Kriaušių/šokolado pudingas su migdolais ( receptas su gaminimo eigos foto)
Reikės:
4 - 6 asmenims
* 3 didelės kriaušės
* 120 g de miltų
* 100 g cukraus
* 1 valg. š. kepimo miltelių
* 1 žiupsnis druskos
* 1/2 valg. š. cinamono
* 125 ml pieno
* 60 g migdolų plokštelių
* 100 g pieniško šokolado lašelių
Sirupui :
*120g rudojo cukraus
* 50g sviesto
* 150 ml vandens
Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
Nuplauti , ir nulupti kriaušes. Supjaustyti kubeliais.
Giliame inde suberti visus sausus ingridientus (miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską, cukrų) , išmaišyti, vėliau supilti pieną, viską gerai permaišyti iki vienalytės masės.
Sudėti kubeliais pjaustytas kriaušes , migdolų plokšteles , vėl viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę suverti į sviestu išteptą kepimo formą, paviršių pabarstyti šokolado lašiukais.
Paruošti sirupą : į kaitinimo indą sudėti sviestą ir rudą cukrų - kaitinti ant didelės ugnies, vėliau supilti vandenį , vėl kaitinti iki sviestas ir cukrus pilnai išsilydys.
Šaukšto pagalba po truputį pilant paruoštą sirupą ( kad "neprakiurdyti" tešlos) sulaistyti visą tešlos paviršių.
Pastatyti kepti 40 minutes iki 190°C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus
Gal kas esate kanors SKANAUS kepusios ir ragavusios pagal ANGLISKA RECEPTA? Turiu omeny Anglijoje daugelis patiekalu skoniai skiriasi, gaila - ne i skaniaja puse (pagal mano ir kt pazystamu skoniu receptorius).
Nekalbu apie mufinus ir keksiukus, prancuziskus ragelius.
Nu labai man reik... vienam anglu renginukui desertu pridaryti.
Nekalbu apie mufinus ir keksiukus, prancuziskus ragelius.
Nu labai man reik... vienam anglu renginukui desertu pridaryti.
QUOTE(p Raganyte @ 2011 09 17, 23:08)
Gal kas esate kanors SKANAUS kepusios ir ragavusios pagal ANGLISKA RECEPTA? Turiu omeny Anglijoje daugelis patiekalu skoniai skiriasi, gaila - ne i skaniaja puse (pagal mano ir kt pazystamu skoniu receptorius).
Nekalbu apie mufinus ir keksiukus, prancuziskus ragelius.
Nu labai man reik... vienam anglu renginukui desertu pridaryti.
Nekalbu apie mufinus ir keksiukus, prancuziskus ragelius.
Nu labai man reik... vienam anglu renginukui desertu pridaryti.
O jus padarykit pagal iprastus musu receptus, pamatysit, kaip nustebs skonio atzvilgiu
Obuolių tarta su varške
Tartos pagrindui:
1 stiklinė miltų
100 gr. šalto sviesto
2 valg. šaukštai grietinės
2 šaukštai cukraus
Įdarui:
200 gr.varškės
100 gr. grietinės
1 kiaušinis
2 valg. šaukštai cukraus,
2 valg. šaukštai manų kruopų
2 valg. šaukštai vanilinio pudingo miltelių
2 obuoliai
pusės citrinos sultys
cinamonas
vanilinis cukrus
smulkintų migdolų
Ruošiame pagrindą:
Miltus ištriname su sviestu, cukrumi ir druska, kol sviestas įsigers į miltus..pasidaro toks į trupinius panašus mišinys.
Dedame grietinę ir išminkome tešlos gabalą. Formą išklojame tešla, labai plonai (iki 0,5 cm storio), šakute pabadome ir įdedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarą.
Ruošiame įdarą:
Varškę gerai išmaišome su kiaušiniu, dedame grietinę, vanilinio pudingo miltelius, cukrų ir manų kruopas.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Obuolius nulupame, supjaustome griežinėliais, supilame citrinos sultis, pabarstome vaniliniu cukrumi, cinamonu, išmaišome.
Varškės masę dedame ant pagrindo, ant viršaus sudedame obuolių gabalėlius, gausiai pabarstome migdolų lapeliais.
Tartą šauname į orkaitę, kepame apie 20-30 min.
Skaniausia valgyti šaltą, pabarstytą cukraus pudra.
Tartos pagrindui:
1 stiklinė miltų
100 gr. šalto sviesto
2 valg. šaukštai grietinės
2 šaukštai cukraus
Įdarui:
200 gr.varškės
100 gr. grietinės
1 kiaušinis
2 valg. šaukštai cukraus,
2 valg. šaukštai manų kruopų
2 valg. šaukštai vanilinio pudingo miltelių
2 obuoliai
pusės citrinos sultys
cinamonas
vanilinis cukrus
smulkintų migdolų
Ruošiame pagrindą:
Miltus ištriname su sviestu, cukrumi ir druska, kol sviestas įsigers į miltus..pasidaro toks į trupinius panašus mišinys.
Dedame grietinę ir išminkome tešlos gabalą. Formą išklojame tešla, labai plonai (iki 0,5 cm storio), šakute pabadome ir įdedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarą.
Ruošiame įdarą:
Varškę gerai išmaišome su kiaušiniu, dedame grietinę, vanilinio pudingo miltelius, cukrų ir manų kruopas.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Obuolius nulupame, supjaustome griežinėliais, supilame citrinos sultis, pabarstome vaniliniu cukrumi, cinamonu, išmaišome.
Varškės masę dedame ant pagrindo, ant viršaus sudedame obuolių gabalėlius, gausiai pabarstome migdolų lapeliais.
Tartą šauname į orkaitę, kepame apie 20-30 min.
