Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(Dusia37 @ 2013 09 26, 14:52)
Pildau sarašą :
MOLIŪGAI BIG MAX
MOLIŪGAI WALTHAM BUTTERNUT

Big Max, Melonowa Zolta, Bambino , Danka Polka, Rouge vif D'Etampes ir visi kiti parodiniai milžinai- galima ragauti iš karto nuo nurinkimo. Suvartoti (daugiausiai ir dažniausiai sultims) rekomenduojama iki Naujųjų.
Waltham Butternut- geriausias skonines savybes įgauna ~ mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ kovo mėn.
Lunga di Napoli- geriausias skonines savybes įgauna ~ mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ kovo-balandžio mėn.
Marina di Chioggia- geriausias skonines savybes įgauna ~ 2 mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ gegužės mėn.

Merginos, yra vienas didelis BET dėl sąrašo:
mūsų visų sandėliavimo sąlygos yra labai skirtingos gi. Ir jei pvz. Zosė sugeba išlaikyti JPB iki rugpjūčio, o pas Onutę jau ir kovą jis susiraukšlėjo. Tai ir tos rekomendacijos yra labai slidus dalykas g.gif

Avijacija, toji prancūziška veislė yra sultinga, bet beskonė, kaip ir čia neseniai aprašyta Danka Polka veislė. Susinaudoja sultims arba kaip namų dekoracija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 26 rugsėjo 2013 - 14:17
Manrods, visos Zosės tokios nekokios, o Onutės tai tikrai sugebėtų iki rugpjūčio išlaikyt biggrin.gif

Jau beveik baigiu visą info apie moliūgus išmokt, tuoj ir naktį pažadinta galėsiu pasakot biggrin.gif . Na, bet kaip persilaužt ir pradėt vartot.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 26, 14:15)
Jau beveik baigiu visą info apie moliūgus išmokt, tuoj ir naktį pažadinta galėsiu pasakot  biggrin.gif . Na, bet kaip persilaužt ir pradėt vartot.


biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Mane ta pati problema kamuoja. Ale tik aš kol nepradedu vartot, tol ir info labai neužfiksuoju.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2013 09 26, 13:52)
MOLIŪGAI BIG MAX
MOLIŪGAI WALTHAM BUTTERNUT

QUOTE(Avijacija @ 2013 09 26, 14:03)
Rouge Vif D'Etampes
crown prince
BURGESS BUTTERCUP
Papildau, nes turiu tokių, tik nežinau, išskyrus tai, kad "puikios sandėliavimo savybės".
Taip rašo sėklų pardavėjai.
Atsakyti
Table King Acorn (ir kitos acornu seimos veisles, Sweet dumpling, Festival ir pan.)- geriausios skonines savybes igauna 2-3sav nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama per 3men.

Delicata - geriausios skonines savybes igauna 2-3sav nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama per 3men.

Jumbo Pink Banana- geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kito sezono.

Musk de Provence-geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kovo-balandzio men.

Hubbard - geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Tinkamai sandeliuojant galima islaikyti kelis metus.

Ushiki Kuri- geriausios skonines savybes igauna 2-3sav nuo nurinkimo. Islaikyti galima iki kito sezono.

Big Max, Melonowa Zolta, Bambino , Danka Polka, Rouge vif D'Etampes ir visi kiti parodiniai milžinai- galima ragauti iš karto nuo nurinkimo. Suvartoti (daugiausiai ir dažniausiai sultims) rekomenduojama iki Naujųjų.

Waltham Butternut- geriausias skonines savybes įgauna ~ 1mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ kovo mėn.

.Marina di Chioggia- geriausias skonines savybes įgauna ~ 2 mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ gegužės mėn.

Lunga di Napoli - geriausias skonines savybes įgauna apie 1 men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kovo balandzio men.

Crown Prince -

Burgess Buttercup-

Yerena as jau apie tai pagalvojau , baigus sarasa apacioj parasysim pastaba, kad terminai nurodyti tinkamai sandeliuojant moliugus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 26 rugsėjo 2013 - 14:31
QUOTE(yerena @ 2013 09 26, 15:10)


Avijacija, toji prancūziška veislė yra sultinga, bet beskonė, kaip ir čia neseniai aprašyta Danka Polka veislė. Susinaudoja sultims arba kaip namų dekoracija.


