Įkraunama...
Įkraunama...

SUSHI

QUOTE(himalaia @ 2012 02 11, 08:30)
Vaišinu  biggrin.gif
Vau, labai estetiškai atrodo, sušiukai tokie simetriški thumbup.gif wub.gif


Čia mano penktadienio suktinukai ax.gif

user posted image

Bandžiau daryti išvirkščius, nelabai pavyko suformuoti, ir skonis buvo neypatingas.. Manau dėl to, kad nepakepinau sezamo sėklų, kitą sykį reikės pakepinti ir vėl pabandyti.
Nusivyliau Philadefia padažu, tikėjausi iš jo kažko ypatingo, bet jis man visiškai nepatiko ir net nevalgiau suušių su juo... Bet labai džiaugiuosi, kad pirkau krabų lazdeles specialiai sušiams - ir ilgis, ir skonis thumbup.gif Ir įsitikinau, kad reikalingas avokadas, jis man prideda kažką, kas labai patinka biggrin.gif

Ai, dar prisiminiau - radau šaldytuve žalios paprikos, tai įdėjau ir jos, žinokit visiška nesąmonė, nerekomenduoju schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(edre @ 2012 02 12, 13:58)
Skaitau tema ir seile varvinu. Pradesiu pirmus zingsnius daryt,aisku, nuo produktu pirkimo. Man tik mistika kaip tuos isvirkstinius susius daryt  g.gif

Jei supranti angliškai, tai čia viskas labai aiškiai išdėstoma. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaida*: 12 vasario 2012 - 14:38
Vaida* labai gražūs sušiukai , o tos sušio krabų lazdelės super, maximoje akcija savaitgalį šį thumbup.gif
Atsakyti
mano sios dienos, tik kazkaip npavyko si karta su ryziais, labai lipnus buvo doh.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 12 vasario 2012 - 21:01
Prieš kelias dienas su drauge bandėme pasidaryti sušių ir ji įpylė labai neskanaus, regis, acto į ryžius. Teko viską išmesti.

Kitą dieną pabandžiau šitą receptuką ir visai patiko suši. Atsiųskit ir man kokių sušių receptukų pabandyti.
Atsakyti
QUOTE(Vaida* @ 2012 02 12, 07:44)
Vau, labai estetiškai atrodo, sušiukai tokie simetriški  thumbup.gif  wub.gif

Ai, dar prisiminiau - radau šaldytuve žalios paprikos, tai įdėjau ir jos, žinokit visiška nesąmonė, nerekomenduoju  schmoll.gif


Ne visi tokie jau vienodi buvo, tik nufortikinau taip, kad geriau atrodytų biggrin.gif
user posted image

Dėl žalios paprikos tai jo, man ji šiaip nekepta neskani, o sushiuose išvis schmoll.gif

QUOTE(Endži @ 2012 02 12, 14:01)
mano sios dienos, tik kazkaip npavyko si karta su ryziais, labai lipnus buvo doh.gif


Turbūt perplaut daugiau kartų reikėtų 4u.gif
Atsakyti
šiaip sako reikia plaut, kol vanduo bus skaidrus. Paskutinį kartą kai dariau ploviau nežinau kiek kartu ir kiek laiko, man tas vanduo vistiek pieno spalvos buvo doh.gif tai kiek reikia tada juos plaut?
Naudojau skanėjos apvaliuosius ryžius.
Atsakyti
QUOTE(Berry22 @ 2012 02 12, 18:43)
Vaida* labai gražūs sušiukai , o tos sušio krabų lazdelės super, maximoje akcija savaitgalį šį  thumbup.gif
Dėkui smile.gif Būtent dėl to ir pirkau, kad akcija biggrin.gif ax.gif

QUOTE(himalaia @ 2012 02 13, 00:12)
Ne visi tokie jau vienodi buvo, tik nufortikinau taip, kad geriau atrodytų  biggrin.gif

Vis tiek dailūs tokie, įdaras viduje vienodai išsidėliojęs, pas mane būna, kad susistumia į kokį šoną ir gaunasi, kad viename krašte ryžiai, kitame koks krabas smile.gif


Beje, kas sukat galvas kaip nustebinti mylimąjį valentino dienos proga, va kokią puikią idėją radau. thumbup.gif
Aišku, tik jei mėgsta suhius, maniškis raukosi, bet aš pati sau pasidarysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2012 02 13, 00:12)

