Įkraunama...
Įkraunama...

Kopūstai žiemai

Mes irgi dedame į plastikinę bačkutę, tik prieš nešant į rūsį kopūstus perdedam į trilitrius.
Pirkome turguje po 1lt/kg .
Jau valgome savo raugintus kopūstėlius thumbup.gif
Su kmynais, morkomis, spanguolėm ir obuoliukais,labai skanu wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Nu va aš saviškius irgi jau kaštavojau tongue.gif
Tik jie pas mane tokie "morkavoti" gavosi, nes daug morkų dėjau, kmynų, druskos saują, antaninių obuolių. Gavosi rūgštoki, bet man thumbup.gif
Žiūriu kai kurios dedat cukraus. Ką jis duoda? (tėvai nedėdavo ir nieks iš pažįstamų nededa) g.gif
Pirmas blynas ne visai prisviles. tongue.gif
Aj dar dėl tų parduotuvinių kopūstų... Kaip žinot kokie jie ten, laikys-nelaikys? g.gif Nes šiaip tai reiktų susidėt didesnį kiekį nei kibiras... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2010 11 20, 00:30)
Nu va aš saviškius irgi jau kaštavojau tongue.gif
Tik jie pas mane tokie "morkavoti" gavosi, nes daug morkų dėjau, kmynų, druskos saują, antaninių obuolių. Gavosi rūgštoki, bet man thumbup.gif
Žiūriu kai kurios dedat cukraus. Ką jis duoda? (tėvai nedėdavo ir nieks iš pažįstamų nededa) g.gif
Pirmas blynas ne visai prisviles.  tongue.gif
Aj dar dėl tų parduotuvinių kopūstų... Kaip žinot kokie jie ten, laikys-nelaikys? g.gif Nes šiaip tai reiktų susidėt didesnį kiekį nei kibiras... schmoll.gif

ziurejau turguj kainos oho uzkeltos 1.50uz kg praso cia Alytuj, Rimi irgi pakele kainas po 1.05 kg parduoda teks kreiptis i vietini turgu kad po 1 lituka ivaldyti 4u.gif
o del cukraus deda mano tevai visada tai priduoda geresni skoni ir labai reikia taikyti proporcijas ragaujant, beje cukrus ne vienodo skonio smile.gif) kaip ir rupioji druska 4u.gif
beje tik nedekit juoduotos druskos sugadinsit kopustus 4u.gif o ant dugno i merliuka juodos duonos kriauksleliu idekite labai pataiso skoni 4u.gif
Atsakyti
na valgome ir mes jau savo kopusciukus smile.gif ,tik gal truputi padauginau kmynu,ne visai balti tie kopustai.su tais kmynais oi atsargiai reikia blush2.gif
Atsakyti
Jau pats laikas tvarkyti vasarinius kopūstus smile.gif prisirinkau daug reseptu iš temeles, gal dar kas pasidalins kokiu įdomesniu ir labai skaniu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2011 07 11, 08:49)
Jau pats laikas tvarkyti vasarinius kopūstus smile.gif prisirinkau daug reseptu iš temeles, gal dar kas pasidalins kokiu įdomesniu ir labai skaniu  mirksiukas.gif


o vasariniai tinkami ruošti žiemai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sonyyte @ 2011 07 11, 17:41)
o vasariniai tinkami ruošti žiemai? g.gif

kiek žinau nelabai, bet pati nebandžiau schmoll.gif
Atsakyti
jaučiu, kad ankstyvieji kopūsčiukai tik greitam valgymui.... g.gif
Atsakyti
Tai aš ir noriu prisidaryti mišrainiu greitam valgymui kurias sudesiu i šaldytua blush2.gif
Atsakyti
Iš ankstyvųjų kopūstų greitam naudojimui aš darau tokią mišrainę:

Į stiklainį sluoksniuoju kopūstus, morkas, česnaką.

Užverdu marinatą:
1,2 l vandens
0,5 st. cukraus
0,5 st. aliejaus
150 g acto
2 v.š. druskos
pipirų
lauro lapų

Užpilu šiuo marinatu ir palaikau šaldytuve pora parų. Labai skanūs gaunasi kopūstai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, ankstyvieji kopustai tinka" zieminems" misrainems.
Visuomet is ju pertekliaus darau misraines, puikiausiai laikosi, asmeniskai man dar skaniau nes kopustai minkstesni...
rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*ramunė* @ 2006 08 03, 18:24)
Kaip tik galvojau,kad reikia parašyti savo receptą,juo marinuoju jau 4 metai.Mano šeimai jis thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif .
  Manau,kad čia tas ko tu ieškai nes jis tikrai labai tinka prie parūkytų dešrelių.
                [COLOR=red]KOPŪSTAI SU POMIDORŲ PADAŽU
  8 kg.kopūstų
  1kg.morkų
    1stiklinė aliejaus
    1 litras pomidorų padažo
    0,3 l.acto (stalo)
    1stiklinė cukraus
  0,5 stiklinės druskos
lapelių,pipirų
  Kopūstus supjaustyti,morkas sutarkuoti.
Viską sudėjus ,gerai apmaišyti ir palikti parai.
Dėti į puodą ir virti,nuo užvirimo pavirti 10-15 min.dėti į stiklainius ir uždaryti.
              SKANAUS mirksiukas.gif


Norejau paklausti kas daro pagal si receptuka kiek kopustai issilaiko? ar tinka vasariniai? ir jai nauduoji vasarinius ar jie ilgai stovi?
Atsakyti