Tiramisu pagal Beatą
4 kiaušiniai (visi tryniai ir du baltymai)
5 šaukštai cukraus
500g. maskarponės sūrio
300-350g sausainių "damų piršteliai"
300ml stiprios kavos
50g alkoholio (romas, brendis ar koks tik jum atrodo, kad tiktų)
Geros kakavos
Užsiplikyti kavą. Trynius su cukrumi išsukti iki kol pabals. Sumaišyti su maskarpone. Iki standumo išplakti baltymus. Juos įmaišyti į maskarponės ir trynių masę. Kavą nusikošti į indą, kur būtų patogu įmerkti sausainį. Į kavą įpilti brendžio. Merkti sausainius į kavą (sausainiai kavos turi gauti vos vos, kitaip gausis košė) ir dėti į indą, kuriame ruošite tiramisu (tam tinka kepimo formos, maisto laikymo dėžutės, labai gražiai gaunasi porcijom kokteilių stiklinėse). Kai išklosite indo dugną sausainiais, pabarstykite juos kakava ir dėkite kremą. Sluoksnių darykite, kiek išeina ir kiek norite. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo, jį apibarstykite kakava.
Palaikyti šaldytuve bent 4 valandas.
http://studentiskire...9/tiramisu.html
4 kiaušiniai (visi tryniai ir du baltymai)
5 šaukštai cukraus
500g. maskarponės sūrio
300-350g sausainių "damų piršteliai"
300ml stiprios kavos
50g alkoholio (romas, brendis ar koks tik jum atrodo, kad tiktų)
Geros kakavos
Užsiplikyti kavą. Trynius su cukrumi išsukti iki kol pabals. Sumaišyti su maskarpone. Iki standumo išplakti baltymus. Juos įmaišyti į maskarponės ir trynių masę. Kavą nusikošti į indą, kur būtų patogu įmerkti sausainį. Į kavą įpilti brendžio. Merkti sausainius į kavą (sausainiai kavos turi gauti vos vos, kitaip gausis košė) ir dėti į indą, kuriame ruošite tiramisu (tam tinka kepimo formos, maisto laikymo dėžutės, labai gražiai gaunasi porcijom kokteilių stiklinėse). Kai išklosite indo dugną sausainiais, pabarstykite juos kakava ir dėkite kremą. Sluoksnių darykite, kiek išeina ir kiek norite. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo, jį apibarstykite kakava.
Palaikyti šaldytuve bent 4 valandas.
http://studentiskire...9/tiramisu.html
Paprastas bet skanus desertas
Sausainių ir varškės pyragas
Varškę sutryniau su šiek tiek grietinėlės, cukrumi, citrinos žievele ir vanile. Lėkštėj išdėliojau 6 sausainius, aptepiau varškės mase, vėl sausainiai, vėl varškė ir t.t. Paskutinis sluoksnis sausainių, visa pyraga apliejau šokolado mase. Vienais atvėjais ištirpinu šokolado plytelę su šiek tiek grietinėlės, kartais išsiverdu pati šokolada. Reik palaukt kol šokoladas sustingsta ir valgyti. Mes ne visada sulaukiam ir valgom lyg su padažu
Sausainių ir varškės pyragas
Varškę sutryniau su šiek tiek grietinėlės, cukrumi, citrinos žievele ir vanile. Lėkštėj išdėliojau 6 sausainius, aptepiau varškės mase, vėl sausainiai, vėl varškė ir t.t. Paskutinis sluoksnis sausainių, visa pyraga apliejau šokolado mase. Vienais atvėjais ištirpinu šokolado plytelę su šiek tiek grietinėlės, kartais išsiverdu pati šokolada. Reik palaukt kol šokoladas sustingsta ir valgyti. Mes ne visada sulaukiam ir valgom lyg su padažu
QUOTE(Cartman @ 2011 09 12, 13:40)
Darau šį tiramisu, tikrai labai skanus gaunasi. Kiek bandžiau būtent šis skaniausias. Tik aš dedu visus baltymus, nes praktiškai niekuo skonis nesiskiria, gal kažkiek kremas gaunasi lengvesnis. Aišku kremo padaugėja šiek tiek Ir sausainių sudedu visą tą didelį paką, lygtai ten 400g. Pas mane yra tokia forma pailga tai ten kaiptik man tas pakas gražiai išsidėlioja.
