Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės pyragėliai

QUOTE(raima.ma @ 2012 03 12, 10:37)
Sveikos, merginos
labainorėčiau išsikepti užkandžiams mini bandelių. Su mieline tešla nedraugauju schmoll.gif . Labai žaviuosi tomis, kurioms pavyksta. Gal kuri galite pasialinti receptuku be mielių. Galvoju daryti tokius a le mėsainius.
Ačiū

As irgi kelis kartus bandziau gamint is mielines teslos, ir nesigavo man sad.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 01 11, 11:51)
As irgi kelis kartus bandziau gamint is mielines teslos, ir nesigavo man sad.gif


nusipirkit, kad ir pačią primityviausią duonkepę ir mielinė tešla taps viena iš lengviausiai pagaminamų
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 01 11, 13:47)
nusipirkit, kad ir pačią primityviausią duonkepę ir mielinė tešla taps viena iš lengviausiai pagaminamų

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Nors man gaudavosi ir be jos, bet baisiai tingėdavau minkyt, kildint blush2.gif

O kas konkrečiai nesigauna? Gal galėtumėm padėti g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 01 11, 13:47)
nusipirkit, kad ir pačią primityviausią duonkepę ir mielinė tešla taps viena iš lengviausiai pagaminamų


sakot? man irgi mielinė tešla kažkokia mistika doh.gif su duonkepe jei gautųsi, būtų thumbup.gif gal galit kokią rekomenduot?

beje, jei recepte rašo, kad šviežios mielės, ar galima keisti sausom? kiekis tada skiriasi?
Atsakyti
QUOTE(Raudonplaukė 12 @ 2013 01 11, 15:30)
sakot? man irgi mielinė tešla kažkokia mistika  doh.gif  su duonkepe jei gautųsi, būtų  thumbup.gif  gal galit kokią rekomenduot?

beje, jei recepte rašo, kad šviežios mielės, ar galima keisti sausom? kiekis tada skiriasi?


šiaip elementariai bulkutinei tešlai pagamint užtenka beliakokios duonkepės.
Ir tai tikrai nerealus pagalbininkas tam reikale.

Šviežias mieles galima keist sausom (aš tik sausas ir naudoju). Jų reikia dėt 3-4 kartus mažiau. Priklauso nuo to, kokias sausas naudojat (vienų firmų būna stipresnės kitų silpnesnės)
Atsakyti
ačiū, bet sakykit duonkepė - tai joje ir kepate ar tik tešlą maišote? kepti gal geriau orkaitėj?
Atsakyti
QUOTE(Raudonplaukė 12 @ 2013 01 11, 15:55)
ačiū, bet sakykit duonkepė - tai joje ir kepate ar tik tešlą maišote? kepti gal geriau orkaitėj?

Manau, duonkepėj kokių bandelių neišsikepsit, gal tik kokį batoną, ar bulką. Užmaišyti tešlą galima duonkepėj, arba kombainu, arba rankomis...
Atsakyti
Sumaišytą mielinę tešlą galima išplakti ir mikseriu,šluotelėmis,kol tešla ims atšokinėti nuo indo sienelių.Tada dėti šiltai,kad pakiltų ir bus viskas liuks ax.gif
Atsakyti
ai, supratau, o yra pirkti maišymo kombainų? blush2.gif ar tik duonkepė maišo? atsiprašau už tokius klausimus, bet šitoj srity (viskas kas su mielėm, duona, bandelės ir pan.) man tamsus miškas....
Atsakyti
na va, iškepiau thumbup.gif
iš pradžių galvojau šveisiu tešlą lauk blush2.gif ji toookia skysta buvo, niekaip nėjo minkyt, pusė tešlos ant stalo prilipo doh.gif bet dadėjau miltų ir šiaip ne taip suminkiau doh.gif tada jau pradėjau bijoti, kad neiškils ir bandelės bus kietos... bet viskas gavosi puikiai thumbup.gif net pati netikiu, džiaugiuosi kaip loterijoj laimėjus biggrin.gif
va prašom:
user posted image

user posted image

gavosi 20 vnt. tik mane labai liūdina, kad ilgas procesas čia, ryte išėmus iš šaldytuvo palaukt reikia, tada suformuost pyragėlius, ir vėl laukti kol pakils 90 min. doh.gif tai jei norint pusryčiams, kada tada keltis blink.gif
bet skonis nuostabus thumbup.gif
dariau pagal aguonėlę:
http://aguonele.blog...i-rageliai.html
Atsakyti
sveikos, noriu issikepti mieliniu bandeliu, kepiau senai senai vaikysteje biggrin.gif tai noriu gero receptuko, pirmame puslapyje ju n, kaip issirinkt ta pacia paciausia biggrin.gif

Cipciuko "Bandelės prie arbatos" - cia kur adrija parase receptas?????

1 pakelis sausu mieliu ( 2 ir 1/4 arb. saukstelio )
1/4 puodelio silto vandens

1 puodelis pieno ar vandens
1/4 puodelio ( 4 did. saukstai ) sviesto
2 did saukstai cukraus
1 arb. saukstelis druskos
1 kiausinis
3 ir 1/2 - 4 puodeliai ( 500-550g.) miltu .




mergaites, kokia jusu populiriausia bandele mieine, paal koki receptuka. aciu 4u.gif neturiu laiko skiatyti visos temos, aciu, kas atsakys ax.gif
Atsakyti
nesulaukiau jokiu patarimu, tai kepiau pagal si recepta (vietoje pudino melynes, cinamonas, tarkuoti obuoliai )


BANDELĖS SU PUDINGU

Tešla:
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių (7 g)
50 g cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
125 ml šilto pieno
100 g ištirpinto ir praaušinto sviesto

Įdaras:
2 pakeliai (po 37 g) vanilinio pudingo miltelių
750 ml pieno
100 g cukraus
100 g razinų


Miltus persijoti ir kruopščiai sumaišyti su mielėmis. Dėti cukrų, druską, kiaušinius, šiltą pieną ir sviestą. Minkyti apie 10 min. Tešlą uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės (~1 val.)

Paruošti įdarą: pagaminti pudingą pagal nurodymus ant pakelio (tik naudoti čia nurodytą pieno kiekį, kad pudingas būtų tirštas). Pudingas būtinai turi būti toks, kurį reikia virti (pvz., Dr. Oetker). Toks, kurį tereikia sumaišyti su karštu skysčiu (pvz., Slodka Mynutka) - netinka, nes kaitinamas jis tik dar labiau suskystės... Įmaišyti razinas.

Pakilusią tešlą šiek tiek paminkyti. Iškočioti 40 x 60 cm stačiakampį. Aptepti pudingu ir iš trumpesniojo galo susukti į vyniotinį. Supjaustyti 2 cm storio riekelėmis ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pridengti ir dar kartą kildinti, kol bandelės žymiai padidės.

Kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.

Dar karštas aptepti 2 v. š. pakaitinto abrikosų džemo, sumaišyto su 1 v. š. vandens.



user posted image

user posted image

Atsakyti