant kepti ideti pomidorus, pomidoru padaza, as naudoju cesnakini. Po poros min. ideti grietines, ipilti truputi vandens.
Baltam padazui istirpdyti sviesta, pakepinti jame miltus ir po truputi pilti piena, kol mase taps tokio tirstumo kaip kondenc. pienas, ideti truputi druskos ir pipiru.
I forma ipilti truputi aliejaus ir ipilti sluoksni baltojo padazo, sudeti lazanijos lakstus(nevirtus) ant lakstu vet deti baltaji padaza, ant virsaus deti farso mase, pabarstyti suriu, vel deti lakstus, balta padaza , farsa, suri ....ir taip sluosniuoti kokius keturis kartus, kad ant virsaus gautusi farsas ir butinai pabarstyti suriu. Jei jusu turima bleka yra mazesne negu lazanijos lakstai, nepergyvenkit, nes tikrai niekas neistyz as ispildau bleka tik is ilgio, o plotis lieka ne visas ispildytas.
Kepti 180 laipsniu orkaitej apie 40-60 min. tol kol lazanijos lakstai pasidaro minksti.
QUOTE(tamosiuke @ 2009 03 08, 13:06)
Mano lazanijos receptas labai lengvas ir paprastas:
700-900gr maltos kiaulienos
2 svogunai
3 skilteles cesnako
1 ind. koncervuotu pomidoru(smulkintu)
2 saukstai grietines
3 saukstai pomidoru padazo
Baltam padazui:
puse pok. sviesto
miltu
pieno, ziupsnelis juodu maltu pipiru, druskos
padazas turi gautis kaip kondenc. pienas
Farsa pakepinam, sudedam smulkintus svogunus ir cesnaka, prieskonius, baigiant kepti ideti pomidorus, pomidoru padaza, as naudoju cesnakini. Po poros min. ideti grietines, ipilti truputi vandens.
Baltam padazui istirpdyti sviesta, pakepinti jame miltus ir po truputi pilti piena, kol mase taps tokio tirstumo kaip kondenc. pienas, ideti truputi druskos ir pipiru.
I forma ipilti truputi aliejaus ir ipilti sluoksni baltojo padazo, sudeti lazanijos lakstus(nevirtus) ant lakstu vet deti baltaji padaza, ant virsaus deti farso mase, pabarstyti suriu, vel deti lakstus, balta padaza , farsa, suri ....ir taip sluosniuoti kokius keturis kartus, kad ant virsaus gautusi farsas ir butinai pabarstyti suriu. Jei jusu turima bleka yra mazesne negu lazanijos lakstai, nepergyvenkit, nes tikrai niekas neistyz as ispildau bleka tik is ilgio, o plotis lieka ne visas ispildytas.
Kepti 180 laipsniu orkaitej apie 40-60 min. tol kol lazanijos lakstai pasidaro minksti.
700-900gr maltos kiaulienos
2 svogunai
3 skilteles cesnako
1 ind. koncervuotu pomidoru(smulkintu)
2 saukstai grietines
3 saukstai pomidoru padazo
Baltam padazui:
puse pok. sviesto
miltu
pieno, ziupsnelis juodu maltu pipiru, druskos
padazas turi gautis kaip kondenc. pienas
Farsa pakepinam, sudedam smulkintus svogunus ir cesnaka, prieskonius, baigiant kepti ideti pomidorus, pomidoru padaza, as naudoju cesnakini. Po poros min. ideti grietines, ipilti truputi vandens.
Baltam padazui istirpdyti sviesta, pakepinti jame miltus ir po truputi pilti piena, kol mase taps tokio tirstumo kaip kondenc. pienas, ideti truputi druskos ir pipiru.
I forma ipilti truputi aliejaus ir ipilti sluoksni baltojo padazo, sudeti lazanijos lakstus(nevirtus) ant lakstu vet deti baltaji padaza, ant virsaus deti farso mase, pabarstyti suriu, vel deti lakstus, balta padaza , farsa, suri ....ir taip sluosniuoti kokius keturis kartus, kad ant virsaus gautusi farsas ir butinai pabarstyti suriu. Jei jusu turima bleka yra mazesne negu lazanijos lakstai, nepergyvenkit, nes tikrai niekas neistyz as ispildau bleka tik is ilgio, o plotis lieka ne visas ispildytas.
Kepti 180 laipsniu orkaitej apie 40-60 min. tol kol lazanijos lakstai pasidaro minksti.
buvo labai skanu, sedziu apsivalgius...
gavos labai gerai, nors darem mes su vistienos farsu (bet riebumo vis tiek uzteko)
aciu tamosiukei uz recepta
Na, mano lazanija visi vertina labai labai labai
Tai pasidalinsiu tuo dziaugsmu.
