QUOTE(driu @ 2005 01 21, 13:14)
gal kuri gaspadine zino kaip kepti ryziu apkepa, man jis nuo darzelio likes kaip pats skaniausias

patiekalas, o vat pati pasidaryti nemoku...
Ne viena neatsako, bandysiu as Tau padeti.
Neparasei, ar tas apkepas saldus ar surus (t.y. darzovinis ar mesinis - buna ir tokiu).Kadangi is darzelio , tai manau, kad saldus.
4 porcijoms:
11 l pieno, ziupsnelis druskos, vaniles, citrinos zieveles, 125 g apskritu ryziu(kurie isvirus minksti buna), 4 kiausiniai, 60g minksto sviesto,, 60g cukraus, 6 nedideli obuoliai, sviestas formai istepti.
1porcija -610 kaloriju, paruosimo laikas 35 min., kepimo - 45 min.
Uzvirti piena + druska + vanile + citr.zievele , supilti ryzius ir ant silpnos ugnies 20 min. virti.Atausinti.Citr.zieve isimti.
Kiausinius atskirti, trynius issukti su cukrum ir sviestu, baltymus isplakti.Sumaisyti su atsalusiais ryziais.Kepimo forma issviestuoti.Sudeti nuluptus supiaustytus obuoliukus, ant virsaus ryziu mase, kepti ikaitintoj iki 200° orkaitej.Valgyti karsta ar salta.
Taip kepa vokietes.Kadangi mano vyrai su obuoliais nemegsta, as imaisau razinu, siap viskas tas pat.Svarbu, kad ryziai ne per karsti butu, kitaip sutrauks trynius, ir baltymai suzmegs.
Sekmes.Manau, kad pataikiau atsakyti.