Tad jei gaila išmesti 2 baltymus ir apie 50 g sausainių nenorit sausų sulapnoti - galit irgi pabandyti viską sunaudoti
Tęsiu sausainių patiekalus
Karamelinis tinginys su traškia šokolado plutele
500 gr. sausainiai gaidelis sveriami
1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno
1 pakelis sviesto
1 plyta geresnio juodojo šokolado
1 plyta visai pigaus sviestinio šokolado
Uždedam šokoladą tirpti ant garų.Tada ištirpinam sviestą,dedam karm. kondensuot.pieną,užverdam.Pilam ant paruoštų sausainių (aš dėjau į apvalią skardą kur kepti tortams išardoma,o ant dugno patiesiau sviestinio popieriaus).Su šaukštu paspaudžiau,tada supyliau ištirpintą šokoladą išlyginau,ir kaip atvėso dėjau į šaldytuvą,po pietų jau ragavoms.
Skanaus
Karamelinis tinginys su traškia šokolado plutele
500 gr. sausainiai gaidelis sveriami
1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno
1 pakelis sviesto
1 plyta geresnio juodojo šokolado
1 plyta visai pigaus sviestinio šokolado
Uždedam šokoladą tirpti ant garų.Tada ištirpinam sviestą,dedam karm. kondensuot.pieną,užverdam.Pilam ant paruoštų sausainių (aš dėjau į apvalią skardą kur kepti tortams išardoma,o ant dugno patiesiau sviestinio popieriaus).Su šaukštu paspaudžiau,tada supyliau ištirpintą šokoladą išlyginau,ir kaip atvėso dėjau į šaldytuvą,po pietų jau ragavoms.
Skanaus
atnesu ir as savo tinginiuka
sausainiai, riesutai, kondensuotas pienas, kakava ir sviestas
400 g sausainiu "Gaidelis"
1 indelis konddesnuoto pieno
200 g 82 % sviesto
3 saukstai kakavos
sauja riesutu
sausainiai, riesutai, kondensuotas pienas, kakava ir sviestas
400 g sausainiu "Gaidelis"
1 indelis konddesnuoto pieno
200 g 82 % sviesto
3 saukstai kakavos
sauja riesutu
Siandien kepiau sokoladinius keksiukus,labai skanus gavosi
Receptas imtas is cia: http://www.skanus.lt...ceptas-5343.htm
Receptas imtas is cia: http://www.skanus.lt...ceptas-5343.htm
QUOTE(daivaP @ 2011 09 12, 00:06)
o galima gal maskarpones ideti vietoj to surio?
paziurejau siandien , kad turiu indeli, ir galiojimas baigaisi 15 d, bet manau, jei sukeps , blogiau nebus, ar ne?
o cia rugsejo 1 tortas su maskarpone...kondensuotas pienas, grietinele, zelatina ir biksvitas, kur visko po 7 saukstus..neturiu kitokios foto, bet turbut matosi pjuvis
QUOTE(MEET @ 2011 09 13, 21:47)
o galima gal maskarpones ideti vietoj to surio?
paziurejau siandien , kad turiu indeli, ir galiojimas baigaisi 15 d, bet manau, jei sukeps , blogiau nebus, ar ne?
paziurejau siandien , kad turiu indeli, ir galiojimas baigaisi 15 d, bet manau, jei sukeps , blogiau nebus, ar ne?
Gal ir galima būti bandyti Nesu taip dariusi, todėl nežinau kaip pavyks Pabandykit ir pasakysit, tinka ar ne
Gražuolytė kokia su tortuku
QUOTE(MEET @ 2011 09 13, 11:47)
o galima gal maskarpones ideti vietoj to surio?
paziurejau siandien , kad turiu indeli, ir galiojimas baigaisi 15 d, bet manau, jei sukeps , blogiau nebus, ar ne?
o cia rugsejo 1 tortas su maskarpone...kondensuotas pienas, grietinele, zelatina ir biksvitas, kur visko po 7 saukstus..neturiu kitokios foto, bet turbut matosi pjuvis
paziurejau siandien , kad turiu indeli, ir galiojimas baigaisi 15 d, bet manau, jei sukeps , blogiau nebus, ar ne?