* pakutis lazanijos makaronu (500g)
Zinau, kad kai kas daro su nevirtais lakstiniais, taciau as viena karta pabandziau, man gavosi labai blogai, todel nuo siol as juos apverdu. laabai daug krapstalynes, nes kad nesuliptu verdu po 4-6 lakstinius. Zodziu procedura ilga ir uzknisanti (jei skubu labai), bet rezultatas puikus.
Taigi Bolonijos padazas:
* 500g. misraus farso
* svogunas
* vidutinio dydzio morka
* 200g pievagrybiu
* pora skilteliu cesnako
* pomidoru padazo bent 3 saukstai
* puse puodelio balto vyno ir puse puodelio vandens.
* pomidoras. Jei mazesnis gali buti ir keli.
Taigi ant sviesto pakepinu smulkiai pjaustyta svoguna, sutraiskyta cesnaka ir tarkuota morka. Ant kepintu darzoviu sudedu farsa ir pievagrybius. Pakepinu maisydama. Kai jau mesyte igauna balksva splavele suberiu pjaustyta pomidora ir pridedu prieskoniu: maltos saldziosios paprikos, druskos, pipiru, baziliko, mairuno, raudonelio. Na, tai ka megstu. Uzkreciu pomidoru padaza ir supilu vyna su vandeniu. Jei truksta skonio dar idedu kelis saukstus Salsa astresnio padazo arba kubeli bulijono (skanu su grybais). Viska gerai sumakaluoju ir palieku troskintis. Per ta laika pasidarau balta padaza is:
* keli geri saukstai sviesti
* pora saukstu miltu
*0.40-0.5l pieno
* tarkuoto muskato riesuto
Keptuveje istirpinu sviesta ir jame pakepu kelis saukstus miltu. Supilu piena ir paskaninu muskato riesutu. Maisau, kol mase pasidaro panasiai kaip kondensuoto pieno. Nukaiciu.
Prisitarkuoju kalna surio (as dedu paprasta Rokiskio suri,o kadangi labai labai megstu tai jo prisitarkuoju dauuuug)
Taigi i istepta sviestu skarda sluoksniuojam:
* dedami makaronai
* jie aptepami baltuoju padazu
* prikreciama bolonezijos padazo
* pabarstoma suriu
* vel dedami makaronai, aptepami baltuoju padazu, bolonijos padazu ir suris.
Virsutinis sluoksnis: makaronai aptepami baltuoju padazu, gausiai apibrastoma suriu ir pridedu sviesto gabaliuku, kad virsus nesukeptu labai.
Kisu i ikaitinta orkaite ir kepu apie 40min.
Labai skanu su salsa padazu
Tai pasidalinsiu tuo dziaugsmu.
* pakutis lazanijos makaronu (500g)
Zinau, kad kai kas daro su nevirtais lakstiniais, taciau as viena karta pabandziau, man gavosi labai blogai, todel nuo siol as juos apverdu. laabai daug krapstalynes, nes kad nesuliptu verdu po 4-6 lakstinius. Zodziu procedura ilga ir uzknisanti (jei skubu labai), bet rezultatas puikus.
Taigi Bolonijos padazas:
* 500g. misraus farso
* svogunas
* vidutinio dydzio morka
* 200g pievagrybiu
* pora skilteliu cesnako
* pomidoru padazo bent 3 saukstai
* puse puodelio balto vyno ir puse puodelio vandens.
* pomidoras. Jei mazesnis gali buti ir keli.
Taigi ant sviesto pakepinu smulkiai pjaustyta svoguna, sutraiskyta cesnaka ir tarkuota morka. Ant kepintu darzoviu sudedu farsa ir pievagrybius. Pakepinu maisydama. Kai jau mesyte igauna balksva splavele suberiu pjaustyta pomidora ir pridedu prieskoniu: maltos saldziosios paprikos, druskos, pipiru, baziliko, mairuno, raudonelio. Na, tai ka megstu. Uzkreciu pomidoru padaza ir supilu vyna su vandeniu. Jei truksta skonio dar idedu kelis saukstus Salsa astresnio padazo arba kubeli bulijono (skanu su grybais). Viska gerai sumakaluoju ir palieku troskintis. Per ta laika pasidarau balta padaza is:
* keli geri saukstai sviesti
* pora saukstu miltu
*0.40-0.5l pieno
* tarkuoto muskato riesuto
Keptuveje istirpinu sviesta ir jame pakepu kelis saukstus miltu. Supilu piena ir paskaninu muskato riesutu. Maisau, kol mase pasidaro panasiai kaip kondensuoto pieno. Nukaiciu.
Prisitarkuoju kalna surio (as dedu paprasta Rokiskio suri,o kadangi labai labai megstu tai jo prisitarkuoju dauuuug)
Taigi i istepta sviestu skarda sluoksniuojam:
* dedami makaronai
* jie aptepami baltuoju padazu
* prikreciama bolonezijos padazo
* pabarstoma suriu
* vel dedami makaronai, aptepami baltuoju padazu, bolonijos padazu ir suris.
Virsutinis sluoksnis: makaronai aptepami baltuoju padazu, gausiai apibrastoma suriu ir pridedu sviesto gabaliuku, kad virsus nesukeptu labai.
Kisu i ikaitinta orkaite ir kepu apie 40min.
Labai skanu su salsa padazu
QUOTE(lemure @ 2009 03 15, 18:57)
buvo labai skanu, sedziu apsivalgius...
gavos labai gerai, nors darem mes su vistienos farsu (bet riebumo vis tiek uzteko)
aciu tamosiukei uz recepta
gavos labai gerai, nors darem mes su vistienos farsu (bet riebumo vis tiek uzteko)
aciu tamosiukei uz recepta
Kaip smagu, kad gavosi ir buvo skanu
QUOTE(tamosiuke @ 2009 03 08, 13:06)
Mano lazanijos receptas labai lengvas ir paprastas:
700-900gr maltos kiaulienos
2 svogunai
3 skilteles cesnako
1 ind. koncervuotu pomidoru(smulkintu)
2 saukstai grietines
3 saukstai pomidoru padazo
Baltam padazui:
puse pok. sviesto
miltu
pieno, ziupsnelis juodu maltu pipiru, druskos
padazas turi gautis kaip kondenc. pienas
Farsa pakepinam, sudedam smulkintus svogunus ir cesnaka, prieskonius, baigiant kepti ideti pomidorus, pomidoru padaza, as naudoju cesnakini. Po poros min. ideti grietines, ipilti truputi vandens.
Baltam padazui istirpdyti sviesta, pakepinti jame miltus ir po truputi pilti piena, kol mase taps tokio tirstumo kaip kondenc. pienas, ideti truputi druskos ir pipiru.
I forma ipilti truputi aliejaus ir ipilti sluoksni baltojo padazo, sudeti lazanijos lakstus(nevirtus) ant lakstu vet deti baltaji padaza, ant virsaus deti farso mase, pabarstyti suriu, vel deti lakstus, balta padaza , farsa, suri ....ir taip sluosniuoti kokius keturis kartus, kad ant virsaus gautusi farsas ir butinai pabarstyti suriu. Jei jusu turima bleka yra mazesne negu lazanijos lakstai, nepergyvenkit, nes tikrai niekas neistyz as ispildau bleka tik is ilgio, o plotis lieka ne visas ispildytas.
Kepti 180 laipsniu orkaitej apie 40-60 min. tol kol lazanijos lakstai pasidaro minksti.
700-900gr maltos kiaulienos
2 svogunai
3 skilteles cesnako
1 ind. koncervuotu pomidoru(smulkintu)
2 saukstai grietines
3 saukstai pomidoru padazo
Baltam padazui:
puse pok. sviesto
miltu
pieno, ziupsnelis juodu maltu pipiru, druskos
padazas turi gautis kaip kondenc. pienas
Farsa pakepinam, sudedam smulkintus svogunus ir cesnaka, prieskonius, baigiant kepti ideti pomidorus, pomidoru padaza, as naudoju cesnakini. Po poros min. ideti grietines, ipilti truputi vandens.
Baltam padazui istirpdyti sviesta, pakepinti jame miltus ir po truputi pilti piena, kol mase taps tokio tirstumo kaip kondenc. pienas, ideti truputi druskos ir pipiru.
I forma ipilti truputi aliejaus ir ipilti sluoksni baltojo padazo, sudeti lazanijos lakstus(nevirtus) ant lakstu vet deti baltaji padaza, ant virsaus deti farso mase, pabarstyti suriu, vel deti lakstus, balta padaza , farsa, suri ....ir taip sluosniuoti kokius keturis kartus, kad ant virsaus gautusi farsas ir butinai pabarstyti suriu. Jei jusu turima bleka yra mazesne negu lazanijos lakstai, nepergyvenkit, nes tikrai niekas neistyz as ispildau bleka tik is ilgio, o plotis lieka ne visas ispildytas.
Kepti 180 laipsniu orkaitej apie 40-60 min. tol kol lazanijos lakstai pasidaro minksti.
Vakar kepiau būtent pagal šį receptą lazaniją beje pirmą kartą tai gavosi labai skaniai,labai sočiai žodžiu buvo pilvui amen iš malonumo
Ačiū už paprastą ir skanų receptą Tamosiuke
Kazkada dariau, tai labai jau ilgas procesas