Skaniausia valgyti šaltą, pabarstytą cukraus pudra.
QUOTE(p Raganyte @ 2011 09 17, 23:08)
Gal kas esate kanors SKANAUS kepusios ir ragavusios pagal ANGLISKA RECEPTA?
kaip tik planuoju kepti scones o receptų yra įvairiausių
Reikes:
1.5 puodelio manu kruopu
1 stiklines pieno
1-2 v.s. cukraus pudros
ziupsnio druskos
2 v.s. islydyto sviesto
1 kiausinio
1 a.s. kepimo milteliu
1 a.s. cinamono
Gaminimas:
Sumaisyti manu kruopas, cukraus pudra, druska, kepimo miltelius ir cinamona. Tada imaisyti kiausini, piena ir islydyta sviesta. Viska gerai ismaisyti ir palikti 15-20 min. pastoveti (tesla pries palikima pastoveti turi gautis kiek tirstesne nei grietines konsistencijos). Kepti su aliejumi ikaitintoje keptuveje is abieju pusiu kol apskrus. Apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su uogiene, gritinele, uogienes/grietines misiniu ar klevu sirupu.
receptas nuziuretas: http://gotowaniecies...-konfitura.html
! | Nuotraukos yra necituojamos. Visos žinutės, kuriose paliktos cituojamos nuotraukos, bus trinamos be išankstinio perspėjimo. |
Paprastuciai sausainiukai
reikes:
200 g. sviesto (margarino)
1/2 st cukraus pudros
1 trynys
2 st miltu
1 a.s. kakavos
2 a.s kokoso drozliu
Minkštą sviestą išsukti su cukraus pudra, įmaišyti trynį. Po truputi maisan suberti visus miltus. Tesla padalinti i 2 dalis. i viena dali sudeti kakava, i kita-kokoso drozles.
sausainiukus isspaudziau konditerinio svirksto pagalba.
kepti 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 12minuciu.
sausainukai gaunasi trapus ir labai labai skanus
[attachmentid=216583]
reikes:
200 g. sviesto (margarino)
1/2 st cukraus pudros
1 trynys
2 st miltu
1 a.s. kakavos
2 a.s kokoso drozliu
Minkštą sviestą išsukti su cukraus pudra, įmaišyti trynį. Po truputi maisan suberti visus miltus. Tesla padalinti i 2 dalis. i viena dali sudeti kakava, i kita-kokoso drozles.
sausainiukus isspaudziau konditerinio svirksto pagalba.
kepti 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 12minuciu.
sausainukai gaunasi trapus ir labai labai skanus
[attachmentid=216583]
QUOTE(Ulė @ 2011 09 19, 09:20)
Jūsų tartos atrodo nerealiai skaniai.
Norėjau pasiteirauti kokio dydžio yra formelės, kuriose Jūs kepate tartas ir kiek vienetų išeina iš Jūsų recepte nurodyto kiekio.
Iš anksto dėkui už atsakymą.
Bulgariškas obuolių pyragas
Reikes:
stikline 200ml
1st.manu krupu
1 st.miltu
1st.cukraus
1,5 a.s.kepimo milteliu
6 rugsciu obuoliu
trintu avieciu(nebutina)
1,5 st.pieno
citrinos sulciu
Dubenyje sumaisom visus sausus produktus,piena uzvirinam,obuolius sutarkuojam ir paslakstom citrinos sultimis.Forma geriau rinktis aukstesne ir siauresne.Jei ne silikonine,patepam sviestu.
Sluoksniuojam:stikline sausu produktu,uzpilam puse stiklines karsto pieno,sluoksnis obuoliu,patepam trintomis uogomis.Vel slyuoksnis sausu produktu ,obuoliai ir t.t.Paskutinis sluoksnis turi but obuoliai.Uzpilam likusiu karstu pienu,peiliu praduriam pyraga iki pat dugno,kad prasiskverbtu pienas(dariau daug duriu ).Kepiau 180l valanda,patikrinau pagaliuku.Butina atvest pyragui.
Reikes:
stikline 200ml
1st.manu krupu
1 st.miltu
1st.cukraus
1,5 a.s.kepimo milteliu
6 rugsciu obuoliu
trintu avieciu(nebutina)
1,5 st.pieno
citrinos sulciu
Dubenyje sumaisom visus sausus produktus,piena uzvirinam,obuolius sutarkuojam ir paslakstom citrinos sultimis.Forma geriau rinktis aukstesne ir siauresne.Jei ne silikonine,patepam sviestu.
Sluoksniuojam:stikline sausu produktu,uzpilam puse stiklines karsto pieno,sluoksnis obuoliu,patepam trintomis uogomis.Vel slyuoksnis sausu produktu ,obuoliai ir t.t.Paskutinis sluoksnis turi but obuoliai.Uzpilam likusiu karstu pienu,peiliu praduriam pyraga iki pat dugno,kad prasiskverbtu pienas(dariau daug duriu ).Kepiau 180l valanda,patikrinau pagaliuku.Butina atvest pyragui.
Evelincik, aciu uz recepta, butinai rytoj kepsiu, gal net siandien
Be pieno esu kepus daug kartu, va su pienu labai noriu pabandyti
Be pieno esu kepus daug kartu, va su pienu labai noriu pabandyti
QUOTE(convict @ 2011 09 21, 20:18)
Evelincik, aciu uz recepta, butinai rytoj kepsiu, gal net siandien
Be pieno esu kepus daug kartu, va su pienu labai noriu pabandyti
Be pieno esu kepus daug kartu, va su pienu labai noriu pabandyti
ner uz ka tik nepamirskit pirmo sluoksnio sulaistyt,as gal obuolius labai sutrombavau,kad man sunkiai pienas skverbesi i dugna,nors skyliu pridariau is dusios