Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

matuke, dar dėl to išnešimo į saulę- saulėtų dienų kol kas nenusimato, temperatūros žemos, drėgna, jau ne tas laikas šildyti ir džiovinti moliūgus...
Dusia37, rusiškų veislių nežinau, neauginu, nes man jos visos tėra kopijos veislių iš Vakarų šalių ax.gif
Pilkas panašus į pilkąjį vengrišką moliūgą, į Sweet Meat, į pilkuosius hibridus. Margi irgi kažkur matyti g.gif
Papildyta:
QUOTE(amba41 @ 2013 09 26, 16:12)
Namuose vyrai ni, ni moliūgų, cukinijų, bet kai iškepiau cukinijos gabalėlius apvoliuotus trupiniai+sūris ferm. kietas...

Maniškiai irgi buvo kategoriškai prieš nusistatę, kol neparagavo vištienos su pievagrybiais ir moliūgo gabaliukais tirštame grietinėlės padaže. Ir tai tapo mūsų tradiciniais šeštadienio pietumis cool.gif
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2013 09 26, 15:45)
Iš mano augintų labiausiai nepatiko Marina di Chioggia - nei kvapas, nei skonis  rolleyes.gif

Kvapas aišku ne muskatinių, bet gal tiesiog ne tas patiekalas, ne tas gaminimo būdas, ne tie prieskoniai?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 26, 15:31)
Maniškiai irgi buvo kategoriškai prieš nusistatę, kol neparagavo vištienos su pievagrybiais ir moliūgo gabaliukais tirštame grietinėlės padaže. Ir tai tapo mūsų tradiciniais šeštadienio pietumis  cool.gif

Gal galima šiuo klausimu plačiau ax.gif
Merginos gal dar reiktų prie pavadinimo pažymėti- muskatinis, tinkamas....arba-netinkamas niekur lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 09 26, 16:12)
Namuose vyrai ni, ni moliūgų, cukinijų, bet kai iškepiau cukinijos gabalėlius apvoliuotus trupiniai+sūris ferm. kietas., tai sakė "nu čia skanu" Prieš tai kiaušinyje pamirkiau, tai gavosi daug to apvoliojimo ir traškumas buvo. Dar kažkokių žolių dėjau dėl aromato.

Vienkartinis čia patiekalas - vieną kartą paragautų, antrą kartą viena pati ir valgyčiau. Šeimyna amžinai ant dietos ir sūrių, grietinėlių parduotuvėse net nemato mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2013 09 26, 16:52)
Gal galima šiuo klausimu plačiau ax.gif
Merginos gal dar reiktų prie pavadinimo pažymėti- muskatinis, tinkamas....arba-netinkamas niekur  lotuliukas.gif

Tokiems klausimms ir darome info pirmose zinuteses, prasom eiti i1psl. Ir pasiskaityti, Yerena jau senokai padariusi trumpa tinka/netinka santrauka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 26, 17:00)
Vienkartinis čia patiekalas - vieną kartą paragautų, antrą kartą viena pati ir valgyčiau. Šeimyna amžinai ant dietos ir sūrių, grietinėlių parduotuvėse net nemato  mirksiukas.gif


Šymet mano"moliugu nemegejai " geria sultis , moliugas - obuolys , skaniau negu vien obuolių.... ir taip per savaitę 12 kg. moliūgo ner ....
Pratinu jų skonio receptorius smile.gif
Ir pati tik šymet ragavau skanaus moliūgo - keptas butternut.
Atsakyti
vištienos su pievagrybiais ir moliūgo gabaliukais tirštame grietinėlės padaže- prašau recepto blush2.gif ir koks moliūgas geriau tinka , prašau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 26, 17:31)


Kvapas aišku ne muskatinių, bet gal tiesiog ne tas patiekalas, ne tas gaminimo būdas, ne tie prieskoniai?

Gali būti, nes moliūgus valgome ir auginame tik antri metai ax.gif , todėl gal ir skonį reikia "išlavinti" biggrin.gif Tačiau Butternut ir Hokkaido Orange essen.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2013 09 26, 16:52)
Gal galima šiuo klausimu plačiau ax.gif
Merginos gal dar reiktų prie pavadinimo pažymėti- muskatinis, tinkamas....arba-netinkamas niekur  lotuliukas.gif

Vieno puodo patiekalas:

Dviguba vištos krūtinėlė (kaulą ir odelę pašalinti), supjaustyta išilgai juostomis (vidinės, mažosios filė dydžio) arba kubeliais, kam kaip patinka
druska, pipirai
džiovinti čiobreliai
2 šauštai miltų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas sviesto

