QUOTE(NERA @ 2013 09 26, 16:52)
Gal galima šiuo klausimu plačiau
Merginos gal dar reiktų prie
pavadinimo pažymėti- muskatinis, tinkamas....arba-netinkamas niekur
Vieno puodo patiekalas:
Dviguba vištos krūtinėlė (kaulą ir odelę pašalinti), supjaustyta išilgai juostomis (vidinės, mažosios filė dydžio) arba kubeliais, kam kaip patinka
druska, pipirai
džiovinti čiobreliai
2 šauštai miltų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas sviesto
1 Hokkaido moliūgėlis (pašalinti sėklas, galima lupti, aš nelupu odelės, supjaustyti vieno kąsnio kubeliais)
svogūnas (smulkiai supjaustytas)
200 g mažesnių pievagrybių (supjaustytų į 4 dalis)
2 šaukštai sviesto
150 ml grietinėlės (36 proc.)
500 ml naminio vištienos sultinio (
tik ne iš kubelių!!!)
1 šaukštas miltų (nebūtinai)
Paruoštą vištieną apibarstyti prieskoniais ir gerai permaišyti su aliejumi. Įberti miltų ir viską gerai pakratyti (darau zip maišelyje), kad viskas apsiveltų miltais. Atidėti.
Paruošti daržoves- moliūgą, svogūną ir pievagrybius.
Didesniame puode ištirpinti šaukštą sviesto, jame apkepti iš abiejų pusių vištieną su visais miltais ~5 min. Mėsą išimti. Į tą patį puodą įdėti šaukštą sviesto ir jame greitai (~2 min) apkepti smulkintus svogūnus ir pievagrybius. Išimti. Į tą patį puodą vėl įdėti šaukštą sviesto ir jame tik apkepti (~4 min) moliūgo gabalėlius. Nepergyventi dėl susidarančių "apnašų ant dugno"- viskas ištirps padaže. Bet jei kas bus pridegę, bet neturėtų, nes dažnai tenka vartyti daržoves- geriau puodą išplauti. Ant moliūgo sudėti vištieną, įpilti karštą sultinį (mėsa nebus panardinta skystyje), užvirinti ir virti ~3-5 min, kol moliūgas suminkštės nepermaišant turinio (priešingu atveju tiesiog sutrinsite gabaliukus). Supilti grietinėlę, judinant puodą grietinėlę tolygiai pasiskirstyti sultinyje. Ant viršaus sudėti grybus su svogūnais ir pakaitinti porą min, kad padažas sutirštėtų. Tiekti su bulvių košę.
Tipstanti burnoje, skaniausia vištiena, kokią tik ragavau
Padažas tampa net oranžiniu nuo moliūgo, gabaliukai laiko savo formą.
Jeigu naudojamos vandeningos veislės, padažą galima sutirštinti šaukštu miltų.
Skanaus
Taigi visa informacija yra ant pačių pakelių-
cucurbita maxima,
cucurbita pepo ir
cucurbita moschata.
Kuo moliūgas sultingesnis, jo gyvavimo trukmė trumpesnė.