Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

My WebpageMy Webpage"Nugrybavau" atsakydama. bigsmile.gif
Mamos gimtadieniui kepiau neįprastos formos tortą.Kaip pirmam kartui klaidų išvengti nepavyko,bet ,apskritai ,rezultatu likau patenkinta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 01 10, 10:43)
O aš dariau tortą (ne napoleoną, bet panašų) su šaldyta bemiele, super gavosi.  Kremą dariau iš pieniško kremo (350 g) ir plaktos grietinėlės (700 g). Pieniškam kremui reikia 250 ml pieno, 100 g cukraus, 2 trynių ir 1 šaukšto krakmolo. Pieną užverdam, trynius išsukam su cukrumi (gogel-mogel), tada truputį karšto pieno įpilam į trynius, išmaišom ir visą tą reikalą supilam atgal į pieną. Įmaišom krakmolą ir verdam maišant ant silpnos ugnies kol sutirštės. Tada dar į šitą kremą įmaišiau ištirpdytos karštame vandenyje želatinos (vieną pokelį skirtą pusei litro). Išplakiau grietinėlę su cukrumi (saldumą pagal skonį), ir, kai pieno kremas ataušo, sumaišiau jį su grietinėle. Tada pertepiau iškeptus lakštus ir dar ant viršaus užtepiau. Pabarsčiau viršų trupiniais nuo tų lakštų (nes truputį nelygūs šonai buvo, tai tuo, ką nupjausčiau, sutrupinau ir pabarsčiau)

Gal kas galėtų pasakyt, kiek lakštų iš tešlos reiktų išsikept šiam receptui? Ir dar vienas klausimas - ar lakšto formą išpjaunate prieš kepant ar jau iškepus lakštą?
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo editalč11: 30 birželio 2008 - 21:03
Klausykit,mergaites,o gal kuri turit sampano torto recepta,kazkada turejau,bet nebeturiu,labai noreciau pasigamint.Aciu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daividija: 02 liepos 2008 - 20:43
QUOTE(dolile @ 2008 05 07, 21:10)
Gal kas galėtų pasakyt, kiek lakštų iš tešlos reiktų išsikept šiam receptui? Ir dar vienas klausimas - ar lakšto formą išpjaunate prieš kepant ar jau iškepus lakštą?

Siaip manau reikia ispjaut pries kepant (as taip ir darau ax.gif ), nes iskepusi kai pjausi jis gali sutrupeti verysad.gif arba geriausiu atveju nelygiai apsipjaustys
Atsakyti
Šokoladinis genoise biskvitas be miltų, juodo šokolado ganašo kremas, brendyje mirkytos vyšnios ir papuošimui grietinėlė su Marsala ax.gif
ČIA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 18 liepos 2008 - 10:17
Ugnuže, nerealus tortukas thumbup.gif, įsivaizduoju koks skanus turėtų būti. Pažiūrėjau kitas tavo tortų foto swoon.gif clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif O gal galima tikslesnį receptuką to šokoladinio su ganašu ir "girtom" vyšniom ax.gif


daividija, Šampano torto receptas yra čia (paieškos langelyje įvesk "šampano tortas") dar vienas čia
tik rusų kalba. Jei nesupranti rašyk, galėsiu tau išverst.
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 07 18, 23:00)
Ugnuže,  nerealus tortukas thumbup.gif, įsivaizduoju koks skanus turėtų būti. Pažiūrėjau kitas tavo tortų foto  swoon.gif clap_1.gif  clap_1.gif  clap_1.gif  O gal galima tikslesnį receptuką to šokoladinio su ganašu ir "girtom" vyšniom ax.gif 
daividija, Šampano torto receptas yra čia  (paieškos langelyje įvesk "šampano tortas") dar vienas čia
tik rusų kalba. Jei nesupranti rašyk, galėsiu tau išverst.

Oi aciu tau 4u.gif 4u.gif Reikes pamegint issikept thumbup.gif
Atsakyti
O gal kas žinot "Medučio" receptą,bet kalbu ne apie tą "Medaus tortą" kuris daromas iš kočiotų lakštų,bet kur daroma skystesnė tešla,pilama į uždaromą skardą,ir gaunasi kaip meduolinė-biskvitinė ........ Ir lakštai gaunasi šviesiai rudi,na kažkas panašaus būna pirkt,bet pirktas lieka pirktu.O šito recepto niekur nerandu.Močiutė tokį skanų kepdavo,bet deja.... Močiutės nebėra,o recepto niekas neišsaugojo......
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks @ 2008 07 29, 13:47)
O gal kas žinot "Medučio" receptą,bet kalbu ne apie tą "Medaus tortą" kuris daromas iš kočiotų lakštų,bet kur daroma skystesnė tešla,pilama į uždaromą skardą,ir gaunasi kaip meduolinė-biskvitinė ........

Nežinau ar čia tiksliai toks kokio torto recepto tu ieškai, bet aš esu kepusi kažką panašaus kokius 3 kartus pagal šį receptą. Receptukas toks paprastas, kad vietoj pyrago galima išsikept. Recepto originalas

MEDAUS-GRIETININIS TORTAS

Tešlai:
3 kiaušiniai,
1 st. cukraus,
1 a. š. su kaupu sodos,
200 g grietinės,
150 g (~1/2 st.) medaus,
2 st. miltų,
½ st. graikiškų riešutų.

Kremui:
500 ml riebios grietinėlės (35%),
2/3 – 1 ind. virto kondensuoto pieno.