Aha, jie gražūs. Bet matau naudos nebus bais...... na tai savatgalį reiks spaust sultis tada. O aprašyme buvo, kad viena geriausių skoninių savybių turinti veislė ir t.t. lotuliukas.gif matyt rašo neturintis suvokimo apie moliūgus. Na nieko tuoj mes po kokių metų kelių tapsim moliūgų specės ir auginime ir valgyme biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 26, 15:15)
Na, bet kaip persilaužt ir pradėt vartot.

Jei mėgstate saldžiai- pagaminkite skaniausią amerikietišką moliūgų pyragą (pumpkin pie) arba moliūgų duonelę (pumpkin bread), jei pikantiškai- pradėkite nuo keptų gabaliukų su prieskoniais, rinkitės sausesnes veisles, iškepti gabaliukai primins keptą bulvę (nebus vandeningi ir beskoniai kaip pvz. iš Lunga, Rouge, Danka, visų oranžinių milžinų). Patiekite su padažu- tai gali būti ir pusryčiai, ir pietūs, ir vakarienė bei naktipiečiai. Galima valgyti šiltą ir šaltą.
Atsiminkite vieną- moliūgas neturi aiškiai išreikšto skonio, bet gaminyje jis yra pastebimas savo akcentais (konsistencija, aromatu, kartais spalva).

QUOTE(amba41 @ 2013 09 26, 15:20)
BURGESS BUTTERCUP
Papildau, nes turiu tokių, tik nežinau, išskyrus tai, kad "puikios sandėliavimo savybės".
Taip rašo sėklų pardavėjai.

Burgess Buttercup- geriausias skonines savybes įgauna ~ mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ birželio-liepos mėn.
Australian Butter- geriausias skonines savybes įgauna ~ 2 mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ kovo mėn.
Triamble (Tristar)- geriausias skonines savybes įgauna ~ 3 mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kito derliaus (išlaikyti galima ir du metus).
Jarrahdale- geriausias skonines savybes įgauna ~ 2 mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ vasario- kovo mėn.
Baby Bear- geriausias skonines savybes įgauna ~ 1 mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ sausio mėn.
Small Sugar- geriausias skonines savybes įgauna ~ 1 mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ kovo mėn.
Jack O'Lantern, Howdeen ir kt. Halloween'iniai- ragauti galima iš karto nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki Naujųjų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 26 rugsėjo 2013 - 14:44
Iš mano augintų labiausiai nepatiko Marina di Chioggia - nei kvapas, nei skonis rolleyes.gif
Atsakyti
Dar norejau paklausti , gal pagal nuotraukas žinoves pasakys - ar gali buti tas pats moliugas - tas baltas tarp Butternutu ir kraštinai is dešinės - margiukai ? Sėkla buvo kažkokia rusiška - per Kaziuko muge pirkta, vadinosi Zimnij Sladkij . Gal pakelyje sėklos sumaisytos ? paieskosiu pakelio namie , bet turejo buti žali. Baltus kažkokius turėjau - bet nedygo nei viena sėkla , ismečiau .
Tie balti tokie pelesinio sūrio spalvos ....

http://www.part.lt/p...eecc2cf9924.jpg]user posted image[/URL][/IMG]
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 09 26, 14:35)
O aprašyme buvo, kad viena geriausių skoninių savybių turinti veislė ir t.t.  lotuliukas.gif  matyt rašo neturintis suvokimo apie moliūgus.  biggrin.gif

Cha, man 'danka" pardavėja įsiūlė, kaip labai vertininamą dėl skoninių savybių, gero laikymo, o sėklos buvo paskutinėj vietoj. O kuo daugiau skaitau, tai tik sėklos juose ir vertingos lotuliukas.gif Nei į sriubą, nei prie mėsos, nes tikrai-beskoniai ir bekvapiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 09 26, 15:45)
Iš mano augintų labiausiai nepatiko Marina di Chioggia - nei kvapas, nei skonis  rolleyes.gif


o kiek išlaikę buvote nuo skynimo?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 26, 14:15)
Na, bet kaip persilaužt ir pradėt vartot.

QUOTE(yerena @ 2013 09 26, 14:36)
... jei pikantiškai- pradėkite nuo keptų gabaliukų su prieskoniais, rinkitės sausesnes veisles, iškepti gabaliukai primins keptą bulvę (nebus vandeningi ir beskoniai kaip

Namuose vyrai ni, ni moliūgų, cukinijų, bet kai iškepiau cukinijos gabalėlius apvoliuotus trupiniai+sūris ferm. kietas., tai sakė "nu čia skanu" Prieš tai kiaušinyje pamirkiau, tai gavosi daug to apvoliojimo ir traškumas buvo. Dar kažkokių žolių dėjau dėl aromato.
Atsakyti