Įkraunama...
Įkraunama...

Naujausios KET pataisos

neseniai gerbiama valdžia priėmė sprendimą, kad visus metus reikės važinėti su įjungtomis trumposiomis šviesomis.. Kaip Jums toks sprendimas?
mano nuomone, vasarą tai tikrai nėra būtina, juk ir taip saulė blizgina, o įjungtos šviesos tik padidina kuro sąnaudas, kas nelabai džiugina šiais brangaus kuro laikais schmoll.gif Rudenį taip - mažas pirmokėlis nevisada gali pastebėti automobilį e šviesų, bet vasarą vaikučiai neina į mokyklėlę.. žodžiu, nepatinka man tokis nutarimas.
dar anekdotas girdėtas per radiją: "žada nebeleist alumi degalinėse prekiaut nuo 22 val, čia maždaug, kad sumažinti avaringumą reikia nebeprekiaut benzinu nuo vakaro" lotuliukas.gif
Kokių priemonių reikia imtis norint sumažint avaringumą? manau, kad reikia patikrint, kas teises nusipirkę/turi padarytas ir atimt iš tokių. taip pat sugriežtint egzaminavimą, t.y. skirt baudas tiems, kas ima kyšius.. ne kitaip tongue.gif
Atsakyti
Hm, niu Tu galvoji, kad tik pirmokėliams tų šviesų reik? Ir kad vasarą vaikai visi namie sėdi ir gatvėm nelaksto?
Buvau vasarą Latvijoj, kur tokia tvarka jau buvo anksčiau. Ir gražią saulėtą dieną pati pajutau, ką reiškia tos šviesos. Iš žymiai toliau pastebima mašina, ypač jei kokia šviesi, saulėtą dieną jos nesimato išvis, o su šviesom atkreipia į save dėmesį. Pati nustebau ir dėl to esu ne prieš. Kuro sąnaudos ne super smarkiai dėl to padidės. Su liemene juokingiau smile.gif
Dėl alaus pardavinėjimo irgi juokingesnį bajerį girdėjau per radiją - reik nuo 18 val. maisto nebepardavinėt, kad bobos (sorry, cituoju gi) storos nebūtų. O šiaip išvis nėr ko degalinėse alkoholiu prekiaut. Išvis. Nei dieną, nei naktį. Yra tam kitų vietų. O ne vairuotojus gundyt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olita: 26 rugsėjo 2006 - 21:06
QUOTE(zhmonijus @ 2006 09 26, 21:50)
o įjungtos šviesos tik padidina kuro sąnaudas

nu dar tokio bajerio negirdėjau, kad įjungtos šviesos padidintu kuro sanaudas blink.gif
Kiek žinau, tai akumuliatorius greičiau išsikrauna
Atsakyti
Įjungtos šviesos (kaip ir radija, klimato kontrolė ir pan.) apkrauna generatorių, vadinasi sunkiau "suktis" varikliui, kas ir didina kuro sąnaudas. Akumuliatorius važiuojant neišsikrauna lotuliukas.gif jis tuo metu įsikraudinėja. Akumas gali išsikraut,kai ilgai paliekamos šviesos užgesintame auto..
Atsakyti
Miesto salygomis ijungti trumpuju siesu zibintai kuro sanaudas padidina iki 5 procentu.
Priklauso nuo variklio, nuo degalu rusies, sviesu ir panasiai.

Antra vertus - jei bus isgelbeta bent vieno zmogaus gyvybe per visa ijungtu sviesu "kadencija" as manau tikrai verta jas ijungti.

Ir dar, reikes su blizgancia liemene islipineti is masinos esant priverstiniam sustojimui.
Atsakyti
abejoju, kad grazia ir sauleta diena, trumposios sviesos pades pesciajam lengviau pastebeti masina smile.gif
Atsakyti
as tai pritariu, kad reikia vazineti su ijungtomis sviesomis. Dabar naujose masinose yra dienos sviesos. O degalinese, vapse, reikia uzdrausti pardavineti alkoholi.
ir as nieko pries, kad butu ivesta daugiau privalomu vairavimo valandu (nu bet cia kiekvieno reikalas), leistu su M raide vazineti (bet kiek girdejau jau nuo sausio 1 d. bus leidziama). Kaip pvz. Anglijoj, skaiciau, kad ten pas juos apie 40 val su instruktoriumi, ir dar 20 val. savarankiskai.
Atsakyti
O aš ir taip visad su įjungtom važinėju... rolleyes.gif
Kai gimė vaikas, kažkaip nutariau važinėti su įjungtom šviesom. gGal dėl to saugesnė jaučiuos.... g.gif
taip, kad man šis nutarimas neturi jokios įtakos, kaip važinėjau, taip ir važinėsiu su įjungtais žibintais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upsiukas: 27 rugsėjo 2006 - 12:19
Aš tai nematau nieko ypatingo, kad degalinėse prekiaujama alkoholiu.. Jei vairuotojas norės nusipirkt išgert, o degalinėse nebus alkoholio, tai dar nereiškia, kad jis neužsuks į parduotuvę kokią ir nenusipirks.. kas nori - tas randa.
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2006 09 27, 12:16)
O aš ir taip visad su įjungtom važinėju... rolleyes.gif
Kai gimė vaikas, kažkaip nutariau važinėti su įjungtom šviesom. gGal dėl to saugesnė jaučiuos.... g.gif
taip, kad man šis nutarimas neturi jokios įtakos, kaip važinėjau, taip ir važinėsiu su įjungtais žibintais.

As ir visada su ijungtomis vazyneju ir nematau tame priimtame istatyme nieko blogo. Tiesa, kas turi volvo automobilius tai ten sviesos visada uzsidega tik uzvedus varikli ir automobiliu savininkai del to nepriestarauja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zhmonijus @ 2006 09 27, 13:19)
Aš tai nematau nieko ypatingo, kad degalinėse prekiaujama alkoholiu.. Jei vairuotojas norės nusipirkt išgert, o degalinėse nebus alkoholio, tai dar nereiškia, kad jis neužsuks į parduotuvę kokią ir nenusipirks.. kas nori - tas randa.

Bet yra ir tokių, kurie lyg ir nenori, bet degalinėj mokėdami už kurą pamato ir nesusivaldo...... biggrin.gif
Atsakyti
labai reikalingas įstatymas, aš 102 proc. už thumbup.gif thumbup.gif
keista, kad taip ilgai galvojo, kol tokį sprendimą priėmė.
Atsakyti