Turbūt perplaut daugiau kartų reikėtų 4u.gif

na gali but, nes praeita karta tikrai labai geri gavosi, o si kart ne doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaida* @ 2012 02 12, 15:44)
Bandžiau daryti išvirkščius, nelabai pavyko suformuoti, ir skonis buvo neypatingas.. Manau dėl to, kad nepakepinau sezamo sėklų, kitą sykį reikės pakepinti ir vėl pabandyti.

as si savaitgali bandziau isvirkscius padaryti irgi. bet as su pirstu wasabi krienais perbraukiau per nori lapa. tikrai pagerina skoni thumbup.gif

QUOTE(Fionaluk @ 2012 02 12, 22:51)
Prieš kelias dienas su drauge bandėme pasidaryti sušių ir ji įpylė labai neskanaus, regis, acto į ryžius. Teko viską išmesti.

si karta sushi (antra karta tiktai dariau) bandziau su actu 2v.š.+15g cukraus+15g druskos man tai laaaabai patiko (ryziu buvo 175g). tik kita karta istirpinsiu vandenyje (2v.š.), o tada acto desiu.
Atsakyti
niami niami essen.gif

user posted image
Atsakyti
Kokie groziai, net silpna wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2012 02 13, 00:20)
šiaip sako reikia plaut, kol vanduo bus skaidrus. Paskutinį kartą kai dariau ploviau nežinau kiek kartu ir kiek laiko, man tas vanduo vistiek pieno spalvos buvo doh.gif tai kiek reikia tada juos plaut?
Naudojau skanėjos apvaliuosius ryžius.


Nebūtinai. Išplaunant iki skaidrumo ryžiai gali prarasti glitimą, tad paskui išvirus gali tinkamai nebesulipti. Tad plauti reikia ne iki skaidrumo, bet kol vanduo nebeatrodo kaip pienas, tampa sąlyginai skaidrus. Aš skalauju apie porą minučių (gana greitai keičiant vandenį). O šiaip dar ir nuo ryžių priklauso. Kai kuriems išvis skalavimo nereikia, priklauso nuo rūšies ir apdirbimo, bet čia jau nebent sushių meistrai į tokius dalykus dėmesį kreipia smile.gif

QUOTE(Vaida* @ 2012 02 13, 01:34)
Vis tiek dailūs tokie, įdaras viduje vienodai išsidėliojęs, pas mane būna, kad susistumia į kokį šoną ir gaunasi, kad viename krašte ryžiai, kitame koks krabas smile.gif
Beje, kas sukat galvas kaip nustebinti mylimąjį valentino dienos proga, va kokią puikią idėją radau.  thumbup.gif
Aišku, tik jei mėgsta suhius, maniškis raukosi, bet aš pati sau pasidarysiu  biggrin.gif


Ačiū ačiū, sushius darau virš 3 metų, tai su laiku ranka kažkiek įgunda smile.gif
Jei įdaras pasiskirsto nevienodai, reiktų jį dėti ne per patį norio vidurį, o per 2/3 pločio, toliau nuo savęs, ir stengtis atitaikyti atplėšti tokį norio storumą, kad jis idealiai atitiktų suspausto įdaro perimetrą. Čia taip sudėtingai skamba, bet pasipraktikavus iš akies matosi dar prieš vyniojant, ar pakaks norio pločio, ar bus per mažai ir "siūlė" iširs, ar bus susivyniojus dvigubai ir atrodys kaip sraigės kiautas.

QUOTE(ra2ga @ 2012 02 13, 03:18)
as si savaitgali bandziau isvirkscius padaryti irgi. bet as su pirstu wasabi krienais perbraukiau per nori lapa. tikrai pagerina skoni  thumbup.gif
si karta sushi (antra karta tiktai dariau) bandziau su actu 2v.š.+15g cukraus+15g druskos man tai laaaabai patiko (ryziu buvo 175g). tik kita karta istirpinsiu vandenyje (2v.š.), o tada acto desiu.


Nors realiai labai ir nesijaučia jo., bet va tokios smulkmenos tikrai prisideda prie bendros sushi kokybės, tikrai skaniau su wasabiu drinks_cheers.gif
Aš į actą druskos įkrapinu tik mažą žiupsnelį. Mano skoniui druskos užtenka natūraliai iš žuvies ir sojos mirkant.
Druskos vandenyje tirpinti ir dėti į ryžius nerekomenduočiau. Nes sushi ryžiai turėtų būti gana sausi, ir vėduoklė naudojama ne tik dėl to, kad jie greičiau atvėstų, bet ir kad būtų išgarinta kuo daugiau drėgmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 15 vasario 2012 - 00:51