Įkraunama...
Įkraunama...

Kiauliena

Ieskau, siauciu tokio mesisko recepto. Gal padesit ir suprasit ko as cia ieskau.
Pati nelabai tiksliai zinau kaip tas valgis vadinasi, bet berods, "jakninis" g.gif ar kazkas panasaus blush2.gif .Zodziu panasu i saltiena bet drebuciu kaip ir nesimato. Sumalta mesa (gal kiaules atliekos?), galima atsignybt šaukstu, priskoniai dedami, i kepenine panasu, bet nezinau ar ten kepenys dedasi. Zodziu, kažkada pavaišino, tai pamiršt negaliu.
Atsakyti
Jaučiu ,kad apie maltą šaltieną kalbi,na gal ne visai šaltiena tik nežinau kaip vadinasi.Reiks šiand po knygas senas pasiknisti
Atsakyti
Ir mes perkam kiaulę su uošviais per pusę. Prisidarau dešrelių, lašinius pasisūdau paskui įtrinu pipirais česnaku skanumėlis thumbup.gif verdu šaltieną iš galvų kojų ausų. Kitą mėsą susipjaustau ir sudedu į šaldiklį 4u.gif Užtenka daugiau nei pusę metų mėsos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Stogiukas @ 2007 05 03, 21:16)
Ieskau, siauciu tokio mesisko  recepto. Gal padesit ir suprasit ko as cia ieskau. 
Pati nelabai tiksliai zinau kaip tas valgis vadinasi, bet berods, "jakninis"  g.gif ar kazkas panasaus  blush2.gif .Zodziu panasu i saltiena bet drebuciu kaip ir nesimato. Sumalta mesa (gal kiaules atliekos?), galima atsignybt šaukstu, priskoniai dedami, i kepenine panasu, bet nezinau ar ten kepenys dedasi. Zodziu, kažkada pavaišino, tai pamiršt negaliu.

mes panasu pasteta, ne pasteta gaminam:)
isvirtas kepenis sumalt, dar kokios virtos mesytes taip pat maltos idet, virtu maltu lasinuku, viska sumaisyt, idet prieskoniu, druskos, ipilt vandens, kuriame viret lasi nukus, nu ir viska uzvirint puode, tada i stiklainius , ir i saldytuva:)- nezinau ar aiskiai as cia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Arrivederici @ 2007 05 04, 19:28)
mes panasu pasteta, ne pasteta gaminam:)
isvirtas kepenis sumalt, dar kokios virtos mesytes taip pat maltos idet, virtu maltu lasinuku, viska sumaisyt, idet prieskoniu, druskos, ipilt vandens, kuriame viret lasi nukus, nu ir viska uzvirint puode, tada i stiklainius , ir i saldytuva:)- nezinau ar aiskiai as cia blush2.gif

smile.gif dekui manau, kazkas panasaus, reiks bandyt. Tik lasiniu niekada neviriau. Bet manau kad gal toks patiekalas ir pastovet galetu saldytuvwe ilgiau, ne is kart reikt suvalgyt.
Atsakyti
QUOTE(Stogiukas @ 2007 05 04, 22:29)
smile.gif dekui manau, kazkas panasaus, reiks bandyt. Tik lasiniu niekada neviriau. Bet manau kad gal toks patiekalas ir pastovet galetu saldytuvwe ilgiau, ne is kart reikt suvalgyt.


galima laikyt, ir gana ilgai. mat kai karsta mase sudedi is tiklainius, ant virsaus susidaro toks sluoksniukas is riebalu, paskui ji nukrapstai ir skanaus:)
Atsakyti
QUOTE(Arrivederici @ 2007 05 04, 19:28)
mes panasu pasteta, ne pasteta gaminam:)
isvirtas kepenis sumalt, dar kokios virtos mesytes taip pat maltos idet, virtu maltu lasinuku, viska sumaisyt, idet prieskoniu, druskos, ipilt vandens, kuriame viret lasi nukus, nu ir viska uzvirint puode, tada i stiklainius , ir i saldytuva:)- nezinau ar aiskiai as cia blush2.gif

