Įkraunama...
Įkraunama...

Kepenėlės

sveikos smile.gif

gal galetumet pasidalinti savo receptukais kaip skaniai paruosti kepeneles? siandien reikai butent is vistienos, bet dekinga buciau uz bet koki receptuka biggrin.gif
na nelabai man patinka kaip jos atrodo, bet skonis tai labai liux rolleyes.gif
gal turiu vilti ,kad iki vakarienes kokio receptelio sulauksiu... g.gif
aciu clap.gif
Atsakyti
Man tai vištienos kepenėlės - nea dry.gif , bet vat veršiuko kepenis tai kertu, nes geležies kiek trūksta.

Ruošiu paprastai ir ganėtinai imprivizuodama.

Supjaustau kokius 800-1000 g kepenų nedideliais gabaliukais, apkepinu keptuvėj, kol jos pasidaro tokios... g.gif , nekruvinos... Tada dedu 1-2 smulkiai pjaustytus svogūnus, 2 stambiai tarkuotas morkas ir kai tos daržovės jau kiek suminkštėja, tada pilu didelę skardinę luptų savo sultyse konservuotų pomidorų.
Paskui - prieskoniai - druska, šiek tiek cukraus (kad jaustųsi šioks toks salsvumas), pipirai ir BŪTINAI džiovintas mairūnas. Sumažinu liepsną, uždengiu dangčiu ir troškinu kol ištrokšta biggrin.gif . Retkarčiais reikia atidengti, pamaišyti, gal dar kokį prieskoniuką įdėti.... Kažkada dėjau dar ir pievagrybių - tinka.

Valgom su klasika - bulvių koše, vyras bamba, kad "ir vėl žudanti lietuviška virtuvė" blink.gif , o aš jam - sorry - rytoj - itališka biggrin.gif

Atsakyti
Sveika.

kazkur jau buvo apie kepeneles rasyta.
kepeneliu ir as nemegeja,o ypac,kai anyta daro is jaucio kepenu,tai feee.
as darau kotletukus is vistienos kepeneliu.
reikia:
kepeneliu,kiausiniu,lasinuku,kvepianciuju pipiru, svoguno galvutes, cesnako, druskos ir miltu.sumaltas kepeneles sumaisytis su sumaltais lasinukais, sudeti kiausinius, prieskonius ismaisyti viska. tada sudeti miltus ir viska gerai ismaisyti.
keptu ikaitintoje keptuveje, paskui patusinu puode su grietine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sfinxute: 23 kovo 2004 - 14:15
atskiros temos apie jas tikrai nera, o ieskoti visose temose sudetinga unsure.gif

aciu uz receptukus, reikes vakarienei kazka kurpti thumbup.gif
Papildyta @ [mergetime]1080045022[/mergetime]
stai dar per paieska suradau toki 'JolitaV' recepta, skamba laaaaabai skaniai :


visciuku kepeneliu apie 400g,
1 vidutine morka,
puse poro,
miltu, druskos, pipiru,
vistienos sultinio,
grietineles indelis.
Darau taip:kepeneles padalinu perpus ir nupjaunu riebaliukus.Apkepu jas aliejuje pries tai apvoliojusi miltuose su druska ir pipirais( druskos dedu nedaug).Tada burokine tarka sutarkuoju morkas, pusziedziais supjaustau pora.Darzoves sudedu i puoda,ipilu vandens stikline ir uzverdu.Tada sudedu i puoda su darzovemis apkeptas kepeneles,idedu kubeli vistienos sultinio.Viska patroskinu kol suminkstes darzoves.Pries gala ipilu grietinele,uzverdu ir dar kelias minutes patroskinu.
Garnyrui geriausiai tinka virtos bulves.
Uztenka 3- 4 zmonems.Labai skanu
Atsakyti
As taip troskinu sirdeles,mano brangiausias alpsta del sirdeliu troskinio biggrin.gif
Atsakyti
As zalia kulinarijoj, o ypac kepeneliu gaminime. Bet vis del to noreciau paklausti, ar pries gaminant nereikia kepeneliu pamirkyti, ar kaip ten jas kitaip paruosti gaminimui? ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE (krika @ 2004 03 23, 16:33)
As zalia kulinarijoj, o ypac kepeneliu gaminime. Bet vis del to noreciau paklausti, ar pries gaminant nereikia kepeneliu pamirkyti, ar kaip ten jas kitaip paruosti gaminimui? ph34r.gif

Vistienos kepeneliu tai tikrai nereikia mirkyti,jautienos as pati nemirkau,tik gerai isplaunu...
Atsakyti
QUOTE (krika @ 2004 03 23, 14:33)
As zalia kulinarijoj, o ypac kepeneliu gaminime. Bet vis del to noreciau paklausti, ar pries gaminant nereikia kepeneliu pamirkyti, ar kaip ten jas kitaip paruosti gaminimui? ph34r.gif

kepeneles mirkomos piene, kad nebutu tokio, net nezinau kaip pavadinti, stipraus kepeneliu skonio,tas skonis buna po to svelnesnis.vistienos kepeneles nemirkomos, o visos kitos - mirkomos.
Atsakyti
Virtas vištienos kepenėlių paštetas

Vištienos kepenėles verdame kartu su morkomis ir prieskoniais (pipirai, lauru lapai), kai isverda sutriname su mikseriu, pridedame kepintu svogunu, jei per kietas, tai ipilame buljono, pridedame prieskoniu. Galima deti sviesto, bet nebutina.
Atsakyti
QUOTE (Springlet @ 2004 03 23, 17:37)
Virtas vištienos kepenėlių paštetas

Vištienos kepenėles verdame kartu su morkomis ir prieskoniais (pipirai, lauru lapai), kai isverda sutriname su mikseriu, pridedame kepintu svogunu, jei per kietas, tai ipilame buljono, pridedame prieskoniu. Galima deti sviesto, bet nebutina.

visada norejau savo pasteta pasidaryti...

springlet, aciu uz recepta, ir dar norejau paklausti: jis turi buti sustinges nors kiek ar tiesiog toks tepamas gaunasi? g.gif ir daugiau tikrai nei vistienos nereikia prideti, nieko?
Atsakyti
as pasteta is vistienos kepeneliu darau kitaip.Kepeneles apvolioju su prieskoniais,tada iskepu keptuveje ir sumalu mesmale.pakepinu smulkiai supjaustyta svoguna,kai jau baigia apkepti suverciu maltas kepeneles ir viska dar siek tiek pakepu,jei truksta iberiu prieskoniu,ipilu sultinio ir sudedu i plastikini induka su dangteliu.Kai sustingsta,gaunasi toks minkstai pjaustomas pastetas,niam...
Atsakyti
Jau kazkurioj temoj rasiau si recepta,tai va perkopijuoju i sia rolleyes.gif
KEPENELES GRIETINES PADAZE
Kepeneles(500gr) nuvalyti,nuplauti,perpjauti pusiau.Keptuveje pakaitinti sauksta aliejaus ir 3 saukstus sviesto,imesti ten kepeneles ir smulkiai supjaustyta svoguna,kepint ant vidutines ugnies.Tada sumaisom sauksta miltu stiklineje pieno ir supilam i keptuve kur kepa kepeneles,maisant uzvirinam ir pridengus troskinam 10 min.Baigiant troskintis supilam stikline plaktos grietines ir pasildom.Valgom su bulvemis ;D
Atsakyti