Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Sveikos,

Na vakar pavyko puikiai,kepiau pagal beatos recepta, imbierinius,tai miltu pabarsciau,bet ir pati tesla kitokia visai buvo. As pries kelias dienas kepiau tuos ilgai brestancius ir kietus kaip akmuo meduolius,keli puslapiai atgal, tai niekaip nepavyko net nuo popieriaus nugrandyt teslos. Gal kazka ne taip dariau,nes labai netiklsus receptas,saukstas sviesto,tai dejau salto ir su kaupu,bet islydzius,gavosi gal ir trys biggrin.gif

As kiekvienais metais darau meduolinius zaisliukus ant eglutes,reiktu kietu meduoliu recepto,kurie nesuminksteja,nes pernai man nuo siulo krito ilgiau pakabeje ant eglutes. Gal kas turit toki ilgai isliekanciu kietu sausaineliu recepta,busiu labai dekinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2014 11 29, 12:03)
Mergaitės, gal kuri turit brandinto kaledinio pyrago receptą išsisaugojusi? Peržiūrėjau dvi paskutines temas, randu tik nuorodas į skanus gyvenimas puslapį, o ten - uždaryta  verysad.gif  Prisimenu, kad į šį receptą įeina 2,5kg džiovintų vaisių ir 0,5l brendžio.

vat ir man tas pats, tai liekam be pyrago sad.gif
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2014 11 29, 17:28)
vat ir man tas pats, tai liekam be pyrago sad.gif

ar to ieskot http://skanusgyvenim...vaisiu-pyragas/
Atsakyti
Turiu išsisaugojus 4u.gif tekstas netaisytas, brendžio nenaudojau, gerai buvo ir be jo, bet porcija milžiniška doh.gif

Kalėdinis pyragas

Ji reikia kepti prieš 2 mėn iki Kalėdų (vėliausiai prieš 2 sav.)---aš kepiau vakar..

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiaušiniai
šaukštelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaišyti tešla.
900g razinų
900g džiovintu juodųjų serbentu
200g džiov. datulių
200g džiov figų
220g migdolu
250ml citrinų žievelių
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...


Tiesa, pamirsau perspet--dziovintu vaisiu pyrago, net ir puse porcijos gaunasi tikrai daug.
Jei kepsit visa porcija--tai gaunasi dvi didziules skardos(kur jau parduodamos kartu su orkaite)
Atsakyti
ar vietoj rudo cukraus galima det paprasta balta? Ir ar tiek pat?
Aciu
Atsakyti
Šiemet ir aš susigundžiau išsikepti "kalėdinį". Kepiau prieš savaitę, dabar paslėptas - įlindau pasižiūrėti, kaip jis g.gif ... Kvapas nenusakomas (aš vaisius ir riešutus mirkinau brendyje). Šiemet net labiau laukiu Kalėdų, turbūt dėl pyrago lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 11 29, 20:00)
ar vietoj rudo cukraus galima det paprasta balta? Ir ar tiek pat?
Aciu

mastau.gif gal ir galima, bet rudas cukrus suteikia ypatingą aromatą, jis ypač rekomenduojamas tamsiems kepiniams. Šiam receptui tikrai nedėjau 400 gr, stiklinę šliūkštelėjau ir tiek mirksiukas.gif ir taip pyragas gan saldus.
Atsakyti
Norečiau kepti šituos, tačiau neturiu rudojo cukraus.. ir kaip tik paskaičiau, kad jis ypač tinkamas. Ar labai sugadinsiu tešlą su paprastu?? smile.gif
http://www.neringa-b...sausainiai.html
Niekada neesu kepusi imbieriniu,tai dabar tik bandysiu.. Beje, ar tinka kepiniu margarinas ,ar geriau sviestas? Bei kiek laiko tokie sausainukai gali stovėti sausai iškepti dėžutėje?
Beje , kokiu "įrankiu" dažniausiai puošiate meduolius, klijuojate maišelius? Konditeriniu maišeliu? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trauktine: 01 gruodžio 2014 - 10:39
QUOTE(trauktine @ 2014 12 01, 11:38)

Niekada neesu kepusi imbieriniu,tai dabar tik bandysiu.. Beje, ar tinka kepiniu margarinas ,ar geriau sviestas? Bei kiek laiko tokie sausainukai gali stovėti sausai iškepti dėžutėje?
Beje , kokiu "įrankiu" dažniausiai puošiate meduolius, klijuojate maišelius? Konditeriniu maišeliu?  4u.gif

Sausainukai gali stovėt ilgai-kaip minimum dvi savaites.
Meduolius dekoruoju dantų krapštuku,nes mano nedidukai,tai norisi,kad linijos būtų plonos.Darbas gaunasi panašus,kaip vašku margint kiaušinius.Tiesiog dažai į glajų ir greit tepi ant meduolio.
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2014 11 29, 17:14)
Turiu išsisaugojus 4u.gif tekstas netaisytas, brendžio nenaudojau, gerai buvo ir be jo, bet porcija milžiniška  doh.gif

Kalėdinis pyragas

Ji reikia kepti prieš 2 mėn iki Kalėdų (vėliausiai prieš 2 sav.)---aš kepiau vakar..

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiaušiniai
šaukštelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaišyti tešla.
900g razinų
900g džiovintu juodųjų serbentu
200g džiov. datulių
200g džiov figų
220g migdolu
250ml citrinų žievelių
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
Tiesa, pamirsau perspet--dziovintu vaisiu pyrago, net ir puse porcijos gaunasi tikrai daug.
Jei kepsit visa porcija--tai gaunasi dvi didziules skardos(kur jau parduodamos kartu su orkaite)

as ir kepu pagal si recepta 4u.gif uk gyvenu,tai dziaugiausi kad cia serbentu yra,deja ne ilgai,parsinesus namo pamaciau,kad visgi ten ne serbentai,nors ant ipakavomo raso butent serbentai,gaila kad ta supratau tik iskepus pyraga,nes paragavus jas, traskejo kauliukai tarp dantu,busiu sugadinusi pyraga,nezinau,gal ne taip ka supratau as, bet ten tikrai ne serbentai,o mazos vynuogytes,neapsigaukite jei kuri bandysite jas pirkti,neverta.as ir dedu tik tuos vaisius kuriuos megstu,nededu vysniu,man jos per saldzios,bet uztat spanguoliu gausiai iberiu.Drezdeno keksai,taip pat jau bresta suvynioti,deja man ir nepavyksta ju iskepti tokiu kaip parduotuvese,jie ten tokie skanus ir tekstura visai ju kitokia kai pjaustai,gal kas gali pasakyti ka daru net taip?o gal viska darau taip,tik naminis kitoks gaunasi,ne toks kaip parduotuvinis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2014 11 29, 18:14)

butinai bandysiu 4u.gif tik noreciau su brendziu, ar butu tas pats receptas g.gif koks tai turetu buti brendis cool.gif kiek jo reikia cool.gif
Atsakyti
Merginos brendyje mirko dž.vaisius, paskui brendžiu apšlaksto pyragą gal kartą per savaitę, gal dažniau g.gif
Brendis truputį numuša saldumą, bet man vien jo kvapas numuša viską laugh.gif

P.S. Šis receptas iš SM, gal trijų metų senumo temą reikia pakelti, būtų daugiau komentarų ir patarimų rolleyes.gif tik neprisimenu, kas paskelbė šį receptuką schmoll.gif
Atsakyti