Dviračių nuoma nemokama mano viešbutėlyje, planavau pasivažinėti tolėliau, bet... atsisėdus ir truputį pamynus supratau užteks iki miestelio, nes dar paskui į Jarantaš kalną nebeįlipsiu

Kaip su išaugtiniu dviračiu minu, kojos suriestos... Miestelyje užsuku pas daržovių pardavėją, pasiteirauti ar viskas ok, gal dar kiek skolinga, ką aš žinau kiek tie agurkai kainuoja

Parodau pardavėjui agurkėlių ant svarstyklių nuotrauką, supratau kad jam labiausiai patiko mano raštelis, ypač nupiešta šypsenėlė

O dėl pinigų, tai viskas ok.
Vakarop einu į Jarantaš kalną, visiškai netoli, mama net nespėja prasivaikštinėti, tai mane palikusi prie bilietų kasos dar nemažai apėjo apylinkių

Aukštyn nelipo, savijauta nelabai kokia, nerizikavo.

O aš lipu, ir save keikiu, na kaip man į galvą galėjo ateiti mintis kad gali būti vakare šalta ir dar pasiimti storą megztinį ir dar šaliką

Bet pasiveju jaunų turkų porelę ir apsiraminu, megztuką , merginos storą pūkinę striukę ir rankinę vaikinas neša, ir dar kita ranka savo mergaitę tempte tempia

Kadangi aš jų amžiaus(kartu abiejų sudėjus) tai jau nebesigėdijau kad ir pridususi.

Va koks vaizdas mane pasitinka. Iš kalno ugnelės dega.

Gerai kad paklausius vieno viešbučio registratoriaus patarimo lipti kol dar šviesu ir sulaukti tamsos ant kalno. Tikrai verta, nes panorama labai graži. O naktį jos nebematytum.

Papildyta:Nežinojau mitas ar tiesa, bet buvau girdėjusi kad lipant aukštyn yra dar venos ugnelės, jos mažesnės, ir turistų mažai lankomos, galvoju eisiu ten, lipu aukštyn, bet čia jau tokio dalyko kaip laiptai, ar kelias nebėra, tik toks lyg ir miško takelis, tik nevisada net ir jis matosi

Kiek palypėjus persigalvojau, jau temsta, aš mažoje prietemoje vos randu kaip lipti, o tai kaip grįžti reikėtų...

Grįžtu atgal. Užbėgant įvykiams už akių pasakysiu kad vėliau sužinojau kad yra ir kitos ugnelės, bet jos ne tokios įspūdingos.
Temsta, turistų grupė greit pabėga ir lieka tokia ramuma, kelios grupelės, kai kas ir su mažais vaikais, įdomu ar tėvai užnešė, ar patys užlipo? Pakeliui buvau susitikusi vokietę, gal kokių 55metų, kuri kelio viduryje atsisakė minties lipti, tai laukė draugės.
Prisėdu prie vienos ugnelių, išsitraukiu lietuviškų kiaulienos dešryčių ir kepu. Oi kaip skanu ir kaip kvepia. Greit ir kompanija prisistatė.

Taip ir sėdžiu kaip kokia ragana katinų apsuptyje

Labiau temsta, žmonių daugėja. Vieni ateina-kiti išeina.

Leidžiuosi žemyn lengvai, nebekaršta, tik aš baisingai atsargi, bijau sprandą nusisukti