Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

Man tai parneša iš medžioklės. O aš dar tik naujai iškepta namų šeimininkė smile.gif , tai blyn kaip man sunku su ta žvėriena. blush2.gif
Atsakyti
gal galite aprasyti technolligija kaipgi tuos lasinukus i mesa prismaigstyti???
Atsakyti
As daug ka gaminu is briedienos. Is pradziu pamarinuoju, o tada galima:
1. Kotletus,
2. Kepti gabala, ivyniojus i folija, orkaiteje,
3. Plonai supjauscius, pamusus gabaliukus keptuveje kepti.

Ypatingu prieskoniu nenaudoju, geriausia pipirai ir druska. O marinata, skirta BBQ galima parduotuveje nusipirkti. Sis marinatas l. tinka, jei kepi orkaiteje.
Atsakyti
QUOTE(Pepiuke @ 2005 11 25, 13:35)
O kur jus ta elniena perkat? Ar vyrai is medziokliu parnesa?  blush2.gif

vyras parnesa, bet daabr idomu pasidare, ar parduotuvej prekiauja elniena?
Atsakyti
Mano firminis patiekalas iš stirnienos ar elnienos tai toks.
Visad mėsą palaikau prieš gaminant vandenyje su trupučiu atcto. Nelieka to tokio specifinio kvapo. Išpjaustau visas gyslas ir plėves. Tada, kad ir su kaulais dedu į puoda ir vieną kartą nuverdu be prieskonių. 2 kartą jau jau nuplovus verdu su daug visokių prieskonių kol beveik nukrenta nuo kaulo mėsa. (nes jei žalią imti nuo kaulo dar daug lieka mėsos, o taip ji visa susinaudoja). Tada nuimu mėsytę nuo kaulo supjaustau gabaliukais, ir dedu į troškintuvą, pridedu daug svogūnų, morkų vėl prieskonių visokiausių, užpilu vandeniu, kad šiek tiek būtų lygu su mėsa ir troškinu kol iškeps daržovės. Įdedu truputį sviesto ir grietinės. o jei matau kad labai skystas padažas gaunasi, miltų su grietine pamaišau ir sudedu, tada sutirštėja. Taip gaunasi labai minkšta mėsytė. O jei kokiai puotai noriu paruošti, tai labai patogu iš vakaro išsiverdu, o kitą dieną lieka tik patroškinti. Pabandykit tikrai nenusivilsit.
Kartą bandžiau troškinti iš karto gabaliukais supjaustyta gavosi kietoka.
Atsakyti
As tai is zveriena dazniausiai tiesiog kepu orkaitej. Kokiu nors zveriu kumpius smile.gif Tik kad juos pamarinuot kaip nors rugsciai reikia, kad nebutu labai kieti. O stirniena kazkada troskinau - tai kaip ir paprasta mesa, tik balto vyno ipyliau, kad minkstesne butu.
Atsakyti
padekit merginos, vakar vyras parnese bredienos, sutvarke ja, siandien reik kazka is jos padaryti, sumasciau padaryti guliaso, bet kad tos mesos tiek daug, ka reik padaryti dar?gal zinote kokiu nors recepteliu? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2005 12 01, 11:10)
Mano firminis patiekalas iš stirnienos ar elnienos tai toks.
Visad mėsą palaikau prieš gaminant vandenyje su trupučiu atcto. Nelieka to tokio specifinio kvapo. Išpjaustau visas gyslas ir plėves. Tada, kad ir su kaulais dedu į puoda ir vieną kartą nuverdu be prieskonių. 2 kartą jau jau nuplovus verdu su daug visokių prieskonių kol beveik nukrenta nuo kaulo mėsa. (nes jei žalią imti nuo kaulo dar daug lieka mėsos, o taip ji visa susinaudoja). Tada nuimu mėsytę nuo kaulo supjaustau gabaliukais, ir dedu į troškintuvą, pridedu daug svogūnų, morkų vėl prieskonių visokiausių, užpilu vandeniu, kad šiek tiek būtų lygu su mėsa ir troškinu kol iškeps daržovės. Įdedu truputį sviesto ir grietinės. o jei matau kad labai skystas padažas gaunasi, miltų su grietine pamaišau ir sudedu, tada sutirštėja. Taip gaunasi labai minkšta mėsytė. O jei kokiai puotai noriu paruošti, tai labai patogu iš vakaro išsiverdu, o kitą dieną lieka tik patroškinti. Pabandykit tikrai nenusivilsit.

o sita receptuka tai butinai pameginsiu mirksiukas.gif gal vyrui patiks mirksiukas.gif kadangi pati nemegstu svogunu blush2.gif
Atsakyti
Lotute, tai gali svogūnų ir nedėt, ir pati valgysi.Bet man asmeniškai tai skaniau su jais ir dar netgi daug dedu. O kai taip paruošiu pagal tokį receptą tai ir mano viena draugė nevalganti svogūnų labai skanai suvalgo viską net ir juos. lotuliukas.gif

Jei daug turi tai porcijomis susišladyk kameroj ir bus kitam kartui.

Arba kepk kepsnių pamarinavusi.
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2005 12 05, 12:42)
padekit merginos, vakar vyras parnese bredienos, sutvarke ja, siandien reik kazka is jos padaryti, sumasciau padaryti guliaso, bet kad tos mesos tiek daug, ka reik padaryti dar?gal zinote kokiu nors recepteliu? mirksiukas.gif

Sveikutė, aš tai kaip ir nelabai tiksliai žinau ką iš tos tavo daug briedienos daryt, bet kadaise mano kaimynka, kai jai vyras partempė pusė briedžio, kažkokiu būdu gamino konservus stiklainiuose. Ir žinai ragavau, labai skanu. O jei dar išvirt bulvių ir pašildyt tą breidžio konservą, su raugintų kopūstų salotom, niu tai labai jau niam.. niam... thumbup.gif Jei rasiu kokį receptėlį tų konservų tai būtinai parašysiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
lotute,

http://www.uahunter....kok/kok_all.php čia yra informacijos apie laukinių žvėrių paruošimą

http://piterhunt.ru/...myasodj/mdj.htm ir čia yra ne mažai informacijos, receptų, įeini į skyrių biblioteka, o ten jau peržiūrėjus rasi daug info.

http://piterhunt.ru/...hunter007/1.htm va čia konservavimas yra.

jei dar ką rasiu tai įmesiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Saulyte: 07 gruodžio 2005 - 10:21
labai labai ačiū merginos 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti