Pirmosios dienos pavakarę dar su viena pažįstama, ten dirbančia lietuvaite sutarėme susibėgti, nors trumpam. Kai iš anksto paklausiau ko lauktuvių atvežti, tai labai kukliai, mažytį juodos duonos kepaliuką. Kai į Alanijos pusę vykdavau, na ten ir draugų internacionalo daugiau turiu, tai meniu itin įvairus pasitaikydavo- sūdytų silkių, žalios kiaulienos ar net mineralinio vandens

Beje su mineraliniu vandeniu tai grynas anekdotas. Aš jo mėgstu įsimesti į kelionę, o kai žmogus draugiškas esu, tai ir kitus pavaišinu. Labiausiai patinka stebėti jų reakciją kai paragauja Vytauto, ar Birutės

Vienas egiptietis niekaip nesuprato kodėl mes tą jūros vandenį geriame

O rusaitei ekskursijoje net gyvenimą su mineraliniu prašviesinau, skrandukas sustojo, gyvenimas nebemielas, tai vis šiek tiek pramušė kol po kelių valandų iki vaistinės nukeliavome. Šįkart irgi paskutinį vakarą Mitin, recepshen vyrukas toks buvo, už ypatingą kantrybę daviau buteliuką Birutės. Iš karto perspėjau kad nepatiks

ir kad atšaldytą gertų. Gaila daugiau jo nebesusitikau būtų labai smalsu kaip jam patiko. Aišku smagiau visa tai gyvai matyti
Taigi kaip jau minėjau toji mano draugikė baisingai kukli pasitaikė, na negi veši kelias riekutes duonos. Dėžutę jau susiradau, nes be jos tai iš duonytės vien tik trupinukai gali likti. Sakoma dovaną dovana padaro jos įpakavimas, iš pradžių kaip ir norėjau tą dėžutę rudeniniais motyvais papuošti, ale gi vėl problema, tuomet vėl dar kitos dėžutės reikia, jai apsaugoti

Taip ir visą "matriošką" galima surinkti. Todėl į dėžutę nuspręndžiau tiesiog įdėti tuo metu buvusių rudens gėrybių, tai grįžtant iš darbo užtikau gilučių (kurias paskui pamiršau įdėti) tai bedirbdama pro langą užmačiau gražiausius šermukšnius, aha, bet aš juos mačiau tai iš antro aukšto, o nuo žemės nepasiekiami

teko pakaitalo ieškoti, kaip tik prie mano parduotuvytės kažkokios rudeninės uogytės augo, ale gi sarmata dieną medelį niokoti, tai gerai kad į darbą paskutinę dieną prieš 6 ryto reikėjo eiti, tai tą rytą truputį ten aplink medelius prasisukiau

Kaštonus irgi vieną radau, o dar pora iš darbo rudeninės puokštės nušvilpiau. Šiaip tai aš žmogus baisingai sąžiningas, ale ko tik nepadarysi vardan tautiečių. Na o lapų rudeninių jau nereikėjo daug vargti-pilnas miestas, nors ir maišais vežki.
Susitikom, paplepėjom, apsikeitėme, aš prasigyvenau- laikinai priglaudžiau Antalijos kortelę( viešąjam transportui), tą pačią apie kurią čia forume baisingai klausinėjau.
Po vakarienės aš su abiejomis mamomis išejome vėl pasivaikštinėti, kaip mums sekėsi jau kitą dienelę papasakosiu, bet galiu pasakyti kad tą vakarą supratau kad mano ir antrąją mamą galima drąsiai į miestą vieną išleisti, greičiau jau turką prekeivį iš proto išvarys, nei nusipirks jai nevisai įtinkantį daiktą