Aš ir panašiai darau, tik dar į tą puodą dedu smulkiai pjaustyto ar tarkuoto svogūno.
Atsakyti
sena temele,bet tik cia radau likimo draugiu ax.gif .Pirmadieni gausiu puse kiaules doh.gif KA DARYTI????
Atsakyti
QUOTE(eureka77 @ 2011 01 02, 01:04)
sena temele,bet tik cia radau likimo draugiu  ax.gif .Pirmadieni gausiu puse kiaules  doh.gif  KA DARYTI????

aš susiojaustau gabalėliais sudedu į šaldymo kamerą. pasidarau nemažai žalių dešrelių bigsmile.gif kaip patogu paskui. dar galima kokį vyniotinį bet aš nedarau blush2.gif
ai dar lašinukų pasisūdau
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2011 01 02, 12:50)
aš susiojaustau gabalėliais sudedu į šaldymo kamerą. pasidarau nemažai žalių dešrelių  bigsmile.gif kaip patogu paskui. dar galima kokį vyniotinį bet aš nedarau  blush2.gif
ai dar lašinukų pasisūdau

O kaip sudyti, kad nesuputu blush2.gif ????
Atsakyti
QUOTE(eureka77 @ 2011 01 03, 11:13)
O kaip sudyti, kad nesuputu  blush2.gif ????

Paprastai: pasidaryti druskos, juoduju pipiru ir kapoto cesnako misini(gausiai, nebijoti, nes lasiniai nepasisudys daugiau nei jiems reikia) ir gerai lasinius isgniauzyti tuo misiniu. Padeti siltoj, bet nekarstoj patalpoj parai. Po paros atsiranda surymas is tu prieskoniuotu lasiniu, tada reikia vartyti ir kaitalioti vietomis juos po tuo surymu. Lasinius, priklausomai nuo storio, laikyti nuo savaites iki dvieju savaiciu suryme. Paskui pakabinti ir dziovinti dar savaite-dvi. Tada jau galima valgyti ar deti i saldytuva. Drsuka-geriausias konservantas, neleidziantis nei lasiniams, nei kumpeliams, nei desroms suputi 4u.gif
Dali mesos saldom, dali gaminam rukytus kumpelius bei rukytas desras, dali pasidarom zaliu desreliu ir dedam i saldikli, dali gaminu mesos konservus, laikau paskui kambario temperaturoj drasiai iki metu laiko arba kelionese sunaudoju. Pagalba darytis cia
http://www.supermama...?...06013&st=48
Nereikia jokio autoklavo 4u.gif Isbandziusi su paprastu puodu, tik virinti mesa reikia ilgokai, druskos nebijoti ir gerai isvirinus stiklainius reikia naudoti. Nenusaude ne vienas, neapsinuodijom ne vienas, skanu, greita, paprasta, o ir puikus likusios mesos, kuri i saldikli netilpo, panaudojimas. drinks_cheers.gif
Atsakyti
aš sūdau vandeny. gerai pasūdau vandenį. tada sumerkiu lašinius, prispaudžiu laikau balkone apie savaitę.
po to sutrinu pipirais kvepiančiais. česnako nebededu nes jei noriu paspirginti lašiakų sakykim grybams man jie nebetinka schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 01 03, 11:48)
Nereikia jokio autoklavo 4u.gif Isbandziusi su paprastu puodu, tik virinti mesa reikia ilgokai, druskos nebijoti ir gerai isvirinus stiklainius reikia naudoti. Nenusaude ne vienas, neapsinuodijom ne vienas, skanu, greita, paprasta, o ir puikus likusios mesos, kuri i saldikli netilpo, panaudojimas. drinks_cheers.gif

aš kažkada bandažiau autoklavu feee.... neskanu man buvo. mes kaime pamenu dėdavom tiesiai į stiklainius mėsą kepdavom orkaitėj arba virdavom puode. skanumėlis būdavo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocetė: 03 sausio 2011 - 21:43