Vyrui yra pažadėta visa kiaulė, ką su ja daryti, juk visos nesudėsi į kamerą, o norisi, kad būtų ilgesniam laikui? Būkit geros pasliūlykit. Aš kažka atsimenu kai būdavau kaime, bet tai buvo taip seniai...
- Atsimenu, kad nešdavo i rūkyklą, bet čia nelabai yra kam nešti.
- Pasidaryti dešrelių, o daugiau?
- Senele dėdavo mėsą į stiklainius ir kaitindavo (nelabai atsimenu )
Būčiau labai dėkinga jei pasidalintumėt savo patirtimi
QUOTE(bulba @ 2006 09 21, 15:05)
Nusipirkti saldikli.
Nieko kito ir aš nepatarsiu. Esame kartą pirkę pusę kiaulės, passižadėjau niekada daugiau. Mėsą suvalgėm, o lašiniai su visom skūrom apkarto. Mes irgi neturėjom, kur rūkyti. Be to, rūkymui mėsą reika tinkamai paruošti.Jei turėtum, kas rūko, ir padeda paruošti tam, būtų labai gerai, gal pasiklausinėk - bent žinotum, ką pilvan dedi. O šiaip tikslingiausia supiaustyti porcijomis ir užšaldyti, turint galvoje, kad kiauliena laikosi šaldyta iki pusmečio. Jei nori dėti į stiklainius, irgi reikia mokėti, nes neteisingai padariusi dar turėsi išmesti arba apsinuodysi. Žodžiu, sugadinau tau nuotaiką.
Tai jau taip paguodos jokios . Anyta dešreles darydavo ir kazkaip dziovindavo, bet man labai neskanu..., jos tokio bjauraus kvapo gaunasi brr... Turbut reiks aplinkui pas pazistamus nuomuotis saldymo kameras uz mesos gabala, gal pavyks susitarti
Na mes irgi kažkada esam pirke pusę kiaules.Bet pirkom su tikslu,pasidaryti dešros ir skilandžių.Viską sutvarkė mano tėvai.O tos džiovintos dešrytės,tai bent man ir sūnui yra delikatesas,aišku priklauso nuo šeimininkės,kaip pagamina.Pvz. skanesnio skilandžio,kaip mamos gaminto neesu niekur ragavus.Rūkinom irgi patys,nes sode turime rūkyklėlę.O kas liečia konservuotą mėsą,tai reikia,kad patartų kas tą darė ir gerai žino,kaip pasidaryti.Esu ragavus tokios konservuotos.Niam niam kaip skanu su bulvytėm.
Sėkmės dorojant
Sėkmės dorojant
mes ir visai nesenai pirkom puse kiaules, mesas i saldikli, o lasiakus issirukinom
O kiek laiko saldiklyje laikote mesa?
QUOTE(akai @ 2006 09 22, 17:43)
O kiek laiko saldiklyje laikote mesa?
Patariama nuo keturiu iki astuoniu menesiu, cia namu salygom.
Sveikutės,turiu problemą ryt parsivešime iš kaimo pusę kiaulės ir norime pasirūkyti lašinukų.Parūkyti parūkys tokiame kaimukyje ,o pasiruoši tuos lašinius reikia patiems.Patarkite kaip juos sūdyti,na aišku druska,pipiriukas,lauriukas,česnakas,o kas dar?gal yra kokių gudrybių Laukiu patarimų
Sūdyk mėsa apie savaitę, aš sūdau 10d. tik nepamiršk kiekvieną dieną pavartyt, įtrint atsiradusiu skystimu,nes kitaip susmirs.... O česnaku įtrink tik prieš rūkinimą
mes sudom dvi ar tris dienas, labai suriam suryme, su prieskoniais, na i vandenuka druskos det iki tiek,kad ismaisius, i vandeni imesta nuskusta bulve neskestu,- taip patikrinus persudyt neimanoma, o po to lasinukus apsiuvam marle,ir i rukykla:). O likusia mesyte, na kur nerukom, tai konservuojam, labai liuks buna,kai reikia gamint- ir sriubai tinka, ir plovui ir guliasui.
Mes visada perkam kiaule pusiau su tevais. Is mesos tai farso pasidarom, kumpius susipjaustom gabaliukais, kad vienam kartui uztektu(pvz;karbonadams, saslykams ar dar kokiems patiekalams), viska dedam i maiselius ir saldom kameroj. Apie kokius penkis menesius mums tos mesos uztenka, ir jokio farso ar mesos nereikia pirkt. Aisku, tik jokiu desru negaminam, nes salygu nera. O lasinius tai atiduodam dazniausiai kam nors, nes nei vienas ju nevalgom