[quote=Krisanta,2010 03 04, 17:51]
Nekeptas pyragas..
Pasak dukros Rafaelo skonio...
Kokosas, pienas, skardinė, 1 vienetas
Kokosas, drožlės, 2 saujos
Sudomino šitas receptas o kada panaudoti kokosą? Na, skaičiau kelis kartus ir nesupratau
Is bendradarbes gavau receptuka ir isbandziau siandien,pavadinumo nepaklausiau,tai pavadinau kitaip
Aviziniai dribsniai su obuoliais
200g.av.dribsniu
100g.cukraus
100g.sviesto ar margarine
Vanilinio cukraus
1st.pieno
2kiausiniai
400g.obuoliu galima ir daugiau
Keptuveje istirpinti sviesta,jame pakepinti dribsnius sumaisytus su cukrumi,sudeti I skardele dribsnius ant virsaus uztarkuoti obuoliu ir uzpilti kiausiniu,pieno ir van cukraus plakiniu ir kepti orkaiteja,as kepiau apie 1val
Mano seimynai patiko ypac vaikams
Aviziniai dribsniai su obuoliais
200g.av.dribsniu
100g.cukraus
100g.sviesto ar margarine
Vanilinio cukraus
1st.pieno
2kiausiniai
400g.obuoliu galima ir daugiau
Keptuveje istirpinti sviesta,jame pakepinti dribsnius sumaisytus su cukrumi,sudeti I skardele dribsnius ant virsaus uztarkuoti obuoliu ir uzpilti kiausiniu,pieno ir van cukraus plakiniu ir kepti orkaiteja,as kepiau apie 1val
Mano seimynai patiko ypac vaikams
Papildyta:
[quote=Krisanta,2010 03 04, 17:51]
Nekeptas pyragas..
Pasak dukros Rafaelo skonio...
Paprasta ir lenga...
Tik papuošti galima gražiau, bet čia namų vartojimo....
Kondensuotas pienas, skardinė, 1 vienetas
Kokosas, pienas, skardinė, 1 vienetas
Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
Kukurūzų miltai, 1 šaukštas
Sausainiai, 300 gramų, kad butų trapesni, aš naudoju krekerius Saulutė iš Maximos....
Pienas, 1 stiklinė
Kokosas, drožlės, 2 saujos
Gaminimas:
Trynius, kukurūzų miltus, pieną bei kondensuotą pieną sudėti į virimo indą ir išmaišyti, pakaitinti ant maišant, kol sutirštės. Sausainius pamirkyti piene ir išdėlioti (geriau platesnio) dugną, tada pilti sluoksnį išvirto kremo, vėl sluoksnį sausainių ir kol baigsite ir kremą. Torčiuko paviršių apibarstyti kokoso drožlėmis. Dėti į šaldytuvą.
Mano pastebėjimai.
1. Paprasto pieno nenaudojau. Nes tada visai šlapias būtų pyragas. Sausainiai suminkštėjo ir nuo kremo...
2. Dėjau apie 3 Š. kukurūzų miltų, kad labiau sutirštėtų... Nes man nuo vieno nieko nesutirštėjo...
Skanaus
Per skubėjimą......
Gaminimas:
Trynius, kukurūzų miltus, kokosų pieną bei kondensuotą pieną sudėti į virimo indą ir išmaišyti, pakaitinti ant maišant, kol sutirštės. Sausainius pamirkyti piene ir išdėlioti (geriau platesnio) dugną, tada pilti sluoksnį išvirto kremo, vėl sluoksnį sausainių ir kol baigsite ir kremą. Torčiuko paviršių apibarstyti kokoso drožlėmis. Dėti į šaldytuvą.
Kepėjos, gal galit atskleist paslaptį? Dvi draugės pasakojo, kad kepant sausaunius jie joms susilieja į vieną (pilnai vadovaujasi receptu, palieka tarpus, deda į įkaitintą orkaitę), Kodėl tai galėtu būti?
12 vidutinių formelių
Riešutų pagrindui:
200 g miltų
30 g riešutų (anakardžių,lazdyno,migdolų)
2 v.š.cukraus
125 g šalto sviesto, supjaustyti
1 kiaušinio trynio
1-2 v.š. šalto vandens (neprivaloma)
Įdarui:
20 g sviesto
100 ml grietinėlės (35% riebumo)
150 g tamsaus šokolado
3 v.š. kepintų ,stambiai kapotų riešutų (anakardžių,lazdyno,migdolų)
1-2 v.š. kakavos miltelių
Riešutų pagrindas:
Miltus ir cukrų sumaišyti ,Riešutus susmulkinti smulkintuvu ir sudėti į miltus ir gerai išmaišyti.Idėti sviestą. Maišyti tol,kol gausis trupiniuota tešla.Tada idėti kiaušinio trynį ir truputį vandens ,išminkyti.Gautą tešlą susukti į maistinę plėlelę ir dėti 30 minučių į šaldytuvą.
Įkaitinti orkaitę iki 190 ° C .Formeles ištepti sviestu ,apiberti miltais, iškloti atšalusia tešla ir subadyti su šakute. Kepti iki auksinės rudos spalvos maždaug 15 minučių. Palikti atvėsti. Atsargiai išimti iš formelių.
Įdaras:
Įdėti susmulkintą šokoladą,sviestą ir grietinėlę į dubenėlį. Kaitinti ant mažos ugnies,kol viskas ištirps.Maišyti iki vientisos masės. Truputį atvėsusė masę supilti į iškeptus dubenėlius.Apibarstyti skaldytais riešutais ir kakava.Dėti 30 min. į šaldytuvą.
Skanaus.
Labai skaniai atrodo
QUOTE(Alyssa @ 2010 03 08, 16:52)
joa as ir kazkada ji kepiau.Gerulis toks ir skanus tikrai
QUOTE(Ievsius @ 2010 03 07, 22:58)
Kepėjos, gal galit atskleist paslaptį? Dvi draugės pasakojo, kad kepant sausaunius jie joms susilieja į vieną (pilnai vadovaujasi receptu, palieka tarpus, deda į įkaitintą orkaitę), Kodėl tai galėtu būti?
Niekas nežino atsakymo?
QUOTE(Ievsius @ 2010 03 08, 16:55)
Niekas nežino atsakymo?
O kokie butent sausainiai? Siaip jei miltu per mazai, tai isskysta orkaiteje kepant.
QUOTE(Nova @ 2010 03 08, 16:57)
O kokie butent sausainiai? Siaip jei miltu per mazai, tai isskysta orkaiteje kepant.
Sakė visi. Ir meduoliai, ir sviestiniai. Na, klausiau ar deda viską pagal receptą? Sakė viską daro taip, kaip parašyta. Ir sakykim aš kepu meduoliukus - man išeina, o jai - susilieja.