1 Hokkaido moliūgėlis (pašalinti sėklas, galima lupti, aš nelupu odelės, supjaustyti vieno kąsnio kubeliais)
svogūnas (smulkiai supjaustytas)
200 g mažesnių pievagrybių (supjaustytų į 4 dalis)
2 šaukštai sviesto
150 ml grietinėlės (36 proc.)
500 ml naminio vištienos sultinio (tik ne iš kubelių!!!)
1 šaukštas miltų (nebūtinai)

Paruoštą vištieną apibarstyti prieskoniais ir gerai permaišyti su aliejumi. Įberti miltų ir viską gerai pakratyti (darau zip maišelyje), kad viskas apsiveltų miltais. Atidėti.
Paruošti daržoves- moliūgą, svogūną ir pievagrybius.
Didesniame puode ištirpinti šaukštą sviesto, jame apkepti iš abiejų pusių vištieną su visais miltais ~5 min. Mėsą išimti. Į tą patį puodą įdėti šaukštą sviesto ir jame greitai (~2 min) apkepti smulkintus svogūnus ir pievagrybius. Išimti. Į tą patį puodą vėl įdėti šaukštą sviesto ir jame tik apkepti (~4 min) moliūgo gabalėlius. Nepergyventi dėl susidarančių "apnašų ant dugno"- viskas ištirps padaže. Bet jei kas bus pridegę, bet neturėtų, nes dažnai tenka vartyti daržoves- geriau puodą išplauti. Ant moliūgo sudėti vištieną, įpilti karštą sultinį (mėsa nebus panardinta skystyje), užvirinti ir virti ~3-5 min, kol moliūgas suminkštės nepermaišant turinio (priešingu atveju tiesiog sutrinsite gabaliukus). Supilti grietinėlę, judinant puodą grietinėlę tolygiai pasiskirstyti sultinyje. Ant viršaus sudėti grybus su svogūnais ir pakaitinti porą min, kad padažas sutirštėtų. Tiekti su bulvių košę.
Tipstanti burnoje, skaniausia vištiena, kokią tik ragavau wub.gif Padažas tampa net oranžiniu nuo moliūgo, gabaliukai laiko savo formą.

Jeigu naudojamos vandeningos veislės, padažą galima sutirštinti šaukštu miltų.

Skanaus mirksiukas.gif

Taigi visa informacija yra ant pačių pakelių- cucurbita maxima, cucurbita pepo ir cucurbita moschata.
Kuo moliūgas sultingesnis, jo gyvavimo trukmė trumpesnė.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 26, 08:48)
bigsmile.gif oho... kur tiek dėti reikia...  rolleyes.gif juk jos labai derlingos, užtenka dviejų krūmelių...



sveikos, ogi liko didelis tuščios žemės gabalas, tai ir užsodinau, kad mažiau ravėti reiktų biggrin.gif
O be to mama dar karvytę turi ir paršelių, tai sueis kaip už gera smile.gif
o man pats vaizdas moliūgų augančių patinka, kasdieną per atostogas aplankydavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 09 26, 15:29)
Table King Acorn (ir kitos acornu seimos veisles, Sweet dumpling, Festival ir pan.)- geriausios skonines savybes igauna 2-3sav nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama per 3men.

Delicata - geriausios skonines savybes igauna 2-3sav nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama per 3men.

Jumbo Pink Banana- geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kito sezono.

Musk de Provence-geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki  kovo-balandzio men.

Hubbard - geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Tinkamai sandeliuojant  galima islaikyti kelis metus.

Ushiki Kuri- geriausios skonines savybes igauna 2-3sav nuo nurinkimo. Islaikyti galima iki kito sezono.

Big Max, Melonowa Zolta, Bambino , Danka Polka, Rouge vif D'Etampes ir visi kiti parodiniai milžinai- galima ragauti iš karto nuo nurinkimo. Suvartoti (daugiausiai ir dažniausiai sultims) rekomenduojama iki Naujųjų.

Waltham Butternut- geriausias skonines savybes įgauna ~ 1mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ kovo mėn.

.Marina di Chioggia- geriausias skonines savybes įgauna ~ 2 mėn. nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ~ gegužės mėn.

Lunga di Napoli - geriausias skonines savybes įgauna apie 1 men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama  iki kovo balandzio men.

Crown Prince -

Burgess Buttercup-


Amazonka -
(nesėkmingai auginau vargšelius, nes tikėjau aprašymu ant pakelio doh.gif ir apgenėjau. Palikau tik po 3 moliūgus ant krūmo. Kaip kad dideliems reikėtų blush2.gif )
Turiu ir nežiniukų - sodriai geltonos spalvos kamuoliai. Išmečiau pakelį, nepamenu koks pavadinimas.
Dar turiu klausimą žinovėms: pailgi ir balti - ko gero, aguročiai, o ne moliūgai bus?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti