
Gal kas esat ka nors gamine is elnienos?Niekada gyvenime nesu nei darius,nei valgius,tai net neisivaizduoju,ka padaryt.Galvojau is dalies mesos gal saslykus pagamint,o is kitos ka nors siaip.O kazin saslykai daromi kaip is paprastos mesos,ar kaip nors ypatingai?

Niekad nevalgiau to zveries, bet radau keleta receptu. Gal kuris pravers........
http://www.sintagma....ount=50&Start=1
http://www.sintagma....ount=50&Start=1


QUOTE (Vandenis66 @ 2004 09 18, 18:05) |
![]() ![]() |
Na bet shiais laikais vyrai irgi moka skaityti, todel visada aprashineti verta net ir kiaushiniene - va pasikviesim vyrus kad jei ka tai ishverstu i suprantama kalba:)
is elnio "kankolu" irgi galima si bei ta pagaminti

Nu elnio kankolu neturiu,tik normalia mesa,taip kad kiausinienes nekepsim

QUOTE (Cheburashka @ 2004 09 19, 08:09) |
Nu elnio kankolu neturiu,tik normalia mesa,taip kad kiausinienes nekepsim ![]() |
As elniena, stirniena ir serniena gaminu tiaip: Mesa butuna ismirkyti parugstintame vandenyje, kad ismirktu kraujas. Paskui paspirgau lasiniuku, su jais pakepinu daug svogunu ir morku. Mesa supjaustau nedideliais gabaleliais ir sudedu i puoda, uzpilu vandeniu ir kai paverda 5 minutes nupilu vandeni, mesyte nuplaunu ir vel uzkaiciu tik pridedu visokiausiu prieskoniu: ir pierciku, ir vegetos, ir zverienos spec. prieskoniu, trupuciuka cesnako. Kai mesa paveda 1.5 val. sukraunu spirgiukus su darzovem ir troskinu toliau. Dar galima ipjaustyri ismirkytu dziovintu slyvu irgi labai niam niam..




Beje ir zuiki taip galima paruosti. Mano vyras medziotojas, tai zveriena ir maitinames

dazniausia troskinu, kaip paprasta mesa... net ir nemirkau daznai
dar galima kepti orkaiteja toki kepsni... (dideli mesos kavalka
), bet pries tai ji reikia pamarinuoti parugstintam vandenyje su priekoniais, o tada i ta mesa prikaisioti lasinuku gabaliuku bei dar galima dziovintu slyvu bei abrikosu ir tada i orkaite. kepti apie pusantros valandos. maniskiui bei mano tevam ji patinka karsta, o man salta
tevas mano daro is elnienos (kaip mes vadinam - vegetariskos mesos
) saslykus. O juos daro visaip ir su grietine, ir mojonezu, labai skanus su pomidoru sultimis
tik aisku, gabalai turi buti stambesni, nei kiaulienos saslykui ir negalima ju perkepti, nes tada bus labai sausi

dar galima kepti orkaiteja toki kepsni... (dideli mesos kavalka


tevas mano daro is elnienos (kaip mes vadinam - vegetariskos mesos


Na zveriena man tikrai nenaujiena, o is jos gaminu viska ka ir is iprastos kiaulienos ar jautienos. Ir troskiniai, ir kotletai, ir kepsniukai. Dievinu vyro kepta stirnienos steika ant lauzo. Mesa kaip mesa. Tik tiek, kad serniena ilgiau mirkau ir gaminu is jos tik kai gaunu patvirtinima is veterinaro jog ji sveika. Is sernienos mano anyta dar daro desreles.
Kas leicia zverienos prieskonius tai jie man nelabai patiko. Labiausiai megstu Santa marijos prieskonius, o ju kolekcijoje zvierienai skirtu neteko matyti.
Kas leicia zverienos prieskonius tai jie man nelabai patiko. Labiausiai megstu Santa marijos prieskonius, o ju kolekcijoje zvierienai skirtu neteko matyti.
Sveiki,gal kas turit receptuku,kaip pagaminti skaniai zveriena,pvz.stirniena?As apart saslyku
,daugiau nieko nemoku paruost is tos mesos


Man jūsų patarimų dėl patiekalų iš stirnienos paruošimo irgi reikėtų
Pasižadėjau rytojaus pietums ką nors paruošti, bet net neišmanau ką.

Pasižadėjau rytojaus pietums ką nors paruošti, bet net neišmanau ką.

O kur jus ta elniena perkat? Ar vyrai is medziokliu parnesa?
