


Makaronų ir vištienos apkepas
Pakelis makaronų
3 vištienos krūtinėlės
3-5 pomidorai
Vištienos prieskoniai
Karis
Pipirai
Druska
Padažui:
Pakelis tarkuoto Gojaus sūrio
4-5 šaukštai grietinės
2-3 kiaušiniai
2-3 šaukštai aliejaus
3 česnako skiltelės
Bazilikas
Karis
Vištieną supjaustyti mažais gabaliukais, apibarstyti vištienos prieskoniais, kariu, pipirais ir palikti 15-20 min., kad įsigertų prieskoniai. Paskui vištieną iškepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Makaronus išvirti dideliame kiekyje vandens. Ne pilnai išvirusius makaronus, t.y. ne visai minkštus, nukošti ir užpilti šaltu vandeniu. Po kokių 10 min. makaronus nukošti.
Padažui sumaišyti kiaušinio trynius, grietinę, dalį sūrio, susmulkintus česnakus, išplaktus kiaušinio baltymus, aliejų, baziliką, karį.
Pakepintą vištieną, išvirtus makaronus ir paruoštą padažą sumaišyti. Viską sudėti į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą. Ant viršaus sudėti nuluptus ir griežinėliais supjaustytus pomidorus. Apkepą kepti 150-2000C orkaitėje 30-40 min. Bebaigiant kepti apkepą apibarstyti likusiu sūriu.
Skanaus