o cia rugsejo 1 tortas su maskarpone...kondensuotas pienas, grietinele, zelatina ir biksvitas, kur visko po 7 saukstus..neturiu kitokios foto, bet turbut matosi pjuvis
Gal galit tiksliai recepta parasyti, nelabai suprantu ko po 7 saukstus. buciau labai dekinga. Grazia pagalbininke turit
Siandien iskepiau sokoladini pyraga, tai ka galiu pasakyti - skaniausias koki kada teko valgyti. Seimyna apsilaize pirstus ir sake, kad skanesnio nera valge Gal kas nores isbandyti tai parasysiu ir receptuka
4 kiausiniai
450g cukraus (bet as jei dar daryciau, deciau 400g, nes koregavau recepta i vidu idedama sokolada, tai kas nemegsta labai saldziai - tai su 450g butu per saldu. Reiktu 400g)
200g istirpinto sviesto (geriausiai be priedu)
1 saukstelis vaniles esencijos (as dejau du saukstelius romo esencijos tai buvo pats tas)
150g kvietiniu miltu
75g nesaldintu kakavos milteliu
1 1/4 saukstelio druskos
plyteles juodojo sokolado
jei noresite ant virsaus dar uzpilti sokolado kaip pas mane, tai dar viena papildoma plytele. Is viso butu dvi.
Teslai:Ikaitinti orkaite iki 180C. Suplakti kiausinius ir cukru iki tirstos mases, palaipsniui supilti tirpinta ant nedideles ugnies sviesta (butinai pastoviai plakant). Ipilti esencijos. Sudeti miltus, kakava ir druska. Plakikliu maisiau geras 10min kad nebutu daug cukraus granuliu, ilgiau uztrunka kol jos daugmaz issiplaka. Paragavus tesla vis tiek jautesi daug cukraus granuliu, bet ne tiek kiek is pradziu. Mum tinka. Forma istepam sviestu arba idedam kepimo popieriu ir sukreciam tesla. Dabar prasideda mano daryti koregavimai: sulauziau sokolado viena plytele i gabaliukus ir juos sukaisiojau i tesla iki dugno tose vietose, kur kai pjaunami pagaminto pyrago trikampeli, mazdaug butu per viduri. Taip sukaisioju sonuose. Paskui likusios sokolado gabaliukus sudejau i pyrago viduri. Ir i orkaite. Kepam 30min (kepiau su ventiliatoriumi). Glajuj: i nedideli indeli ar puoda sudeti sulauzytus kitos plyteles sokolado gabalelius, ipilti tris saukstus vandens ir ant silpnos ugnies pakaitinti ir butinai visa laika maisyti. Kai istirps, uzpilam ant pyrago. Galima papuosti braskemis ar graikiniais riesutais (gaila nebuvo namuose ) Patarimas: butu nepaprastai skanu ipilti slakeli brendzio i tesla
4 kiausiniai
450g cukraus (bet as jei dar daryciau, deciau 400g, nes koregavau recepta i vidu idedama sokolada, tai kas nemegsta labai saldziai - tai su 450g butu per saldu. Reiktu 400g)
200g istirpinto sviesto (geriausiai be priedu)
1 saukstelis vaniles esencijos (as dejau du saukstelius romo esencijos tai buvo pats tas)
150g kvietiniu miltu
75g nesaldintu kakavos milteliu
1 1/4 saukstelio druskos
plyteles juodojo sokolado
jei noresite ant virsaus dar uzpilti sokolado kaip pas mane, tai dar viena papildoma plytele. Is viso butu dvi.
Teslai:Ikaitinti orkaite iki 180C. Suplakti kiausinius ir cukru iki tirstos mases, palaipsniui supilti tirpinta ant nedideles ugnies sviesta (butinai pastoviai plakant). Ipilti esencijos. Sudeti miltus, kakava ir druska. Plakikliu maisiau geras 10min kad nebutu daug cukraus granuliu, ilgiau uztrunka kol jos daugmaz issiplaka. Paragavus tesla vis tiek jautesi daug cukraus granuliu, bet ne tiek kiek is pradziu. Mum tinka. Forma istepam sviestu arba idedam kepimo popieriu ir sukreciam tesla. Dabar prasideda mano daryti koregavimai: sulauziau sokolado viena plytele i gabaliukus ir juos sukaisiojau i tesla iki dugno tose vietose, kur kai pjaunami pagaminto pyrago trikampeli, mazdaug butu per viduri. Taip sukaisioju sonuose. Paskui likusios sokolado gabaliukus sudejau i pyrago viduri. Ir i orkaite. Kepam 30min (kepiau su ventiliatoriumi). Glajuj: i nedideli indeli ar puoda sudeti sulauzytus kitos plyteles sokolado gabalelius, ipilti tris saukstus vandens ir ant silpnos ugnies pakaitinti ir butinai visa laika maisyti. Kai istirps, uzpilam ant pyrago. Galima papuosti braskemis ar graikiniais riesutais (gaila nebuvo namuose ) Patarimas: butu nepaprastai skanu ipilti slakeli brendzio i tesla
Merginos, gal ka galit rekomenduot is datuliu, turiu ju nemazai ?