Kiaušinius ištrinti su cukrumi ir soda. Įmaišyti grietinę ir medų. Jei medus susicukravęs, jį pirmiausia reikia ištirpinti vandens vonelėje ar mikrobangėje ir atvėsinti. Suberti miltus ir stambiai sukapotus riešutus, išmaišyti. Tešlą supilti į formą ir iškepti pagrindą. Jei forma mažesnė nei 26 cm skersmens – kepti du pagrindus. Kepimo temperatūra 220° C, kepti apie 20 min. Su mediniu pagaliuku patikrinti ar iškepė. Jei kepinio viršus pradės ruduoti, o tešla viduje dar bus žalia – formos viršų uždengti su folija.
Kremas: grietinėlę išplakti iki standžių putų ir palaipsniui, po 2–3 šaukštus, įmaišyti šaltą virtą kondensuotą pieną (išvirtą ant silpnos ugnies 3 val.).
Pagrindą (ar pagrindus) ataušinti, perpjauti į dvi dalis ir gausiai pertepti grietininiu kremu su virtu kondensuotu pienu.

Autorės patarimai:
*Tortas – minkštas, purus, aukštas ir kvapnus. Torto gaminimas labai paprastas. Labai sėkmingai įsipaišo riešutai. Kepu kiekvieną savaitę.
*Sodą sumaišau pačioje pradžioje su kiaušiniais ir cukrumi. Sodos gesinti nereikia, nes ji sureaguos su medumi ir grietine. Be to, visi produktai sumaišomi labai greitai – per 1 min.
*Patepti tik formos dugną, sienelių tepti negalima, nes biskvitas iškeps su kupra centre. Patogu formos dugną iškloti folija ar kepimo popieriumi, jį patepti aliejumi be kvapo.
*Šiam tortui tinka bet koks kremas išskyrus baltymų – geriausiai bet koks sviestinis kremas. Galima išsukti sviestą su virtu kondensuotu pienu, bet su grietinėle tortas gaunasi švelnesnis, lengvesnis. Vietoj kondensuoto pieno galima pabandyti naudoti nugą (konditerijos gaminys su riešutais).
*Kremui galima naudoti grietinėlę arba grietinę, priklausomai nuo to, kokį skonį norite gauti – saldesnį ar rūgštesnį. Kremą su grietinėle reikia naudoti iškarto po paruošimo. Jis gaunasi skystokas. Jei naudosite labai tirštą grietinę – lakštai gali nepersigerti, reikia įmaišyti dalį skystesnės grietinės į tirštąją. Aš kaimišką grietinę visada skiedžiu su parduotuvine grietine.
*Pagrindus geriau kepti storesnius, o po to supjaustyti.
*Pagamintas tortas gali pastovėti 2 dienas šaldytuve, bet geriausias jis būna po 12 val. – grietinėlė labai gerai persigeria, todėl kuo jis ilgiau stovės – tuo plonesnis bus kremo sluoksnelis.
*Kremu pertepti tik gerai atšalusius lakštus!
*Šiam tortui kondensuotą pieną reikia virti 3 val.

Mano užsirašytos pastabos apie šį tortą:
1. Kepiau šį tortą – labai skanus. Tešlos gaunasi gana daug, kepiau du pagrindus, kuriuos vėliau dar perpjoviau pusiau (viso 4 lakštai). Yra toks minusas – jeigu tortą tik pertepti kremu (grietininiu), jis gaunasi apvalainas, toks bent jau man gavosi kai dariau pirmą kartą. Kremą dariau iš grietinės ir „Rududu“ dar įbėriau truputį cukraus pudros – išsiplakė gerai. Į sluoksnius reikėtų įdėti kokių vaisių, kad gautųsi gaivesnis.
2. Kai kepiau antrą kartą gavosi puikiai, nes sugalvojau dėti želatinos ir formuoti išardomoje formoje – kremui išplakiau apie 700 g (30%) grietinės su 1 indeliu nevirto kondensuoto pieno, dar pagal skonį įbėriau cukraus pudros ir įpyliau 30 g (1 pak.) išbrinkintos ir ištirpintos želatinos. Sustingo akimirksniu – gal želatinos galėjau dėti truputį mažiau, bet nebuvo per kieta (jei imti 1 litrą grietinės – būtų pats tas, nes kremo šiek tiek trūko). Kremo skonis pasakiškas. Į sluoksnius dar dėjau spanguolinės želės supjaustytos kubeliais ir šviežių žemuogių. Tortas gavosi gerokai tiesesnis nei pirmą kartą darant. Darant su želatina, negailėti sudrėkinti biskvitų!, nes gausis sausoka. Šį kartą kepiau be riešutų, nes neturėjau – buvo vis tiek labai skanu.
3. Na, o trečią kartą kai kepiau (kuris yra nuotraukoje), tai dariau maždaug panašiai kaip ir 2-am punkte aprašiau, tik dėjau paaukštinimą iš kepimo popieriaus – gavosi daug geriau ir tiesiau. Dariau t. p. su paprastu kondensuotu pienu ir želės kubeliais sluoksniuose. Šonus ir viršų ant greitųjų apibarsčiau sausoje ketuvėje paskrudintomis kokoso drožlėmis ir tarkuotu burokine tarka šokoladu.

user posted image

Dar galit pažiūrėti iš kažkuo panašių medaus tortų šitą ir šitą receptus (šitas įdomus blynai keptuvėje kepami). Aš labai seniai pagal pirmesnę nuorodą kepiau tą tortą, kiek atsimenu tai labai labai skanus gavosi, drėgnas, bet irgi ta pati bėda buvo, kad perteptas tortas apvalainas buvo. Reiks kada pakartoti. Jei ką rašykit - turiu abu lietuviškai
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 07 30, 13:35)


Didžiulis jums ačiū 4u.gif Dabar bandysim pagal visus variantus hihihi.gif padarysim "Medaus torto" apsivalgymą assa.gif
Atsakyti
RiMami jau taip skaniai aparei torta,kad butinai isbandysiu thumbup.gif
Atsakyti